Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen kyllä aiemminkin muistaakseni kirjoittanut tästä, mutta taas jälleen erään julkisen pellen suustaan päästämät sammakot kiihottivat jo muutenkin ylivilkasta mieltäni;

http://asia.news.yahoo.com/081204/afp/0 ... cnews.html

Eli mistä on Supervallat tehty?

Tässä tapauksessa marakatti puhuu sopivasti herransa suulla. USA:n ja sen pikku nukkejärjestön viimeinen epätoivoinen soperrus ennen lopullista romahdusta;Kiinalaisvalta tulee olemaan TUPLASTI meitä pahempaa! Eli he eivät mitään parempaa keksineet? Kuinka tyypillistä kyseisille LUUSEREILLE !

Tietenkin voisi kirjoittaa paljon siitä kuin aiemmatkaan suurvallat eivät syntyneet kukkia haistellen ja kauniita vuorisaarnoja pidellen. Veikkaan, että tällä palstalla on sen verran sivistynyttä porukkaa, ettei moiseen kannata edes vaivaitua. Ja tottapuhuen, kyseinen vuoristomarakatti on USA:n nukke! Henkilökohtaisesti minua ei häiritsisi Tiibet itsenäisenä valtiona eikä edes Uiguuria, mutta kyseinen pelle häiritsee, koska hän on rahanahne, maastaan karkoitettu pappisylimys, joka on kaikenlisäksi CIA:n palkkalistoilla. Onneksi häntä ei Natomaiden ulkopuolella(mm Intiassa)oteta vakavasti. Olisi kyllä jo korkea aika, että kyseinen pelle karkotettaisiin Intiasta vaikka Eurooppaan olemaan Kiinan vastaisestn pelopuheiden narrina. Aika kuvaavaa. Paras mihin USA:n ja Euroopan propagandakoneisto pystyy on karkotettu ylimys jota nimitetään "hänen pyhyydekseen" Muistuttaa aika paljon suoraan sanoen Rooman Paavia, ja tietääkseni alkuperäiset munkkiruhtinaatkin olivat pikkupoikien ympäröimiä. Saarnasivat ainoaa autaaksitekevää pelastussanomaansa poikien ympäröimänä jotka olivat kaapanneet alistamiltaan paimentolaisheimoilta, aivan kuten olivat kaapanneet näiden maat. Tämä säälittävä marakatti haluaa päästä takaisin "demokraattisen" maansa jotoon pasaatavvaksi heimolaistensa puolesta niinkuin edeltäjänsä "Jumalan inkarnaatiot" vanhoina "hyvinä aikoina"

Ja niin takaisin aiheeseen. Mistä on "Supervallat" tehty? Tuleeko Kiinasta vasta sitten "todellinen" Supervalta kun Eurot ja heidän pikku marakattinukkensa hyväksyvät Kiinan Japanin kaltaiseksi "hyväksi Aasialaiseksi"

Jos Eurojen menoa vähääkään seuraa, niin veikkaan että se kyllä menee vähän toisin päin. Eli sotaa sotaa sotaa...

http://story.philippinetimes.com/index. ... 7985/cs/1/

ja sitte vielä ohjuksia ohjusten perään. Ihan vaan varmuuden vuoksi !

http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.c ... 741S93.DTL

Kyllä oikeaan Supervaltana olemiseen kuuluu myös sellainen asia kuin taloudellinen ja kulttuurinen vaikutus, mutta Eurot luopuivat siitä jo aikoja sitten koska se oli vaan Japseille, vinosilmille ja muille heikoille. Se selittää myös heidän taloutensa nykyisen tilan aika hyvin

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7759470.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7729018.stm

Eli mistä on Supervallat tehty? No tämä on vain oma mielipiteeni, mutta valtiosta tulee silloin Supervalta kun puoli maailmaa kiroaa sen nimeä. USA:aa harva enää kiroaa, enemmänkin säälii, eli se kertoo heistä ja EuroPELLEISTÄKIN aika paljon Kiina...no, antaa puolen maailmaa vihata, jos toinen puoli rakastaa

Kommentit (6)

En erityisesti pidä Yhdysvalloista, mutta paljon enemmän, kun jostain Kiinasta.

Semi-kehitysmaa Kiina lähes viimeisenä supervallaksi, JOS se minusta olis kiinni. Vuosisadan oivallus Kiinassa: "Oravia voisi teurastaa ja pistää marketteihin ihan kuin kissoja ja koiria, paitsi niitä on vaikeampi ottaa kiinni".
Kuolisivat sukupuuttoon, ei niitä terroristi-tappeja kovin moni jäis kaipaamaan.

Mielipiteet kullakin, se tosiaan täytyy muistaa.

Rikastaja
Eli mistä on Supervallat tehty?

Tässä tapauksessa marakatti puhuu sopivasti herransa suulla. USA:n ja sen pikku nukkejärjestön viimeinen epätoivoinen soperrus ennen lopullista romahdusta;Kiinalaisvalta tulee olemaan TUPLASTI meitä pahempaa! Eli he eivät mitään parempaa keksineet? Kuinka tyypillistä kyseisille LUUSEREILLE !


Pitäisi huomata sekin, että Kiina on nyt samanlainen öykkäri, mitä liittovaltio USA oli intiaaneille toista sataa vuotta sitten; Intiaanit olivat aikoinaan siinä asemassa, mitä tiibetiläiset ovat nyt

Ja kuten intiaaneilla oli viisautta aikoinaan, jota vasta nyt arvostetaan, niin samoin tiibetiläisillä on sellaista viisautta, jota kiinalaiset pystyvät arvostamaan vasta kaukaisessa tulevaisuudessa.

Siksi kenenkään ei tulisi tässä ajassa arvostella tiibetiläistä viisautta, koska siitä arvostelusta voisi jäädä internetiin jälki, joka joskus tulevaisuudessa todistaisi vain arvostelijan kypsymättömyyttä, sillä silloin ehkäpä kiinalaiset rakastavat sitä tiibetiläistä viisautta ja halveksivat kaikkea, joka ei sitä arvostanut silloin, kun sitä esitettiin.

Mutta siitä huolimatta olen sitä mieltä, että miltä tahansa vallalta pitää voida vaatia erittäin korkeaa moraalia; sellainen valta ei ole supervalta, joka alistaa muita; vasta sitten vallasta tule hyvää ihmisille, kun se vapauttaa alistetut ja päästää ihmiset pahasta, eikä vaadi heitä olemaan halpatyövoimaa, kuten rikkaat vaativat.

Kaikesta palstalla paistavasta Kiinalaisvihasta voi vetää sen johtopäätöksen, että Kiinalaiset taas tekevät jotakin oikein GO CHINA !

Kyseisen tapauksen uskon olleen vain tekosyy. Kiina ei ole käytännössä lykännyt yhtään kokousta USA:n kanssa, vaikka "Hänen pyhyydelleen" on siellä myönnetty kongressin kunniamitalli, siis korkein mahdollinen kunnianosoitus !

Tähän on todettava, että USA:n ja Kiinan väliset "neuvottelut" ovat USA-USSR tyypillisiä muodollisuuksia, kuten uusin neuvottelukierros joka taitaa päättyä tänään, ja hyvin suurella todennäköisyydellä on viimeinen laatuaan.

Entä miksi Peking hermostui ?

Tämä on VAIN oma mielipiteeni! Mutta veikkaan, etteivät he oikeasti "hermostuneet" yhtään mistään. Tämä oli laskelmoitua

Tiivistettynä;Kiina EI HALUA puhua Euroopan kanssa. Ja hyvin suurella todennäköisyydellä ei halua Intiakaan, minkä takia he kaatoivatkin Dohan.

Kiinalla ja Intialla on kasvavat kotimarkkinat, ja myös voimistuva innovaatio sektori. He ovat USA:aa ja Eurooppaa enää noin 10-vuotta jäljessä. Veikkaan, että pian ei enää sitäkään

Heillä on kasvava talous nykyisestä "globaalista talouskriisistä" huolimatta. Eräs pakinoitsija Herald Tribunessa tiivisti sen pari vuotta sitten aika osuvasti;Kiina haluaa "manage" eli hallita ja kontrolloida USA:n taantumaa, USA puolestaan Kiinan nousua.

Kiina ei halua "intergroitua" yhtään mihinkään! He haluavat suojella luonollista kasvuaan niin kauan kuin se ikinä jatkuukaan riippumatta siitä, pysähtyisikö se huomenna vai jatkuisi kokonaiset 10-vuotta 5-10% luokkaa. He haluavat SUOJELLA sitä! Ei intergroitua tai kontrolloida sitä yhtään mitenkään! Tilapäisistä menetyistä vientimahdollisuuksista huolimatta he eivät halua kauppaa, jossa heidän vielä varsin kehittymättömät markkinansa avataan kovasti tuetttujen länsiyritysten armoille. He eivät myöskään halua olla mukana torjumalla "Globaalia ilmastonmuutosta" johon eivät edes usko!

Tämä oli tosiasiassa Kiinan ja Intian kanta jo siinä vaiheessa kun Doha neuvottelut alkoivat. Toki agressiivinen USA idioottipresidenttinsä kanssa teki lännen torjumisesta helppoa. Oppositio vaikeni pikku hiljaa, kun heidän suuresti ihannoimansa "Vapaan ja mahtavan" lännen johtajan käyttyivät kuin täysin kontroillamattomat sotaa lietsovat agressiiviset idiootit. MM Iranissa tämä teki "vuoropuhelun" katkaisemisesta varsin helppoa. Muutosta kannattavat leimattiin näppärästi ja nopeasti isänmaanpettureiksi jotka halusivat myydä mm Iranin kansallisen ydinohjelman. Näissä oloissa globaalin yhteistyön kannattajista tuli nopeasti kansanpettureita.

Tässä kohtaa kärpänen ja kärpäslätkä. Näiden maiden eliittien halu estää avautuminen ja pitää kotimarkkinat+luonnonvarat visusti itsellään, sekä myös kasvava sotilasteollisuus ja komplexit, joitten ei enää tarvitse pelotella millään "olemattomilla" möröillä, joskaan niiden ei tosiasiassa ole IKINÄ tarvinnut niin tehdä!

Alkuperäisessä "kylmässä sodassa" oli termi nimeltä "suojasää" Miellä oli "suojasää" joka pääosin ajoittu Presidentti Clintonin hallituskauteen USA:ssa, joskin hänen agressiivinen Iraqin politiikkansa oli osittain lopettamassa sitä. Maailma luisui osittain hänen aloittamiena toimien takia sotien ja asevarustelujen aikakaudelle.

Nousevissa Aasian mahdeissa on kasvavat markkinat ja väestö. Jotain mitä suojella. Eivät ne halua "intergroitua" USA:n ja Nato:n kontrolloimaan maailmanjärjestöön jota hyvin pitkälle myös Euroopan maat kannattavat ja edustavat. Kiina perui kyseisen konferenssin jo ennen kuin Dalai Lama oli ehtinyt tavata sen enempää Euroopan Parlamenttia kuin Ranskan presidenttiäkään. Se oli "pre emtive" eli dilplomaattisesti ihan sama asia kuin USA:n viralline sotilasstrehdia. Pyrkiä eliminoimaan viholliset ja uhat jo ENNEN kuin ne syntyvät!

Tähän on vielä todettava, että USA:n ja Naton oma politiikka on helpottanut tätä kehitystä aika paljon. Aasiassa on talosureformia, avoimuutta ja vapaata kauppa kannattava oppositio, joka koostuu pääosin businesmiehistä ja heille uskollisista tahoista. Viimeakoina he ovat kuitenkin ajautuneet ongelmiin.

Muistot oopium sodasta ovat vielä yli 100-vuoden jälkeen yhä liian arkoja. Lännen agressivinen yritys "rynnitä" Asian markkinoille yhdistettynä voimakkaalla kilpavrustelulla tyynellä merellä, yrityksellä hallinoida öljyvaroja Lähi-Idässä...

haiskahtaa liian epäilyttävältä! Vakuuttelut globalisaation "eduista" eivät enää riitä Aasian johtajille, eikä Kiina todellakaan ole mielipiteidensä kanssa yksin! Dalai Lamasta viis! Eurojen täytyy tehdä Kiinalle jokin parempi aloite mitä heillä on pöydällä nyt. Viimeakoina(siis jo ennen nykyistä "talouskriisiä")oli Aasian ja Eurooppalaisen maailman välillä tosiasiassa syttynyt kauppasota johtuen useista erimielisyyksistä. Pääsyy on se, että Eurot haluavat Aasian markkinoille. Kiina ei mielestään ole saanut kylliksi vastapalveluita. Ja nyt ei puhuta Tiibetistä ja Taiwanista, vaan vastauoroista pääsyä Eurooppaan! Osittain tähän kuuluu myös erillaista rajoitusten poistaminen, jotka koskevat Eurooppalaista teknologiaa(jota hyvin pitkälle joko valmistetaan Aasiassa tai sitten se on täällä Aasialaisten tiedemiesten tekemää)Tähän osittain myös vaikuttaa se, että suurin osa Eurooppaa kuuluu USA johtoiseen Nato:oon. Naton ulkopolitiikka on lievästi sanoen agressiivista. Tämä kaikki on saanut aikaan välien viilenemisen. Aasiassa halutaan mahdollisesi hylätä globalisaatio kokonaan. Lasketaan, että jos joskus on tullut aika hypätä "yhteisestä veneestä" niin se aika on nyt! Lännen talouslama ja alati laajenva sota tekee siitä erittäin epäsuotuisen kauppakumppanin. Päätös välien "pysyvästä" hyydyttämisestä on helpompi perustella kansalaisille. Periaatteessa idea on sama kuin mitä Reagan teki Neuvostoliitolle;lisätä taloudellista ja sotilaallista painostusta sen verran, että romahduksessa jo muutenkin oleva järjestelmä pakotetaan tekemään alati lisämyönnytyksiä. Tosin Reagan ja myöhemmin Clinton ja Bush eivät edes viitsineet kohdella Neuvostoliittoa vertaisenaan Gorbatsevin rajuista uudistusohjelmista huolimatta. He halusivat vain pysyvästi romahduttaa Venäjän. Tämän seurauksena maa käänsi pysyvästi kelkkansa itään päin ja hyppäsi Kiinan leiriin. Kun "Länsi" romahtaa Kiinalaiset ovat luultavasti fiksumpia, mutta pitävät silti tiukasti kiinni periaatteistaan. Länsi on se joka tässä joutuu muuttumaan, ei Kiina!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat