Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Osaako kukaan kertoa, onko mahdollista, että HDMI-kaapeli ei siirrä tietoa tarpeeksi nopeasti?

Lainaus wikipediasta:

HDMI-kaapelissa video ja kuva on pakkaamatonta dataa, joka kuljetetaan johtoa pitkin TMDS-signaalitekniikan avulla. Tiedonsiirtokapasiteetti on kasvanut sarjan liittimissä julkaisuvuodesta 2002 lähtien. Aikaisemmat HDMI-standardit pystyivät 165 MHz:n kellotaajuudella (4.9Gb/s) 1080p-teräväpiirtokuvan välittämiseen, kun taas nykyinen 1.3-standardin mukainen liitäntä pystyy 340 MHz:n kellotaajuudella (10.2Gb/s) tarkempaan resoluutioon kuin mitä tällä hetkellä markkinoilla olevat monitorit. HDMI-liitännästä on suunniteltu myös nk. B-tyyppi, jossa erotuksena nykyiseen A-tyyppiin on 29-nastainen liitin 19-nastaisen sijaan.

Eli teoriassa tiedonsiirtonopeuden pitäisi riittää. Mutta onko mahdollista, että TV:ssä ei riitä teho kuin ainoastaa tiettyyn rajaan asti? Voiko olla mahdollista, että joissakin malleissa laitteet on ohjelmoitu huonosti, jolloin siitä muodostuu ongelma?

Blu-ray:n ja TV:n välillä 1,5metrin kaapeli, ja tietokoneen ja TV:n välillä taisi olla myös yhtä pitkä kaapeli.

Olen kokeillut tiedonsiirtoa blu-ray:n ja tv:n välillä, sekä tietokoneen DVI-liitännän ja HDMI-liitännän välillä. Molemmissa olen ollut havaitsevinani jonain tiettyinä hetkinä kuvanpäivityksen hiljentymistä. Tällaisia tilanteita ovat olleet sellaiset, joissa kameran kuvauskohde siirtyy nopeasti paikasta toiseen? Sinä hetkenä tulee sellainen vaikutelma, että TV-hyppii frameja pysyäkseen mukana. Katsoin yhdellä kerralla blu-ray:ta. Toisella kertaa pelailin Crysistä, jossa 1920x1020 resoluutio päällä.

Voiko väylät muodostaa pullonkauloja?

Näytönohjaimena on tämä:

http://www.custompc.co.uk/reviews/201447/leadtek-px8800gt-zl.html

Käyttis: Windows XP
Prossu: Core quad Q6600 2,4ghz
Muistia: 2gb ddr2 800mhz
Emon väylät: Tuetaan 800mhz:stä ylöspäin

Kommentit (3)

Johtuu varmaan näytönohjaimesta. Aika kovilla resoluutioilla crysistä nimittäin pelailet. Ja HD-leffojen purku ei ole kauhean kevyttä toimintaa vaikka näytönohjaimessasi on videonpurkuominaisuuksia.

HDMI:ssä data menee jatkuvana virtana koko ajan samalla nopeudella. Nopeus määräytyy lähetettävän signaalin resoluution ja kuvanopeuden mukaan eikä kuvan sisällöllä ole siihen vaikutusta.

Syy miksi kuva voi nykiä on jos lähdemateriaalissa on eri kuvanopeus kuin näyttölaitteessa. Pelejä pelatessa näin käy helposti jos kone ei ehdi piirtää uusia kuvia tarpeeksi nopeasti. Videoissa kyse on siitä että 24 kuvaa per sekunti ei sovi tasan esimerkiksi 30 tai 60 kuvaa sekunnissa näyttävälle ruudulle. Sen efektin huomaa usein elokuvien lopputeksteistä jotka kulkevat tietyllä tavalla nykimällä.

Toinen mahdollinen vika on, että kaapeli on huonolaatuinen, jolloin signaaliin tulee vaihevirhettä ja ruudulla alkaa esiintymään säkenöintiä, tai kuva katoaa tai pysähtyy aika-ajoin useammaksi sekunniksi. Tämä virhe on mahdollinen koska HDMI kaapelissa signaalit kulkevat rinnakkaisia johdinpareja pitkin ilman sen kummempaa synkronisaatiota, jolloin johtimien väliset erot pituudessa ja/tai impendanssissa häiritsevät signaalia.

Devil
Seuraa 
Viestejä1328
Liittynyt16.3.2005

Jos tarkoitus on katsella BD-elokuvia ja muuta 24p materiaalia, niin todellakin kannattaa tutustua littutelkkarin spekseihin hyvinkin tarkasti ja lukea netistä käyttäjien avautumisia ennen ostopäätöstä. Tämäkin itsestäänselvyys tuli opittua omakohtaisesti kantapään kautta ennen yhtä heräteostosta , mutta asia sentään korjaantui ilman taloudellisia menetyksiä.
Eli mikä tahansa tarjouslättänä ei käy, vaan siinä pitäisi olla jotain leimoja tai tarroja kyljessä tyyliin 24p true cinema tai 24p real cinema tai 5:5 pull down tai vastaavia. Jos televisio ei osaa tahdistua 24 kuvaan sekunnissa, niin panoroinneissa ja lopputeksteissä yms kuva nykii ja hyppii ja pomppii selvästi ja kas, pöydällä on helvetin kallis verkonpaino josta ei pääse eroon. Tietysti jos tämmöinen pomppuominaisuus ei häiritse, niin eihän siinä sitte mitä.

X

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat