Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

"Arbeit macht frei" -teksti koristi perussuomalaisten joulupöytää Uudessakaupungissa. Tekstin kirjoitti Uudenkaupungin ääniharava Rainer Tähtinen ja kun tyhmä sekä huumorintajuton museonjohtaja Mari Jalava meni tekstin poistamaan niin mitä vastasi R.Tähtinen. No tietysti "tämä on taas tätä peliä, mitä täällä pienessä kylässä on" sekä tietysti korosti asian irrottamisesta kokonaisuudesta.

Onko tämä hyvää läppää tai hienoa yhteiskuntakritiikkiä jolla muistutetaan kansaa ja päättäjiä siitä, että "se (työ) ei todellakaan tee ihmisiä vapaaksi"? Miten Arbeit macht frei lausahduksena sopii poliittiseen keskusteluun Suomessa tai ylipäätään missään? En nyt tässä mene Tähtistä suoraan natsiksi syyttämään mutta typeräksi kyllä. Löytyy kaverin taustalta myös pohdiskelua homojen tappamisesta suojellakseemme heteroita.

Näitäkö haluatte lisää valtuustoihin ja eduskuntaan?

Lähteenä vasuri-Hesari joka taas ilkeästi ajaa takaa persuja
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Muse ... 5241670464

Kommentit (13)

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

Onhan tuo sikäli ajankohtainen, että yli puolet (?) työssäkäyvistä tekee ilmaiseksi ylitöitä. Minusta olisi edelleen hyvä huomioida työmoraalia tältä osin arvioitaessa onko tekijällä mahdollisuus kuinka paljon vaikuttaa työnsä tulokseen. Mitä suurempi mahdollisuus on vaikuttaa, sitä suurempi on vastuu ja sitä hyväksyttävämpiä ilmaiset ylityöt ovat. Työmarkkinoilla asian vääntäminen toiseen suuntaan, siihen että ilmaiset ylityöt kuuluvat kansantalkoisiin, johtaa myös työmoraalin huonontumiseen. Lopputulos on siis päinvastainen kuin joku tyhmempi esimies saattaisi ajatella.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005

Tähtinen siis käytti natsikorttia arvostellakseen Suomen työmarkkinoiden vinoumia? "Te työllä orjuuttajat olette natseja".

Kyllähän natsikortin käyttö yleensä aika huonoa suhteellisuudentajua osoittaa, tässäkin. En minä ainakaan halua natsikortin heiluttelijoita valtuustoihin tai eduskuntaan.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Asioita saa ja pitää arvostella. On kuitenkin ymmärrettävä että ei niitä miten vaan voi arvostella. Hyvä maku ja maalaisjärki sekä alkeellinen empatiakyky auttaa huomaamaan, milloin kyse on asiallisesta asiasta. Luulisi, että keskitysleirin "slogan" ei ole niitä asioita jonka haluaisi herättää uudelleen henkiin, oli sen aiempi konteksti sitten ollut millainen tahansa.

Hämmentää.

Ding Ding
Tähtinen siis käytti natsikorttia arvostellakseen Suomen työmarkkinoiden vinoumia? "Te työllä orjuuttajat olette natseja".

No siis juuri tuo tuli mieleen. Ja kyllä lausahdus arbeit macht frei nykyisellään tuo väistämättä mieleen natsien keskitysleirit. Googlaamalla asia saa lisävahvistusta.

Tuon tomppelin selitys menee näin:
"Tiedän hyvin että lause esiintyi usean keskitysleirin portilla, mutta valhehan se oli. Valhetta on myös meidän nykyinen tapamme viettää joulua. Jouluna "pitää" olla sitä ja tätä, "pitää" ostaa, "pitää" tavaralla rakentaa oikeat puitteet joululle.

Epäilee edelleen että jotkut eivät halua että kaupallinen joulu kyseenalaistetaan ja tekevät siksi suuren numeron yhdestä otsikosta.

Näin Tähtinen Ugin Sanomien mukaan.

Olisi nyt suoraan pannut hakaristin niin olisi varmaan muillekin valjennut, että kaupallista joulua tässä arvostellaan.

Vahtera
Miten Arbeit macht frei lausahduksena sopii poliittiseen keskusteluun Suomessa tai ylipäätään missään?

Enemmän minä ihmettelen sitä, että se jonkun mielestä sopii joulupöytään. Kuulostaa yhtä absurdilta kuin jos keskitysleirin portilla lukisi "Hei tonttu-ukot hyppikää".

ID10T
Seuraa 
Viestejä2709
Liittynyt3.10.2007
SipuliRami
Mun saksan opettaja aikoinaan piti tota tekstiä luokkansa oven yläpuolella . Sillä sentään oli vähän huumoria.Siinähän olisi pitänyt lukea "Schularbeit mach frei", mutta eipäs nyt takerruta pikkuasioihin

Mitä aiheeseen muuten tulee, niin moinen tempaus on mielestäni samanlaista julkisuuden hakemista kuin mistä esim. Johanna Tukiaisen koko elämä muodostuu. Ja nämä epelit saivat suorastaan äänivyöryn

Kaverini oli tehtaassa töissä, erään kerran he päättivät pienen kaveriporukan kanssa pistää tuollaisen ison Arbeit macht frei-kyltin sisääntuloportin ylälaitaan kiinni. Eipä siinä mitään, mutta samana päivänä paikalle saapui saksalaisia liikemiehiä tutustumaan ko tehtaaseen. Tuli hieman palautetta.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat