Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Hesari on tänään ti 2.12.08 uutisoinut sen, että kokoomus on maksanut loppuun pankkivelkansa.
Enimmillään velka 90-luvulla oli ollut noin 12 miljoonaa euroa. Puolue oli ilmeisesti kärsinyt tappioita devalvaatioiossa.
Herää kysymys, eikö noin syvä velkaantuneisuus tee puolueen johtohenkilöt ja pääöksenteon riippuvaiseksi? Pankkihan voisi saattaa puolueen konkurssiin.
Kokoomus on yhdistetty KOP:n kumppaniksi, mm. siksi että pääjohtaja Virkkunen oli sen presidenttiehdokas ja johtaja Matti Korhonen mm. pääministeri Holkerin sihteeri ja puolueen taloudenhoidon avainhenkilöitä.
Samoihin aikoihin KOP lainoitti ns. punapääomaa ja myös osti STS- pankin, jonka pääjohtaja Sundqvist oli SDP:n puheenjohtajana. Myyjät saivat maksun KOP:n osakkeina.
Kaksi pääpuoluetta oli siis tavattoman tiukassa yhteydessä pankin intresseihin. Pankit menestyivät 90-luvulla ja sen jälkeen erinomaisesti kaikessa valtion elinten päätöksenteossa. Pitäisiköhän näitä yhteyksiä tutkia tarkemmin ?
Sama HS:n numero viittaa tutkimukseen nimeltä
" Hyvinvointivaltion romahdus ". Olisikohan yhteyttä ?

Kommentit (2)

Tuskin puolueiden mittakavassa "Sijoitus- ja säästöneuvojille" on mitään käyttöä. Velkaloukku tuskin merkitsi Sundqvistille mitään, kun tiesi, että veljet hoitavat. Eikös hänen korvausvastuunsa kutistunut alle parin millin, muistaakseni maksoi sen käteisellä.

Sen jälkeen en ole demareita äänestänyt - jos ei ole ollut parempia henkilöjäseniä muista puolueista, olen mitätöinyt ääneni. Tänä vuonna kunnallisvaaleissa äänestin elämäni ensimmäisen kerran kokoomuksen henkilöä. Kaikkea se Sundqvist teettää. Wegeliuksen yrityksistä pysyä hevosen selässä ja SKOPissa en tahdo edes muistella.

Hiukan samalla mallilla taitaa asiat olla Jenkeissä, tänään taisi olla artikkeli lehdessä, että lama USA:ssa alkoi jo -07. Siis vielä vuoden ajan antoivat tilanteen kiihtyä ja suomessakin asti uutisoitiin, että siellä vaihtavat 200 neliönsä taloja 400 neliöön, kun se on niin kannattavaa.

Islanti taas on niin sympaattinen maa, että varmankin sen talous/poliittisille päättäjille voi antaa anteeksi. Eihän turskansyöjä voi ymmärtää kansainvälistä pyramiditeoriaa, että eiköhän anneta heille Suomesta rahaa, että pääsevät jaloilleen. Pelkään, että Wegelius on siellä harjoittamassa tolkkausta.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat