Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Onnea Suomelle itsenäisyyspäivän johdosta!

Sitten esiin piiloista kaikki pikku pikku profeetat ja ennustajaeukot! Mitä näyttää kristallipallo tai miten kurnuttaa sammakko: ehtiikö Suomi olla niin kauan itsenäinen että täyttää pyöreät sata vuotta?

Jos katsot että kyllähän se sataluku saadaan kasaan ja enemmänkin, voit vielä halutessasi tarkentaa että kauanko tulee olemaan Suomi-niminen valtio satasen rikkouduttua:

a) kyllä se Suomi siinä keikkuu vielä joitakin satoja vuosia lisää

b) Suomihan on vähintäinkin tuhavuotinen valtakunta!

c) Suomi katoaa vasta maailmanlopun tullen

Mikäli katsot että Suomi vetelee juuri tällä hetkellä viimeisiä henkitoreisia loppuhappiaan niin kerro vapaamuotoisesti siitä ja sen syistä enemmän, jos viitsit.

Kommentit (9)

SUOMI KESTÄÄ IKUISESTI!!!
Ainakin jos se minusta on kiinni, mutta minäpä en saa päättää että hyökkääkkö ryssä ja milloin. Mutta pieni ja piskuinen Suomi taistelee viimeiseen asti!!! Suomi kestää, kun vieressä ruurvallat hajoavat, monikansalliset sekasikiöt riutuvat sisällissotien kourissa, terroristit tuhoavat suurempia maita, ja ydinsota repii tiheämpään asutut seudut riekaleiksi!

Optimistisesti valitsen vaihtoehdon kyllä ja tarkemmin a. Toisaalta voisi tällä nykymenolla valita myös maailmanloppuun asti kestävän Suomen, koska ko. loppuhan saattaa yllättää jo piakkoinkin...

Qadesha selvästi provosoi minua kirjoittamaan.

No, mielummin vietän arkisen päivän forumilla kirjoittaen, kun katsoen tv:stä typeriä itsenäisyyspäivän vouhotuksia.

Tumppi L
Ainakin jos se minusta on kiinni, mutta minäpä en saa päättää että hyökkääkkö ryssä ja milloin. Mutta pieni ja piskuinen Suomi taistelee viimeiseen asti!!!Sinussa kyllä tiivistyy selkeimmin se: suo, kuokka ja jussi, Martti Luther ja muovipussi. *huokaa*

Kyllä Suomi sen sata vuotta ainakin kestää.
Hirveet bileet tulossa. Eletään seuraavan nousukauden parasta aikaa ja kukaan ei muista muutaman vuoden takaista lamaa ja massatyöttömyyttä. Ensin oli pikkujoulut sitten Itsenäisyyspäivä, lopulta Joulu ja Uusivuosi.
Putkimiehet ottaa kuukauden putken.
Tammikuussa koittaa sadan vuoden darra.

Lothar
Toivotaan, että tämäkin natsivaltio nimeltä Suomi aikanaan häviää, kuten roskavaltioiden kuuluukin hävitä.Jos ei maa miellytä niin pois saa muuttaa!

Itse asiassa sinunlaisesi pitäisi karkotta maasta, poliisin toimesta!

Shriek
Qadesha selvästi provosoi minua kirjoittamaan.

No, mielummin vietän arkisen päivän forumilla kirjoittaen, kun katsoen tv:stä typeriä itsenäisyyspäivän vouhotuksia.
Jaa... Kaikenlaista sitä tuleekin tehtyä ilman että tietää itse... Mutta juu, diddo, en minäkään näitä itsepäisyyspäivän kotkotuksia diggaile. Netissäkin vaikka ennemmin.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Suomi valtion nimenä kyllä säilyy. On sitten eri asia säilyykö itsenäisenä. Itsenäisyyttä ollaan myymässsä yhä enemmän ulkopuolisille tahoille, pahimpana esimerkkinä nykyinen ulkoministeri Stubb, joka ajaa maatamme NATO:on, kuin käärmettä pyssyyn.

EU-jäsenyys on kaventanut Suomen itsenäisyyttä huomattavasti jo nyt. Nato taas on yhden vaarallisen supervallan dominoiva sotaliitto ja pienenä maana Suomi joutuisi alistumaan suurten jäsenmaiden sanelupäätöksiin. Natossa ollaan sitä paitsi karsimassa yksittäisten maiden erivapauksia ja siirtymässä enemmistöpäätöksiin. EU:lla sama linja.

Suomen maantieteellisestä asemasta johtuen voimme säilyä itsenäisenä vain, kun meillä on itsenäinen Venäjä-politiikka. Naton jäsenenä sitä ei enää olisi. Typerää muutenkin olisi Suomen ajaminen kahden ydinasevaltion rajamaaksi. Suomen perinteinen turvallisuuspolitiikka on toiminut erinomaisen hyvin jo 60 vuotta, ytimenä sotilaallinen liittoutumattomuus, hyvien naapuruussuhteiden ylläpitäminen, niin itään, kuin länteen ja toimiminen kansainvälisessä yhteistyössä. Nobelin rauhanpalkintokin tuli viimein Ahtisaarelle.

Puolustuskyky tulee mitoittaa oman maan tarpeen mukaan, eikä sotaliittojen. Suomen tärkein turvatakuu on kyky toimia aidosti yhteistyökykyisenä ja -henkisenä naapuriemme, erityisesti Venäjän suhteen.

Lierikki Riikonen

lierik
Suomi valtion nimenä kyllä säilyy. On sitten eri asia säilyykö itsenäisenä. Itsenäisyyttä ollaan myymässsä yhä enemmän ulkopuolisille tahoille, pahimpana esimerkkinä nykyinen ulkoministeri Stubb, joka ajaa maatamme NATO:on, kuin käärmettä pyssyyn.

EU-jäsenyys on kaventanut Suomen itsenäisyyttä huomattavasti jo nyt. [...]
Niin, taisi olla autonomian aikanakin suurempi itsenäisyys kuin nyt EU aikana.. Varmaa kantaa en ota, mutta tietääkseni(=luullakseni) Suomella oli kohtuullisen laaja autonomia..

Taino on meillä vielä oma lippu(EU-lipun rinnalla) ja postimerkki(EU-merkkiä ollaan kaavailtu jo jokunen vuosi, ja osittain jopa käytössä) ja maammelaulu.. Niitä ei taidettu kovin autnomian aikana tunnustaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat