Seuraa 
Viestejä45973

Puhtaasti tyhmän teoreettisin elkein päädyimme pari kaverin kanssa pohtimaan, olisiko magneettikenttää kokoon puristamalla mahdollista survoa sinne kaapattu alkeishiukkanen tai atomi. Millaisia reaktioita syntyisi partikkeleiden puristuessa normaalia pienempään tilaan ja kuinka pitkälle pohdintaa oikeastaan voi viedä, voidaanko kuvitella magneettikentän tilavuutta (pahoittelen huonoa termivalintaa) pienentämällä olevan mahdollista fuusioreaktion lailla sulauttaa yhteen atomeja?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Sähköinen vaikutusvoima on vahvakin voima, päinvastoin kuin vetovoima, mutta sillä ei kuitenkaan ole kokoon puristavaa survovaa vaikutusta. Sen sijaan tiheämassat ovat vetovoimansa kokoon puristamia.
Ja toisaalta ydinhiukkanen, se on vieri vieressä olevista kokoon puristuneista survovassa mekaanisessa liikkeesäs olevista JAKAMATTOMISTA muodostunut. Värinävoimaa, ja hiukan myös kosketusta.

Mutta kun mielessäni kuvittelema magneettikenttä ns. survomisen suorittamiseksi luo eräänlaisen voimakeskipisteen. Magneettinen kappale, jonka jokainen sisäpiste on samannapainen ja suunnattu samaan pisteeseen järjestelmän näennäiseen keskikohtaan muiden tason pisteiden kanssa, syntyisi täysin tasapainoinen kenttä, joka on kuin jokaisessa suunnassa yhtä voimakas. Kun tätä systeemiä puristetaan pienempään tilavuuteen esim. säätelemällä magneettisia osia (samanaikaisesti kaikkia, samalla tahdilla ja samaan lopputilaan) niin kenttään jääneellä hiukkasella ei ole tilaa siirtyä muualle ja tarpeeksi pitkälle ajatusta vietäessä magneettiset voimat saavat hiukkasen maallikon silmissä puristumaan tiheämmäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

http://www.freewebs.com/pppaisa/DSC00072.JPG

Linkissä taiteilemani kaksiulotteinen kuva kuvitelmastani. Periaatteessa tuossa nyt liikutetaan gravitaatiovoimia ulkoisesti niin, että ne tasaisesti luomansa tasapainonsa säilyttäen lisäävät painetta hiukkaseen ja lopulta kenties musertavat sen. Voiko tässä olla minkäänlaista idean poikasta vai missä menee vikaan?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat