Kasvissyöjät, kertokaa minulle

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Vastata saa tietysti, vaikkei olisikaan kasvissyöjä.

Katselin lehdestä mainosta kasviseineksistä; soijanakkeja, kasvispyöryköitä ja - mureketta. Kaupoissa olen katsellut muitakin tuotteita, esim. soijarouhepussin kyljessä lukee: "Käytä kuten jauhelihaa." , soijasuikaleissa: "Käytä kuten liha- tai kanasuikaleita."

Ruuan pitäisi siis näyttää samalta kuin lihasta valmistettu.

Miksi?

[size=85:1igs7qca]Juu, tämä on ihan tarkoituksella hiukan provokatiivinen, mutta ihan pikkuisen vain. Pieni kiukunpuuska tekee ihan hyvää. [/size:1igs7qca]

Sivut

Kommentit (691)

asdf
Seuraa 
Viestejä11069
Liittynyt16.3.2005

Tätähän ovat jotkut ihmetelleet lukuisissa kasvis-vegaani-jne -ketjuissa. Ihmettelen itsekin. Saattaa olla, että tähän on jo joku vastannutkin.

Monet kasvisruoat ovat todella hyviä, mutta yleensä, kokemukseni mukaan, silloin mennään aina maussa huonompaan suuntaan, kun aletaan matkimaan lihaa. Ja vaikka maku saataisiin hyväksikin, nuo lihan korvikkeet eivät ainakaan toistaiseksi ole läheskään aidon lihan veroisia.

Lihakorvikkeiden ideana on luultavasti tarjota kasvissyöjille jotain purtavaa, jos tekee mieli lihaa. Jos itse ryhtyisin kasvissyöjäksi, tekisi varmasti liharuokia mieli, mutta nuo korvikkeet varmaankin vain kasvattaisivat oikean lihan himoa sen sijaan, että tyydyttäisivät.

Vierailija

Kuvitteletteko todellakin armaat pässit, että kasvissyöjät ovat vastuussa näistä lihatuotteita jäljittelevistä valmisteista? Soittakaa Atrialle ja kysykää sieltä asiaa. Monet raw-food vegetaristit pyrkivät muutenkin välttelemään tuotteita, joita on teollisesti käsitelty liikaa. (eivät läheskään kaikki, mutta terveysintoilijat kylläkin.)

Ja eihän kaikkia tuotteita ole tarkoitetu pelkästään vegoille, siksi pussissa voi olla erilaisia ruuanvalmistusohjeita (voidaan käyttää lihan sijasta etc.)

Vierailija

Paljonkohan noita lihankorvikkeita on jalostettu ja paljonkohan niissä on lisäaineita sekä synteettisiä mausteita?
Näin maalikkona luulen että ei varmaankaan ihan ehtaa einestä ole.

Rupea kasvisyöjäksi. Joudu ojasta allikkoon.

Kohta tulee tuc ja panee luun eiku porkkanan meille kurkkuun.

Vierailija

Kyllä ainakin Ekolossa on tälläistä:
"Hamppupihviaines
Helppo valmistaa, lisää vain vesi ja paista. Sisältää kikherneitä, hamppujauhoa, kuorittuja hampunsiemeniä ja mausteita."

"Curry-linssipihvi
Proteiinipitoinen linssipohjainen pihviaines, jossa rapeita maissihiutaleita, speltiä ja terveellisiä soijapavun ituja! Helppo valmistaa, lisää vain kuumaa vettä ja paista."

"Lassilan kasvispihvi
Maukas kasvispihvi härkäpapu- ja hernerouhesta. Lisää vain vesi ja mausteet!"

"Sysmän Viljapihvi
Herkullisia ja täyttäviä kasvispihvejä helposti! Lisää vain vesi ja mausteita maun mukaan. 10-14 valmista pihviä."

"Falafel-aines
Helppo tapa valmistaa falafelia, lisää vain vettä! Riittoisa pussi, 200g kuivaa ainesta. Sisältää täysjyvävehnäjauhoa."

"Kikhernejauho (gram-jauho)
Helppo tapa tehdä hummusta lisäämällä vain vettä, tahinia, öljyä ja mausteet. Kikhernejahosta voit myös valmistaa vegaanisen "munakkaan"."

"Soyappétit Burger mix
Valmiiksi maustettu herkullinen ja helppokäyttöinen pihviaines. Lisää vain vesi! Taikinasta voi muotoilla pihvejä tai pyöryköitä. Paketista saa n. kuusi annosta."

"Soijapihvit
Viisi kappaletta extra-suuria soijapihvejä. Geenimanipuloimatonta soijaa. Pihvejä keitetään kasviliemessä n. 10 min, jonka jälkeen ne voidaan marinoida, leivittää, paistaa, grillata..."

"Soijanuggetit
Pieniä soijaleikkeitä/nugetteja. Helppo valmistaa, monikäyttöinen. Geenimanipuloimatonta soijaa. Kuutioita keitetään kasviliemessä n. 10 min, jonka jälkeen ne voidaan lisätä patoihin, keittoihin, kastikkeisiin..."

"Soijakuutiot
Ei sisällä geenimanipuloitua soijaa. Nuggetteja keitetään kasviliemessä n. 10 min, jonka jälkeen ne voidaan marinoida, leivittää, paistaa, käyttää vartaissa..."

"Soijasuikaleet
Ei sisällä geenimanipuloitua soijaa. Suikaleita keitetään kasviliemessä n. 10 min, jonka jälkeen ne voidaan käyttää kastikkeissa, wokeissa, tortillatäytteissä..."

"Luomusoijasuikaleet
Ei sisällä geenimanipuloitua soijaa, 100% luomusoijaa! Suikaleita keitetään kasviliemessä n. 10 min, jonka jälkeen ne voidaan käyttää kastikkeissa, wokeissa, tortillatäytteissä..."

"Braised tofu
Tofusäilyke öljyssä, näyttää hieman tonnikalalta. Valmista syötäväksi kylmänä tai kuumana. Gluteeniton."

http://www.ekolo.fi/show.php?page=valmisruoka

Vierailija
Rasputin
Paljonkohan noita lihankorvikkeita on jalostettu ja paljonkohan niissä on lisäaineita sekä synteettisiä mausteita?
Näin maalikkona luulen että ei varmaankaan ihan ehtaa einestä ole.

Rupea kasvisyöjäksi. Joudu ojasta allikkoon.




Jos elät pelkästään kaupan kasvispullilla ja soijanakeilla, niin samat ongelmat tulevat vastaan. Kasvissyöjät syöjät kuitenkin tämän lisäksi tuoreita kasviksia & hedelmiä huomattavasti enemmän, joten synteettisten valmisteiden käyttö on vähäisempää. Ja kuten aiemmin mainitsin, monet raw-food-fanaatikot välttelevät kokonaan näitä teollisia roskatuotteita.

Ja kaikkihan eivät todellakaan ole aatteellisia kasvisyöjiä. Jotkut eivät vain esimerkiksi yksinkertaisesti pidä lihan mausta. Heitä ei asia huolestuta samalla tavalla.

Vierailija
Echi
Rasputin
Paljonkohan noita lihankorvikkeita on jalostettu ja paljonkohan niissä on lisäaineita sekä synteettisiä mausteita?
Näin maalikkona luulen että ei varmaankaan ihan ehtaa einestä ole.

Rupea kasvisyöjäksi. Joudu ojasta allikkoon.




Jos elät pelkästään kaupan kasvispullilla ja soijanakeilla, niin samat ongelmat tulevat vastaan. Kasvissyöjät syöjät kuitenkin tämän lisäksi tuoreita kasviksia & hedelmiä huomattavasti enemmän, joten synteettisten valmisteiden käyttö on vähäisempää. Ja kuten aiemmin mainitsin, monet raw-food-fanaatikot välttelevät kokonaan näitä teollisia roskatuotteita.

Ja kaikkihan eivät todellakaan ole aatteellisia kasvisyöjiä. Jotkut eivät vain esimerkiksi yksinkertaisesti pidä lihan mausta. Heitä ei asia huolestuta samalla tavalla.




Kirjotin tota viestiä samaan aikaan kuin sinä ja siinä oli näköjään hiukka päällekkäisyyttä.

Kasvikset ja hedelmät on hyviä. Ite syön kyllä lihaakin plus muuta ihan reilusti. Meillä tämä paikallinen ruoka suosii myös kaikenmoisia yrttejä. Niillä saa monenmoista makuvivahdetta. Kerran huvikseni laskeskelin niin aterialla tuli popsittua lihan lisäksi kymmenkuntaa eri vihannesta ja yrttiä sekä päälle vielä pari eri hedelmää.
Joskus tekee tietty mieli ihan ehtaa kolmensadan gramman pihviä läskireunuksella.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3262
Liittynyt16.3.2005

Onnistuukohan toisin päin? Värkkäisi erilaisista lihatuotteista mahdollisimman paljon kasvisruoan oloista ja makuista purtavaa. Vannoutunut lihansyöjä voisi tehdä pehmeän laskun kasvisten maailmaan...

Vierailija
Tuppu L
Kyllä ainakin Ekolossa on tälläistä:
"Hamppupihviaines... blaa blaa blaaa



Pitäisikö pyörä mielestäsi keksiä uudestaan? Jos pihvit valmistetaan kasviksista, niin onko väärin että ne ovat soikeita ja ne valmistetaan samalla tavoin kuin "oikeat" pihvit? Entä erilaiset paistetut pullat, pitäisikö niitä nimittää niitä vaikka kasvispalleroiksi, jotta nimi ei viittaisi liikaa lihatuotteeseen? Entä intilaiset kasvipullat, ovatko ne vain heikkoja jäljitelmiä kuuluisista ruotsalaisista lihapullisista? Kummat olivat ensin?

Vierailija
tabula rasa

Ruuan pitäisi siis näyttää samalta kuin lihasta valmistettu.
Miksi?



öö ?
siis täytyykö vege nakki olla jossain muussa
muodossa kuin nakkina.. ?
kerrotkos mikä muoto korvaa nakit ja makkarat... ?

ja mikä mättää että soijarouhe näyttää
jauhelihalta ruuassa ?
eikö saisi...
onko jauhelihalla tekiänoikeus siihen
miltä näyttää... ?

aloittavan vegen ja kokeilevan lihaanin
on helpompi tutustua tutustua tuotteisiin
kun ne on "tutun" näköisiä...
ja reseptejä löytyy miljuunia...
"käytä kuten jauheliha" on hyvä vihje
semmoiselle joilla tietämys vege ruuasta
ei ole hirmuinen...

tabula rasa
[size=85:38bh9ykj]Juu, tämä on ihan tarkoituksella hiukan provokatiivinen, mutta ihan pikkuisen vain. Pieni kiukunpuuska tekee ihan hyvää. [/size:38bh9ykj]



vanha... väsynyt... ei jaksa....

Vierailija
Echi
Pitäisikö pyörä mielestäsi keksiä uudestaan? Jos pihvit valmistetaan kasviksista, niin onko väärin että ne ovat soikeita ja ne valmistetaan samalla tavoin kuin "oikeat" pihvit? Entä erilaiset paistetut pullat, pitäisikö niitä nimittää niitä vaikka kasvispalleroiksi, jotta nimi ei viittaisi liikaa lihatuotteeseen? Entä intilaiset kasvipullat, ovatko ne vain heikkoja jäljitelmiä kuuluisista ruotsalaisista lihapullisista? Kummat olivat ensin?



Vaikka mekin syödään lautaselta, niin eipä sekään enää lautaa ole. Samoin ei pihvinkään tarvitse olla lihaa tai nuggetinkaan taikka edes tonnikalan näköisen elintarvikkeen öljyliemessä ja sinkkipurkissa. Mutta mikäs olikaan se keskustelun alkuperäinen pointti?

Vierailija

Etupäässä kait on kyse ihan pelkästä busineksesta?
Ihminenhän ehdollistuu psyykkisesti, on tapojensa orja. Kuka enemmän, kuka vähemmän. Joillekin on vaikeaa oppia, pois ja uutta.
Soijantuottajat haluaa myydä soijaa. Tuo on yksi konsti.

Mutta.. mä tein joskus lapselleni murusoosia soijarouheesta hänen lasnaollessaan. Lapseni on vannoutunut lihansyöjä. En tiä oisko taustalla jotakin geneettistä kun isänsäkin on just sellainen että äitin lihapullat jne. .. Pojat on poikia. Miehiä voikin sit huijata soijatuotteilla, jotka muistuttaa lihaa ja seuraava sukupolvi ei huoli kuin äitin soijapullia.

Vierailija
Echi
Kuvitteletteko todellakin armaat pässit, että kasvissyöjät ovat vastuussa näistä lihatuotteita jäljittelevistä valmisteista?



Pässit ovat, ainakin minun tietääkseni, kasvissyöjiä ja kiistävät olevansa missään vastuussa edellä mainituista tuotteista. Tuotteiden käyttö on kuluttajan vastuulla ja pässejä ei voi syyttää mistään tuotteiden käytöstä aiheutuvasta vahingosta.

Hyvää päivänjatkoa.

Vierailija
Tuppu L
Echi
Pitäisikö pyörä mielestäsi keksiä uudestaan? Jos pihvit valmistetaan kasviksista, niin onko väärin että ne ovat soikeita ja ne valmistetaan samalla tavoin kuin "oikeat" pihvit? Entä erilaiset paistetut pullat, pitäisikö niitä nimittää niitä vaikka kasvispalleroiksi, jotta nimi ei viittaisi liikaa lihatuotteeseen? Entä intilaiset kasvipullat, ovatko ne vain heikkoja jäljitelmiä kuuluisista ruotsalaisista lihapullisista? Kummat olivat ensin?



Vaikka mekin syödään lautaselta, niin eipä sekään enää lautaa ole. Samoin ei pihvinkään tarvitse olla lihaa tai nuggetinkaan taikka edes tonnikalan näköisen elintarvikkeen öljyliemessä ja sinkkipurkissa. Mutta mikäs olikaan se keskustelun alkuperäinen pointti?



Heh..

Lautanen, lauta pienoinen, tai jonkun oma lauta.

Ehkä ne kalapuikot ilman kalaa on vitsi?

Vierailija
Tuppu L

Vaikka mekin syödään lautaselta, niin eipä sekään enää lautaa ole. Samoin ei pihvinkään tarvitse olla lihaa tai nuggetinkaan taikka edes tonnikalan näköisen elintarvikkeen öljyliemessä ja sinkkipurkissa. Mutta mikäs olikaan se keskustelun alkuperäinen pointti?



Eiköhän siihen alkuperäiseen kysymykseen ole jo vastattu. Eli kasviruoka ei ole jäljitelmä liharuuasta, kyse on vain nimityksistä. Jos valmistat kasvismössöstä tietynmuotoisen mötikän ja pistät sen uuniin paistumaan, niin on järkevää kutsua sitä kasvispihviksi, kasvispullaksi tai kasvismurekkeeksi riippuen ulkonäöstä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat