Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015
[size=150:sxmpri4j]Pietarsaaressa valmistaudutaan nuuskamielenosoitukseen[/size:sxmpri4j]
[size=85:sxmpri4j]04.12.2008 15:27[/size:sxmpri4j]

Käräjäoikeuden nuuskajutussa alkuviikosta antamat kovat tuomiot nostavat vastarintaa "nuuskan kotikaupungissa" Pietarsaaressa. Pietarsaaren torille puuhataan mielenosoitusta nuuskatuomioita vastaan.

Puuhamiehenä on pietarsaarelainen yksityishenkilö Patrick Wingren, joka aikoo myydä nuuskaa torilla perjantaina. Samalla mies kerää nimilistaa protestiksi nuuskatuomiolle. Asiasta kertoi Pietarsaaressa ilmestyvä Österbottens Tidning -sanomalehti torstaina.

Wingren aloitti kampanjansa internetissä keskiviikkona. Viitisenkymmentä ihmistä ilmoitti heti tulevansa torille.

Mielenosoituksesta on ilmoitettu poliisille. Poliisi ei ota vielä kantaa, aikooko se puuttua nuuskan myyntiin torilla.

- Laissa sanotaan, että nuuskan myynti elinkeinotoiminnassa on kielletty, huomautetaan Pietarsaaren poliisista.

Mustasaaren käräjäoikeus tuomitsi viime tiistaina suurta nuuskabisnestä Pietarsaaren seudulla pyörittäneet palomiehet vankeusrangaistuksiin. Päätekijä sai yli kahden vuoden ehdottoman tuomion.

(MTV3-STT)


http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /12/759305?

Vaikka en ole koskaan edes koko nuuskaa kokeillutikaan, niin silti minä kannattaisin nuuskan myymistä verojen takia Suomessa kieltolain ja salakuljetuksen sijasta.

Kommentit (13)

Aika kohtuuttomalta kuulostaa 2 ja puolen vuoden ehdoton vankeus ja miljoonan sakot Tämä siis oli päätekijän rangaistus oikeudenkäynnissä.

babun
Aika kohtuuttomalta kuulostaa 2 ja puolen vuoden ehdoton vankeus ja miljoonan sakot Tämä siis oli päätekijän rangaistus oikeudenkäynnissä.Vaikka isot sakot mielestäni olikin asianmukaiset verohäviöiden takia, niin on kyllä aika kova rangaistus pistää niin pitkäksi aikaa istumaan. Saiko hän tuomion törkeästä huumausainerikoksesta? Sen minimi on 2 vuotta vankeutta.

Olen toki kokeillut nuuskaa. Nuorempana jopa käytinkin, koska asuin hyvin lähellä ruotsin rajaa (Tornio). Sittemmin se jäi.

En suoranaisesti kannattaisi nuuskan myynnin laillistamissa suomessa, mutta jonkinlainen pienimuotoinen nuuskabisnes voisi hyvin olla hyvinkin sallittua ja jopa suositeltavaa juuri näiden verojen takia, mutta nämä verot onkin parempi ollakkin kovia..

Kyllähän nuuskan, tupakan, viinan ja kannabiksen kokeilu ja käyttäminen lopulta ovat jokaisen omia valintoja, mutta eivät suinkaan jokaisen oma asia ja siksi niiden aiheuttamien terveydenhoitokustannusten pitäisi olla sisäänrakennettu(arvioitu) tuotteiden hintaan. Nuuskaa tuodaa länsinaapurista, kannabista kasvatetaan vaatekomeroissa, viinaa ja tupakkaa saa kaupasta.

Enpä kannata. Tiedän itse kuinka vaikeaa on kamppailla nikotiiniriippuvuudesta irti. En välittäisi suomeen enempää nikotiinin orjia.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907
Liittynyt8.12.2007

Kova verotus tai käytön rajaaminen/hankkiminen "maan alle".
Parempi näin voihan varastelustakin tehdä laillista vaikka onkin kyse eri kaliberin asioista.

Tälle tuotteelle ei ole kuin yksi loppullinen tarkoitus eli mälli suuhun.

Lasolia saa ostaa, mutta se ei olekaan tarkoitettu ihmisen nautittavaksi.

Jos verrataan perinteiseen tupakkaan niin kaksi väärää ei tee asiaa oikeaksi.

En aio edes kokeilla.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9307
Liittynyt18.8.2008
babun
Aika kohtuuttomalta kuulostaa 2 ja puolen vuoden ehdoton vankeus ja miljoonan sakot Tämä siis oli päätekijän rangaistus oikeudenkäynnissä.

Kohtuuttomalta kyllä. Saman oli huomannut myös Iltasanomien Bisquit ja veti rinnalle toisen tuomion.

Nämä sankarit, jotka toivat Virosta kehitysvammaisen nuoren tytön ilotytöksi Suomeen, saivat sankariteostaan vain muutaman kuukauden ehdollisen tuomion (taisi olla pikkusakko myös?).

Olisi pitänyt tyypit ampua heti paikan päällä. Ehdollista, jumalauta, helvetin törkeästä tempusta.

Muutaman nuuskapurkin myynnistä 2,5 vuotta, jessus meitin kanssa.

EU on puhunut ja päätänyt puolestamme!

Mihin se raja vedetään viina ja tupakki ovat laillisia,
nuuska ja "huumeet" kiellettyjä.
Kaikkien vaikutus ihmiseen on ainakin fyysisesti huono.
Sitä henkistä vaikutusta on vaikeampi mitata, mutta koettakaa olla ilman 1 kk kaikkia yllä lueteltuja aineita, niin ainakin omalta kohdalta saattaa asia selvitä.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005

Äänestin "EOS" ja en ole kokeillut.

Ei minulla periaatteessa nuuskaa vastaan ole mitään muuta kuin että onpahan ällöttävän näköistä ainetta kun sitä yläastelaiset koulun seiniin ja kalusteisiin lätkivät ja suusyövän ja hampaiston hoitokustannukset nousevat. Mutta eipähän kyseinen aine kuitenkaan ketään käsittääkseni kenestäkään tee väkivaltaista tai muuten vaarallista kuten päihteet.

Ei siis ole mitään myyntiä vastaan seuraavilla ehdoilla:

-myynti täysi-ikäisille
-arvonlisäveron lisäksi terveyshaittavero sen suuruisena että sillä saa realistisesti paikattua aineen käyttäjien kasvaneet terveydenhoitokulut.

Toisaalta aihe ei sinällään kiinnosta niin paljon että olisi mitään motiivia ajaa aktiivisesti nuuskanmyynnin sallimista.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Ainut perustelu nuuskan laillistamiselle on se, että vielä vaarallisemmat savukkeet ovat sallittuja. Tupakkatuotteet aiheuttavat kuitenkin vaikeamman riippuvuuden kuin mitkään muut huumeet. Tupakkatuotteet ovat myös osallisena joka toisen niihin sortuneen kuolemassa.

Kyllä pitäisi laillistaa.

Ruotsissa, jossa nuuskaaminen on huomattavan yleistä etenkin miesten keskuudessa, suu- ja huulisyövän ilmaantuvuus on pienimpiä koko Pohjois-Euroopassa. WHO:n mukaan ruotsalaisilla miehillä esiintyy vähiten keuhkosyöpää Euroopassa, osaksi pienen tupakoimisasteen vuoksi.

Sairastumisalttius sydän- ja verisuonitauteihin on nuuskaajilla matalampi kuin tupakoitsijoilla.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Nuuska

Tosin aiheuttaa helpommin riippuvuuden kuin tupakka. Olen itse kokeillu jokusen kerran.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat