Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miten sitä ilmaa tehdään ,kun ajatellaan pitkiä vuodenkin pituisia matkoja avaruuden tyhjiön keskellä ,jotenkin pitää hengittää.En tiedä ,jostain kemikaaleista varmaan mutta niitä pitää olla hirmuisen paljon .Nykyisellä avaruusasemalle voidaan viedä tarvikkeita sun muita vähän väliä että kaverit tulee toimeen mutta kun lennetään pitkälle niin taitaa mennä sormi suuhun tai sitten pitää raahata perässä jotain varastoa,aikla outo juttu

Kommentit (4)

Vierailija

Mahdollisesti ehkä hiilidioksidia hajotettaisiin aluksen voimanlähteestä saatavan energian avulla takaisin hiileksi ja hapeksi.

Happi tuotetaan luultavasti hyödyntäen kasvien fotosynteesiä. Jos vaikka joku fiksu geenitutkija kehittäisi kasvin, joka tuottaisi sitä happea nopeammin ja tehokkaammin kuin muut kasvit.
Sehän on kuitenkin ilmiselvää, että sitä happea ei pystytä raahaamaan marssiin saakka.

Toinen vaihtoehto olisi sitten kemosynteesi..

Ilmiselvästikin kierrätys on oikea vastaus näihin pitkiin eväsretkiin. Jos kemikaaleilla lähdettäisiin valmistamaan happea, kävisi jossain vaiheessa niin, että sivutuotteiden varastointi ja mukana raahaaminen muodostuisi ongelmaksi. Toisaalta voisihan suunnitella järjestelmän, jossa jätteet vain viskataan pois, mutta se tuntuisi hassulta, kun kaikki tuo massa täytyisi ensiksi raketeilla nostaa maapallon pinnalta. Pitkillä matkoilla kuluu kaikkea niin tajuttoman paljon, että kierrätys on ainoa vaihtoehto.

Maapallolla on jo olemassa biologinen kierrätyssykli. Sen soveltamisesta on jo ollut paljon puhetta ja suunnnitelmia. Vettä, happea ja vaikka mitä voisi mahdollisesti kierrättää näillä keinoin.

Sen sijaan, että mukana olisi kokonaisia kasveja, voitaisiin ehkä joitain kierrätysprosesseja toteuttaa entsymaattisesti ilman varsinaista organismia. Tämäkään ratkaisu ei ole aivan ongelmaton, mutta ainakin entsyymit ovat vähemmän nirsoja kuin kasivt ja mikrobit.

Todellakin jonkun pitäisi manipuloida happea tehokkaasti tuottava kasvi. Myös muutamia muita ominaisuuksia täytyisi muokata.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat