Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Onko teillä minua viisaimmilla enemmän tietoa, tuosta Saturnuksen napaseudulla olevasta kuviosta ?
Oliko se ny eteläinen napaseutu, vaiko pohjoinen, en muista tarkemmin.
Siellä kun on semmoinen kuusikulmainen paikallaan pysyvä kuvio, siis kuvio joka ei pyöri muun planeetan mukana !

Miten heleketissa tuo on mahollista ?
Onko tuosta ihan oikeasti kukaan esittäny minkäänlaisia ajatuksia ?

Mangnetismiko tuommosen saapi aikhan ?

Entä sitte se Saturnuksen kuu se Europa, se on ainaki minun ymmärryksen mukhan Marssia pienempi, ja sillä on varsin tiheä ilmakehä ?
Eikö tuo riitele sen teorian kanssa , että Mars olisi menettänyt "heikohkon painovoimansa" takia ilmakehänsä ?

Saturnus on muutenkin kokonaisuudessaan ihmellinen , renkaat ja kaikki, ja miten renkaat säilyvät?
Sekin on ihmeellisyys , jota ei vielä kunnolla tunneta.

Sivut

Kommentit (33)

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005

Tuosta kuviosta arvelisin jotta pilvivöiden rajavyöhykkeessä kulkee aaltoliike joka sattuu olemaan aallonpituudeltaan sellainen että se menee sopivan monikerran vyöhykkeen ympärysmittaan muodosten kuusikulmiomaisen kuvion navan suunnasta tarkasteltuna, ja etenemisnopeudeltaan sellainen että se likimain kumoaa planeetan pyörimisnopeuden ja näyttää pysyvän paikallaan.

Ilmakehän pakenemiseen vaikuttaa monikin asia, kuten ilmakehän koostumus, planeetan magneettikenttä ja massa, ja etäisyys auringosta.

Jos planeetalla on magneettikenttä, sen ilmakehässä säilyy suurempi määrä kevyitä kaasuja koska aurinkotuulen vaikutus vähenee ja ionisoidut hiukkaset jäävät ionosfääriin herkemmin.

Etäisyys auringosta vaikuttaa käänteisen neliön suhteessa säteilyn voimakkuuteen ja sitä kautta planeetan kaasukehän paksuuteen - tietyllä korkeudella hiukkasten auringon säteilystä saama nopeus ylittää pakonopeuden ja hiukkaset huitelevat huut hiiteen tai jäävät ionosfäärin vangiksi. Planeetan massa vaikuttaa myös tähän korkeuteen - mitä massiivisempi planeetta, sitä suurempi kaasukehän paksuus.

Ilmakehän koostumus... painavat kaasut kuten hiilidioksidi eivät ole yhtä alttiita aurinkotuulen ja säteilyn vaikutuksille kuin kevyet kaasut (happi, typpi, vety, helium).

Mars on verraten lähellä aurinkoa eikä ole magneettikentän suojaama. Titan on kaukana auringosta ja on suurimman osan ajasta Saturnuksen magneettikentän suojaama ainakin jossain määrin.

Venuksen ja Marsin ilmakehä koostuu pääasiassa hiilidioksidista, joka on painava kaasu eikä siksi helposti häivy planeetan gravitaation vaikutuspiiristä edes voimakkaan säteilyn ja aurinkotuulen alaisena. Venuksen suurempi massa sallii sen säilyttävän paljon tiheämmän kaasukehän kuin Marsilla. Titanin kaasukehä koostuu melko kevyestä kaasusta eli typestä, mutta suuri etäisyys Auringosta tarkoittaa sitä että kevytkään kaasu ei häviä avaruuteen niin helposti kuin lähempänä Aurinkoa.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Aslak
Oliko se ny eteläinen napaseutu, vaiko pohjoinen, en muista tarkemmin.
Siellä kun on semmoinen kuusikulmainen paikallaan pysyvä kuvio, siis kuvio joka ei pyöri muun planeetan mukana !

Miten heleketissa tuo on mahollista ?
Onko tuosta ihan oikeasti kukaan esittäny minkäänlaisia ajatuksia ?


Ajatuksia on esitetty. Tässä on lista tieteellisistä tutkimuksista asian tiimoilta (tässä ei luultavasti ole kaikki, tässä on vain ne, joiden nimessä esiintyy sanat "saturn" ja "hexagonal"). Herra Tohtorin ajatus aaltoliikkeestä näyttää olevan samansuuntainen kuin useiden tutkijoiden. Minä en tätä asiaa tunne sen tarkemmin, kaivoin vain tuon listan esille ja viluilin joidenkin siellä olevien paperien tiivistelmiä (ja kummallisen sattuman kautta lähes kaikki paperit listassa ovat maksun takana, eivät ilmaiseksi luettavissa). Kyseinen piirre on siis Saturnuksen pohjoisella napaseudulla. Tuossa paperilistassa onkin paperi "No Hexagonal Wave around Saturn's Southern Pole" (Sánchez-Lavega et al. 2002), jossa on tutkittu Hubble avaruusteleskoopilla Saturnuksen eteläistä napaseutua, ja todetaan ettei siellä ole vastaavaa piirrettä. Mielenkiintoista on se, että Saturnuksen molemmilla navoilla on "jetit" (en tiedä mikä on oikea Suomenkielinen käännös termille "polar jet"), joita yleensä on havaittu tähtien ja galaksien ytimien yhteydessä. Wikipedian Saturnus-sivulla on tästä puhuttu, ja siellä on kuvia ja linkkejä asiaan liittyen. Tässä Cassini-avaruusluotaimen ottama infrapunakuva kyseisestä kuviosta.

Aslak
Saturnus on muutenkin kokonaisuudessaan ihmellinen , renkaat ja kaikki, ja miten renkaat säilyvät?
Sekin on ihmeellisyys , jota ei vielä kunnolla tunneta.

Saturnuksen renkaista puhutaan tuolla Wikipedian sivulla. Nähtävästi ne pysyvät koossa lähellä olevien pienten kuiden paimentamana ja Saturnuksen painovoiman aiheuttamien "spiraaliaaltojen" ansiosta. Minulle kuitenkin jää tuosta sellainen kuva, että renkaiden olemus koko ajan hiukan muuttuu. Mielenkiintoinen seikka on myös se, että Saturnuksen renkailla on havaittu oma ilmakehä.

(Tuo Europa on siis Jupiterin kuu. Saturnuksen kuu, jolla on paksu ilmakehä, on Titan. Mielenkiintoisia paikkoja molemmat.)

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Niimpä tietenki Titan ,sen verran ny vanaha saapi vishin hourata, varsinki ku on ollu pitkhän flunssan kourissa.

Joo minulle riittääki ny lukemista, nuo linkit ko olit eeglantia, jota en yhthän ossaa. Hauskuutta piisaa ko nuita käännöskonhella vääntää suomenkielelle.

Muuten yks pikku juttu nuista Saturnuksen renkhaista.
Nehän on oletettavasti pieniä jääkimpalheita ja muuta roinaa, joka jatkuvasti törmäilee toisiinsa ja murenee pienemmiksi .
Paljon nuita varmasti Saturnus ittekki "nielee", ja myös sen kuut, niin että onkohan nuo olleet joskus jopa nykyistäkin tiiviimmät ?
Sitte oli vielä pieni kysymys, renkaitten ulkolaijalla kiertää kaksi pientä kuuta, kuten varmasti tiijättä.

Mutta se sitte onki arvotus näitten kuitten kiertoratojen väliin jäävä alue, sekö on erinvärinen verrattuna muihin renkaitten vyöhykkeisiin, ja sen koossapysyminen on ainaki minulle arvoitus.

Kiikaroittin Saturnusta , mutta en löytäny.
No eipä pilvien raosta paljon muutakhan näkyny, no Andromeeda oli loistava hieman sinertävän sävyinen.

Aslak
Joo minulle riittääki ny lukemista, nuo linkit ko olit eeglantia, jota en yhthän ossaa. Hauskuutta piisaa ko nuita käännöskonhella vääntää suomenkielelle.

Olen pahoillani. Se vain tuppaa olemaan niin, että Suomenkielellä löytyy aika niukasti asiaa. Tässä nyt kuitenkin edes Wikipedian Suomenkielinen versio Saturnus-sivusta. Siellähän muuten mainitaan noista renkaista:

Noin 100 miljoonan vuoden kuluttua renkaita ei kuitenkaan enää uskota olevan, sillä meteoriittien törmäykset kuluttavat ne vähitellen olemattomiin.

Mutta en sitten tiedä, miten luotettava tieto tuo on, kun lähdeviitettäkään ei sille anneta.

Tässä joitakin muita Suomenkielisiä sivuja Saturnuksesta:

Särkänniemen Tähtiakatemia
Astronetti
Astronetti

Kuusikulmiostakin löytyi jotain:

Tähdet ja avaruus
Radiantti (sivulla 4)

Tuosta Titanin ilmakehästä..luulisin, että se on niin paksu ja tiheä, koska se uudistuu jatkuvasti. Titanissa täytyy olla jonkinlaista "kryovulkanismia", eli hyvin alhaisissa lämpötiloissa tapahtuvaa "vulkanismia". Tämä vulkanismi ylläpitää Titanin kaasukehää.

Vastaavanlaista kryovulkanismia tunnetaan esim. Neptunuksen kuulta, Tritonilta. Tritonin tapauksessa lämpötilat ovat niin alhaiset, että purkaustuotteet jäätyvät planeetan pinnalle hyvin pian purkautumisen jälkeen.

Marsin kohdalla on luultavasti käynyt niin, että koska planeetta on niin pieni, sen sula ydin on jähmettynyt, ja planeetta on menettänyt magneettikenttänsä. Tällöin myös vulkanismi lopahti, eikä mikään enää uudistanut ja ylläpitänyt planeetan ilmakehää, ja tämän vuoksi kaasut ovat päässeet pikkuhiljaa karkaamaan Marsin painovoimakentästä. Tämän vuoksi Marsin kaasukehä on nykyään niin harva.

Europe, joka on Jupiterin kuu, sen pinta koostuu jään peittämästä vedestä, ja vedenalaisesta vulkaanisesta toiminnasta, eli tiedemiesten mukaan elämä olisi mahdollista. Tuon kuusikulmion voi selittää (kuten jo toisessa viestissä selitettiin yhdellä tavalla) kuten kuun saman posken näyttämisen maalle. Joko se kuusikulmio pyörii juuri sopivaa vauhtia että se näyttää olevan paikallaan tai muuten. Niin, ja renkaat ovat pikkukiviä ja asteroideja, jotka sen Saturnuksen elopaino (painovoima ) pitää paikallaan.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Niin Saturnus oli Egyptiläisille Setin ,elikkä Saatanaa vastaavan olennon symboli.
Kuitenkin Juutalaisille Saturnus merkitsi jotain muuta, se
nostettiin taivaalle ja "vyötettiin" kultaisella vyöllä .
Joo ja onhan Saturnuksella "vyö" ympärillään.

Myöskin occultismin piireissä Saturnus on tunnettu planeetta.
Pahan olemus tai lähtökohta,miten vain.
Mutta näin Occultistit Saturnuksesta :"Muuten, alkemiassa musta aurinko (jonka yksi merkki on myös kärjelleen käännetty ja oikeakierteinen natsisvastika), latinaksi Sol Niger, on Saturnuksen symboli, kuten myös on kuusikanta eli heptagrammi (ns. ”Daavidin tähti”). Se edustaa dualistisen aurinko-jumaluuden pimeää ja tuhoavaa puolta (Setiä eli Saatanaa)."

Ja nyt sitten tähtitiedekkin on löytänyt kuusikannan saturnuksesta ?

Tosi shokeeraava on tuo Occultistien vanha väite Saturnuksesta.
Muinaiset taisivat tietää enemmän kuin uskommekaan.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Arvoisa AHT ! En aseta tietojasi mitenkään kyseenalaisiksi,mutta ehkä olen saanut väärää informaatiota ja , näin ollen minun tietoni on vajavaa tai jopa kokonaan väärää.
Lainaisin tähän kuitenkin pikkuisen pätkän kirjasta Hunnuton Isis :"Mutta Herran viha syttyi taas Israelia kohtaan, niin että hän yllytti Daavidin heitä vastaan, sanoen: 'Mene ja laske Israel ja Juuda.") joka oli Esmun-Asklepiuksen, foinikialaisen Iaoon vertauskuva. Itsensä saatanan roolihahmo esitellään ensimmäisessä Aikakirjassa, kun hän yllyttää kuningas Daavidin erästä Israelin kansanosaa vastaan; muualla teon väitetään olevan nimenomaan Jehovan aikaansaannosta. Ei voi välttyä tekemästä sitä johtopäätöstä, että näiden kahden, saatanan ja Jehovan, katsottiin olevan yksi ja sama.

Toinen maininta saatanasta löytyy Sakarjan ennustuksista. Tämä kirja kirjoitettiin juutalaisten suorittaman Palestiinan asuttamisen jälkeisenä aikana, ja niin ollen voidaan oikeutetusti olettaa asidealaisten tuoneen idästä tämän henkilöhahmon mainitulle seudulle. Tiedetään varsin hyvin, että tämä lahkolaisryhmä oli mazdealaisten käsitysten läpitunkema ja että he kuvasivat Ahrimania eli Angra-mainyua Syyrian jumalien nimillä. Set eli Sat-an, heettiläisten ja hyksojen jumala, Beel-Zebub, ([size=85:2xbc4l3h]meidän pelsebuup)[/size:2xbc4l3h]oraakkelijumala, myöhemmin kreikkalainen Apollo. Profeetta aloitti ponnistelunsa Juudeassa Dareios Hystaspeen, mazdealaisen palvontamuodon ennalleen palauttajan, toisena vuonna. Näin hän kuvaa kohtaamista saatanan kanssa: "Ja hän näytti minulle ylimmäinen papin Joosuan seisomassa Herran enkelin edessä ja saatanan seisomassa hänen oikealla puolellaan, häntä syyttämässä. Ja Herra sanoi saatanalle: 'Herra nuhdelkoon sinua, saatana. Nuhdelkoon sinua Herra, joka on valinnut Jerusalemin. Eikö tämä ole kekäle, joka on tulesta temmattu?", (Sak. 3:1, 2. Tässä havaitaan eräänlainen sanaleikki; "vastustaja" on yhdistetty "saatanaan", aivan kuin tämä tulisi sanasta [shatan], vastustaa)lainaus kirjasta Hunnuton Isis..

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Occulttien kirjoituksia on mukava joskus lueskella, ja jopa verrata niitä nykytietoon.

Muinaisten ihmisten tieto tähtitieteestä ei ollut niin vähäistä kuin yleensä oletetaan.
Jopa hämmästyttävän pitkälle he pääsivät, tiedonjanossaan.
Ainua mutta on vain kieli, mitä millä he aikoinaan ajatuksensa ilmaisivat.
Emme ole ymmärtäneet myyteille ominaista ”salakieltä”, ja tuskin tulemme sitä edes ymmärtämään.
Pikkuinen tiedonmurunen occultisteilta, koskien Venusta joka otti maan ottolapsekseen. Elikkä oli , ja on yhä vieläkin olemassa yhteys planeettojen välillä.
Ollessaan maan ja auringon välissä Venus kääntää aina saman puolen maata , "ottolastaan" kohden. Tästäkö tulee tuo muinainen tieto, Venus otti maan ottolapsekseen ? Maan joka oli kasvanut äitiään kuuta isommaksi, ja jota
Äitinsä ei enää voinut hallita ?

"Lainaus.
Koska Venuksella ei ole mitään satelliitteja, sanotaan vertauskuvallisesti, että ”Âsphujit” (tämä ”planeetta”) otti lapsekseen maan, kuun jälkeläisen, ”joka oli kasvanut emoaan suuremmaksi ja aiheutti sille paljon" huolta" – mikä viittaa näiden kahden salaiseen yhteyteen. (Planeetta) Shukran hallitsija rakasti ottolastaan niin paljon, että hän ruumiillistui Ushanaksena ja antoi sille täydelliset lait, jotka jäivät noudattamatta ja hylättiin myöhempinä aikoina. Toinen allegoria kertoo HarivamÑassa, että Shukra meni Shivan luo ja pyysi tätä suojelemaan hänen oppilaitaan, daityoja ja asuroita, taistelevilta jumalilta, ja että hän päämääräänsä edistääkseen suoritti joogariitin ”hengittämällä akanoiden savua pää alaspäin 1 000 vuotta”.
Tämä tarkoittaa, että Venuksen akseli kallistui huomattavasti (50 asteeseen asti) ja että Venus on ikuisten pilvien ympäröimä.
lainaus".

Koskaan ei ole ymmärretty tätä pikkuista tekstinkohtaa, että
se ihme kumma sisältää astronoomisen totuuven.
Venuksen akseli on kallelleen , ja se on pilvien peittämä.
Elikkä se yhä vieläkin suorittaa Joogariittiään pää alaspäin ja hengittää " akanoitten savua ".

Mutta tämä ny lipsahti aihheen , elikkä Saturnuksen ulkopuolelle. Mutta pysyttellee kuitenkin tähtitieteen alalla, vaikkakin mennee tuhansia vuosia ajastamme taaksepäin.

Aslak
Siellä kun on semmoinen kuusikulmainen paikallaan pysyvä kuvio, siis kuvio joka ei pyöri muun planeetan mukana

Se on Saturnuksen akselin kiristyspultti. (alla aluslevy, kiristysmomentti on ziljoona Nm)

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Tulleekhan se sitte tuo mölinä, jota Nasaki on nauhottanu
siittä, että son laakeri siinä pyörimisakselissa hirttäny kiinni ?

Niin tarkotin , että jos se kuusikulmanen on sen pyörimisakselin pultinkanta, ja laakeriko hirttää kiinni se
lähtee tuo pultti pyörimhän .
Senhän tietää minkä mölyn se Saturnus riepu päästää, varsinki
jos se pultti pyörii siihen suunthan että kirrii niitä momenetteja lissää , vai oliko ne mitä monumentteja ? Häh ?

Uskon, että tuo ääni on peräisin siitä luotaimesta joka tuon on nauhoittanut tai sitte feikki. Ei sielä saturnuksessa kukaan pystyis elään.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat