Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.hilavitkutin.com sivuilla kerrottiin että,
"Muistanette, että silloin kun infrapunalla pimeässä kuvaavat videokamerat tulivat markkinoille, saattoi kameroilla kuvata päivänvalossa ja nähdä vilauksen vaatteiden läpi. Tämän jälkeen kameroiden valmistajat muuttivat kamerat sellaisiksi, että infrapunakuvaus toimii vain pimeässä. Nyt on sitten myynnissä tällaisia lisälinssejä videokameraan jotka mitä ilmeisimmin aiheuttavat sen, että infrapunakuvaus toimii myös päivänvalossa.
Kamerasta lähtevä infrapunavalo menee parhaiten silkin, uimapukujen sekä synteettisten materiaalien läpi ja heijastuu sitten ihosta. Linssin avulla voi myös tarkkailla tummennettuje ikkunoiden ja aurinkolasien läpi"

Kuis on, jos suodattaa näkyvän valon aallonpituudet pois, näkeekö digikameralla vaatteiden läpi?
Milläköhän tekniikalla kameroissa on estetty näkyvyys?

Kommentit (9)

Helpoiten tuo infrapunakuvaus onnistuu ihan laittamalla pari kerrosta täysin valottunutta ja kehitettyä filmiä linssin eteen. Webcamin kerran tällä tapaa modasin ja myin eräälle tutulleni, siitä sai linssin helposti pois. En vain muista pitikö jotain muuta ottaa pois, mutta ei liene vaikeaa löytää ohjeita Googlella.

Japanissa on kehitetty naisille jo anti-infrapuna-alushousuja:

Cramer Japan hi-tech wear company have started the sales of their new and unique product - ShotGuard Inner Shorts. Its unique feature is ability to stop infrared rays and thus to prevent to shot you nude with IR cameras that can make your usual clothes
disappear.

Such cameras becomes more and more available to almost everyone, not only professionals could afford it but also perverts of any kind. Harmless fun turns into social problem.

http://paradoxoff.com/anti-infrared-underwear.html

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Mutta mitä hauskaa on katsella vaatteiden läpi lämpösäteilyn avulla, eihän siitä mitään hyvää kuvaa tule.. muoto ainoastaan näkyy ja sehän näkyy vaatteiden läpi pajain silminkin.. vai?

くそっ!

Jossainmäärin saavutettavissa tavallisella digikameralla ja photoshopilla, jos kohteella oikeanlaiset vaatteet

viitevideo [size=85:1y7wnfac][NotSafeForWork][/size:1y7wnfac]

Ronron
Mutta mitä hauskaa on katsella vaatteiden läpi lämpösäteilyn avulla, eihän siitä mitään hyvää kuvaa tule.. muoto ainoastaan näkyy ja sehän näkyy vaatteiden läpi pajain silminkin.. vai?Ei ole tarkoitus/tarvetta tirkistellä, kiinnostaa vain miten homma toimii.

fenomenologi
Ronron
Mutta mitä hauskaa on katsella vaatteiden läpi lämpösäteilyn avulla, eihän siitä mitään hyvää kuvaa tule.. muoto ainoastaan näkyy ja sehän näkyy vaatteiden läpi pajain silminkin.. vai?Ei ole tarkoitus/tarvetta tirkistellä, kiinnostaa vain miten homma toimii.Älä selitä, kuitenkin jossain puskassa tetsaat kameran kanssa

Heh, nyt selvis mitä ne japanilaiset turistit aina kuvailevat ja naureskelevat.
Hmm...sellaiset "suojavaatteet" olis hyvät joista tuollaisen kameran kautta katsojalle välittyisi jokin viesti, kuten: Perverssen!, Meille, vai teille? yms.
Siis läpimentävän materiaalin seassa olis sellaista materiaalia jota ei ns. läpäise kyseisellä tekniikalla.
Mieluiten siis viesti/informaatio ei näkyisi ilman kameraa, tai se olisi esim. vastakkainen: Ei Ydinvoimalle vs. Lisää Ydinvoimaa.
Taiteelliset kuviotkin vois olla tässä jokin kannanotto, tai "kauniimpi" tapa peittää halutut alueet.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat