Seuraa 
Viestejä45973

Tästä taisi olla ketju jo edellisessä foorumissa, mutta käytetäänpä äänestysmahdollisuutta hyväksi.

  • ylös 1
  • alas 3

Sivut

Kommentit (26)

kuoppaiselle puolelle voi tai marga jää paremmin niiden kuoppien takia.
Eikä siitä muutenkaan tule semmoista voi-jauho-sekoitusta(vasta kuin suussa). Ihan sama kummalle puolelle kyseisen näkkärin valmistajat voin ovat ajatelleet mutta itse laitan useimmiten kuoppaiselle, jos niitä kuoppia edes aina on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Pienenä raapustin levitteen kuoppaiselle puolelle, mutta joskus kymmenennen ikävuoden tienoilla aloin voidella tasaisempaa puolta, koska sillä tavoin säästyi levitettä... tuohon aikaan ei vielä kauheasti ollut semmoisia margariineja tai voita, jotka olisivat olleet hyväksi elimistölle, joten rasvan käyttöä oli helpoin säännöstellä tuolla tavoin.

Mitään sulatejuustoja tai muita runsaammin annosteltavia "erityislevitteitä" en juuri koskaan käytä näkkärin kanssa.

Itse voitelen aina kuoppaiselle puolelle, koska inhoan sitä jauhon määrää voipaketissa. Voihan sille kuoppaisellekin puolelle voidella säästäväisesti voita?

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Alapuolelle. Pysyy paremmin pöydällä.

Rehellisesti: voi ei ole minusta leivälle levitettynä hyvää, joten jos jotain levitettä käytän, se on yleensä tuorejuustoa. Sekään ei mielestäni ole hyvää, jos sitä on kertynyt ylimäärin leivän kuoppiin.

Toisaalta, minä olen väärä mies puhumaan mitään näkkärin voitelusta, koska en voitele sitä oikeastaan koskaan. Syön näkkileipää ainoastaan jollain retkillä, vaelluksilla, jne. Näissä tilanteissa näkkileipä on parhaimmillaan, koska se säilyy hyvin, on kevyttä kantaa ja se on ravitsevaa. Koska runsaan ulkoilun jälkeen kaikki ruoka maistuu hyvälle, ei näkkileipä kaipaa mielestäni mitään levitettä. Siivu juustoa tai palvikinkkua näkkileivän päällä saavat nälkäisen vaeltajan gastronomiseen taivaaseen.

Pohtija
Seuraa 
Viestejä900

Ehdottomasti sinne oikealle puolelle eli päällipuolelle, eikä sinne jauhoiselle liukuhihnan puolelle. Eli voit ja makkarat kuoppa puolelle !

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Paljon ja paksusti runsassuolaista voita, nam!

Ehdottomasti tasaselle puolelle. Näkkäri kun on pikkasen käppyrä ja reunat on terävämmät tasaisella puolella. Siis käppyrä ylöspäin niin voita mahtuu enemmän ja pysyy paremmin.

Voi on hyvää ja terveellistä.
Jostain syystä kaikki ylipainoiset käyttää margariinia ja lihoo entisestään.
Syy vai seuraus?

Mummu neuvoi pienenä laittamaan kotona sileälle puolelle ja kylässä kuoppaiselle, no pienenä vetelinkin kuppapuolelle mielihyvin.

Nykyään tulee harvemmin kuoppaiselle laitettua.

äänestän silti mummuani muistellen kuoppaa, koska mummeli oli useesti oikeessa, karjalasta kun tuli... (Siis näissä kaikensortin voi-asioissa nyt ainakin)

Kultamuna
Ehdottomasti tasaselle puolelle. Näkkäri kun on pikkasen käppyrä ja reunat on terävämmät tasaisella puolella. Siis käppyrä ylöspäin niin voita mahtuu enemmän ja pysyy paremmin.

Mitääh..

Kuoppaisella puolellahan se paremmin pysyy, kun on kuoppia. Sinne kuoppiin se menee eikä se sieltä lähde pois vaikka kuinka sörkkis kielellä tai nuolis tms.

Tasaiselle, jotta saa tasaisemmin levitettyä.

No, ei kai tätä järkisyillä voi oikein perustella. Itselleni se vain on tapa, tosin sitkeä sellainen. En koskaan laita voita kuoppapuolelle.

Tasaiselle olen aina voin laittanut. En tiedä miksi.
Enpä kyllä paljon näkkileipää syökkään.

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1474

Itse voitelen näkkileipäni sileältä puolelta, eipähän ne jauhot sitten enää pölähtele ympäriinsä. Kun vielä leipien päälle laittaa jotakin särvintä, sekä kääntää ne vastakkain, niin onhan se aika nätti paketti.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Vierailija

Äänestystuloksestani tuon huomasin.

Levite tulee tasaisemmin sileälle puolelle ja sitä riittää pienempi määrä.

Iän mukana lisäperusteluksi on tullut nielurefleksieni heikentyminen. Näkkärin pinnalla oleva jauho pyrkii pureskellessa imeytymään ilmanottoaukkoihini eikä poistu sieltä siinä vaiheessa, kun ko. aukon tehtävänimike vaihtuu ilmanpoistoaukoksi. Tämän seurauksena käynnistyy lopun päivää jatkuva yskimisrefleksi.

Harvoinpa tulee näkkileipää syötyä, pidän parempana narskuttelu- ja murusteluhimon tyydyttämiseen hapankorppuja, jotka voitelen tietysti karheammalta puolelta. Niissä kun sitä irtojauhoakaan ei niin kovasti ole ja mahdolliset muruset ovat pienempiä jos niitä sitten on lainkaan: hapankorppu kun ratkeaa isommiksi paloiksi jotka on näkkäriä helpompi poimia tyynyltä, lattialta, tietokoneen näppäimistöltä tai rintakarvoilta, varsinkin jos levitteenä on se tarrana toimiva sulatejuusto.

49

Ja niin tietenkin, valkosipuliviipaleet pysyvät paremmin paikallaan sillä karhealla puolella.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat