Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ajan uudehkolla dieselautolla joka kuluttaa n.10l/100km. Ymmärrän ettei se ole vähän, mutta auto nyt sattuu olemaan juuri sellainen, etten aio siitä luopua vähällä. Haluaisin pienentää kuitenkin hiilijalanjälkeäni. Tällä hetkellä ostan "sekasähköä" eon:lta mutta ajattelin käydä henkilökohtaista päästökauppaa ja vaihtaa tuulisähköön. Paljonko hiiltä tuotan nyt ja miten tilanne muuttuisi tuulisähkön myötä?

Ajan vuodessa 25000km ja kulutan sähköä 3030Kwh.

Sivut

Kommentit (20)

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005

osta ennemmin ydisähköä niin saat virtaa myös tyynellä säällä...

suurempi vaikutus olisi vissiin sisälämpötilan laskemisella 0,5-1 asteella. Äkkiä siihen tottuu, tai jos ei, niin villasukat jalkaan

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

miltä tuntuu etsiä neulaa ameriikan pelloilta? et ainakaan löydä sitä "neulaa" kuin muuttamalla tapojasi. mm. vähemmän kuluttava auto, jätteitten kierrätys/kompostointi, ostamalla paikallisia tuotteita, välttämällä pakkauksia joissa on paljon pakkausmateriaalia, yms. kaikki lähtee ihan itsestään. pelkkä polttoaine ja sähkö eivät tee sitä "jalanjälkeä".

tuulisähköä myy monikin firma mutta se mitä töpseliin tulee on ihan normi sekasähköä. (kuitenkin lähin tuotantolaitos tuottaa sinunkin käyttämän sähkösi)

toisen polven pilkkuvirhe

Miten se auto vähemmän kuluttaa jos sen joku toinen kuin minä ajaa loppuun? Eikä varmaan ole kovin ekologista hävittää alle satatonnia ajettu auto ja tehdä tilalle uutta. Kierrätän ja yritän elää jotenkuten ekologisesti. Asuntoni lämpiää kaukolämmöllä ja tällähetkellä suurin asia minkä keksin, olisi ekologinen sähkö.

Uskon, että sähkökaupassakin elää kysynnän ja tarjonnan laki. Jos ostan tuuli tai ydinsähköä, niitä rakennetaan enemmän. Ostaisin ydinsähköä jos sitä joku tarjoaisi. Tuuli on ehkä toisiksi pienin paha.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

auto tuottaa hilidioksistaan n. 90% elinkaarensa aikana ajamalla ja alle 10% valmistettaessa. jotkut ovat väläytelleet 2% valmistamisessa tulevia hiilidioksidipäästöjä kokonaismääristä.

eli vain vaihtamalla autoa jälkesi on merkittävästi pienempi.

toisen polven pilkkuvirhe

Jotkut ovat jo aloituksessa väläytelleet, että en aio vaihtaa. Piste.

Huoh, ei ois pitäny aloittaa koko keskustelua.

Lisäys: Jos jollakulla on tietoa kysymistäni asioista ja viitseliäisyyttä vastata, olen todella kiitollinen.

Aapo

Uskon, että sähkökaupassakin elää kysynnän ja tarjonnan laki. Jos ostan tuuli tai ydinsähköä, niitä rakennetaan enemmän. Ostaisin ydinsähköä jos sitä joku tarjoaisi. Tuuli on ehkä toisiksi pienin paha.TVO paahtaa tällä hetkellä noin 1740MW:n teholla sähköä verkkoon. Koska yhtiöllä on tuulimylly niin tuon sähkön voi varmaankin myydä tuulisähkönä. Saisihan siitä paremmat rahatkin sitä kautta.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005

http://www.fingrid.fi/portal/suomeksi/s ... lman_tila/
tuolta sopii ihmetellä mistä se sähkö tuonne kantaverkkoon kulloinkin tulee, ei ole tuulivoimalla kovin suurta siivua (kuulunee joukkoon 'muu tuotanto'), ydinvoimalla suurin osuus, tällä hetkellä 2727MW.

annas kattoo sitten kun tulee kovia pakkasia ja kaikki hiilimyllytkin pannaan pyörimään...

mutta saahan sitä maksaa sähköstään ihan niin paljon kuin haluaa, töpseliin se ei kuitenkaan sieltä tuulivatkaimesta tule vaan todennäköisesti lähimmästä isosta laitoksesta.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007
Aapo
Jotkut ovat jo aloituksessa väläytelleet, että en aio vaihtaa. Piste.

Huoh, ei ois pitäny aloittaa koko keskustelua.

Lisäys: Jos jollakulla on tietoa kysymistäni asioista ja viitseliäisyyttä vastata, olen todella kiitollinen.

koko ajanhan sinulle on vastattu, ymmärtääkseni kyse oli sinusta ja sinun jalanjäljestä? korjaa toki jos olen väärässä.

toisen polven pilkkuvirhe

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005
Aapo
DerMack: Et voi olla tosissas...

jaa miksi en? ei sitä nykytekniikalla pystytä ohjaamaan että juuri sinun kotiisi tulisi sähkö jostain Meriporin lähettyvillä olevalla luodolla kököttävältä tuulivoimalalta jos itse et ole vetänyt voimalalle suoria johtoja. Vaikka tuulisähköstä maksaisitkin sähköyhtiölle kuinka kallista hintaa tahansa.

Eon tuotti hiilidioksiidia noin 300g/kWh. Eli 3030kWh:n vuosikulutuksella siitä tulee noin 900kg. Tuulisähköllä tuo vähenee huomattavasti eikä kulut ole kuin muutama kymppi vuodessa. Ja parasta ei tarvitse muuttaa mitään. Siis hyvä ratkaisu laiskoille.

Autosi tuottaa 6600kg hiilidioksiidia vuodessa. Eli ei tuo tuulisähkö sitä korvaa mutta suunta on oikea.

Esimerkki: Ostan 1 prosenttia (1%) kaikesta sähkön myyjän myynnissä olevasta sähköstä ja teen vuoden sopimuksen. Haluan tuulisähköä. Sähkön myyjä tällöin sitoutuu sopimuksessa tuottamaan vuoden ajan vähintään 1% sähköstään tuulivoimalla. Ei sillä ole mitään väliä kuka sen käyttää.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Tein hiilijalanjälkitestin, olisikohan ollut jossain Hesarin sivuilla, ja tuloksena oli merkittävästi pienempi jälki, mikä oli tavoitteena 2050. Siitä huolimatta minulla on Amerikan Illinoisissa alunperin rekistöröitu vanha auto, joka kuluttaa polttoainetta vähintäänkin riittävästi. Mutta kun en aja sillä paljon. Sen vuoksi onkin väärin vertailla silläviisiin, että sinun autosi tuotta niin ja niin paljon hiilidioksidipäästöjä. Kysymyshän on keskimääristä, eikä yksittäistapauksista. Autoilun verotus ja vakuutusmaksut pitäisi laskea ajettujen kilometrien mukaan, eikä moottorin koon tai muilla haetuilla perusteilla.

Testiin vastasin rehellisesti, mitään poisjättämättä, tai tarkoituksellisesti lisäämällä.

Lierikki Riikonen

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat