Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Näyttää siltä että Ford, GM ja Chrysler yhdistyy yhdeksi jättifirmaksi.

Veikkaan että pienet autot tulee Fordin pohjalta, isot GM:ltä, ja Chrysleriltä urheiluautot, maasturit ja isot sähköautot kuten hybridi-Voyager.

Tämä pakottanee japsejakin miettimään fuusioita, samoin joitain eurooppalaisia. Jos prossuvalmistajia on 4, tukiasemia tekee 4, näytönohjaimia 2, niin pitääkö autovalmistajia olla mitälie 40-50 ?

Kommentit (4)

Lektu-Elli
Jos prossuvalmistajia on 4, tukiasemia tekee 4, näytönohjaimia 2, niin pitääkö autovalmistajia olla mitälie 40-50 ?

Auton näennäisiäkin variaatioita on helppo luoda ja tuottaa, mutta tietotekniikka on siihen verraten kitsaampi ja tuotantomäärä hallitsee hintaa.

Lektu-Elli
Näyttää siltä että Ford, GM ja Chrysler yhdistyy yhdeksi jättifirmaksi.Freedom Cars USA - eli Valtion Virallinen Autotehdas.

Viisivuotissuunnitelman mukaan on autoja tuotettava tietty määrä, sekä työtä on tarjottava sovitulle määrälle työntekijöitä... Vaikuttaa hyvältä!

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Jotenkin meni Kalevan kolumnin ehdotus näin: Koska GM ja ja Ford, nykyiset Saabin ja Volvon omistajat, eivät aio antaa USA:n autoteollisuuden tukiaisrahoja eurooppalaisille tytäryhtiöilleen, voitaisiin perustaa yhteispohjoismainen autotehdas Uudenkaupungin tehtaan kanssa. Muuten kaikkia, varsinkin ensin mainittuja uhkaa konkurssi. Minusta ihan hyvä idea. Laatuautoja tarvitaan jatkossakin muutaman vuoden päästä, toivottavasti ainakin, eikä näiden yritysten pitkää osaamista tule väheksyä. Entisiltä ajoiltakin on muistoja yhteistyöstä.

Yrityksen mielestäni tulisi olla jo vakavaraisuuden vuoksi olla ko. valtioiden omistuksessa. Jos annetaan rahaa, pitää myös päätäntävalta säilyttää, eikä siirtää kriisitilanteessa heikoksi todetun kapitalistin käsikassaraksi. Pitää tietenkin ensin kysyä Wallenbergeilta tyyliin: "Joko hyväksytte, tai jäätte nuolemaan näppejänne tästä diilistä."

Lierikki Riikonen

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat