Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015
[size=150:3cenjcec]Älykkäillä miehillä parempaa spermaa[/size:3cenjcec]
[size=85:3cenjcec]Julkaistu 06.12.2008, klo 11.39 (päivitetty 06.12.2008, klo 14.26)[/size:3cenjcec]

S[size=85:3cenjcec]iittiösoluja pakastesäiliössä Väestöliiton lapsettomuusklinikalla.[/size:3cenjcec]

Älykkäät miehet tuottavat parempaa spermaa, brittiläinen tutkimus paljastaa.

Brittiläinen psykiatrian tutkimuslaitos analysoi Vietnamin sodan aikana palvelleiden yhdysvaltalaissotilaiden tietoja. Tutkimus paljasti, että miehillä, jotka pärjäsivät hyvin älykkyystesteissä oli enemmän spermaa, lisäksi heidän siittiönsä liikkuivat vilkkaammin kuin testeissä heikommin menestyneillä.

Tutkijat löysivät aineistosta pienen, mutta tilastollisesti merkittävän yhteyden älykkyyden ja sperman välillä. Yhteyttä eivät selittäneet ikä tai elämäntapaan liittyvät tekijät, kuten tupakointi tai alkoholinkäyttö. Sen sijaan älykkyyden ja sperman laadun yhteys havaittiin kaikissa mitatuissa ryhmissä - siittiöiden määrässä, liikkuvuudessa ja sperman siittiöpitoisuudessa.

Tutkimus näyttääkin tukevan teoriaa, että älykkyyden taustalla olevilla geeneillä saattaa olla muitakin biologisia vaikutuksia. Pienikin älykkyyttä heikentävä geenimutaatio saattaa vahingoittaa myös muita ominaisuuksia, kuten sperman liikkuvuutta.

Tutkimuksessa käytettiin aineistona 425 miehen tietoja. Miehet tekivät useita älykkyystestejä ja antoivat spermanäytteitä.

Tutkimus on julkaistu Intelligence-lehdessä ja siitä kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC internetsivuillaan.
Erittäin mielenkiintoinen uutinen. Tästähän voisi jopa päätellä,
että ihmiskunnan keskimääräisen älykkyyden voisi olettaa olevan
jatkuvasti hienoisessa nousussa?

Sivut

Kommentit (27)

Mielenkiintoinen ja hauska uutinen.

Minua on jo pitkään ihmetyttänyt minkä vuoksi älykkyystestejä tehneet ilmoittavat järjestään tuloksekseen lukeman joka yleensä on reilusti yli 120. Jos kerta väestön keskimääräinen älykkyys on aina 100, niin mistä näitä pikku neronalkuja oikein riittää, kun aina juuri ne jotka sattuvat testejä ylipäätään tekemään ovatkin reippaasti satasen paremmalla puolella? Eivät kai mokomat kehtaa valehdella...? (Eipä mitään, olen itsekin saanut ihan kivoja lukemia kaikenlaisista testeistä, joten onko se sitten niin että ne joita älykkyys kiinnostaa yleensä ovat keskimääräistä älykkäämpiä?)

Jos olisin halunnut lisääntyä, en kyllä minkä tahansa tolvanan kanssa olisi lähtenyt geenejäni risteyttämäänkään.

Miksi meitä tyhmiä sitten vielä on olemassa? Johtuuko se siitä, että tutkimus koski sotilaita (jotka usein kuolee eikä ehdi lisääntyä)?

Ja onko "enemmän spermaa" sama asia kuin enemmän siittiöitä?

Ja kompensoiko se sotilaiden "akti kerran neljässä kuukaudessa" sen kotona majailevien "akti kerran päivässä" lisääntymiskyvyn?

Mitä tuo tutkimus siis oikein meille kertoi?

Voishan tälläinen ilmiö myös liittyä älykkyyteen liittyvään itsevarmuuteen/tajunnanlaajuuteen/ympäristönhallintaan, ja vaikkapa sen kautta asemaan-yhteisössä/statukseen, tämä status-asema
sitten siittiöiden tasoon/olemukseen.
Olattaen esim. että "älykkäämmät" alistavat olemuksellaan/henkisesti "vähemmän" älykkäät niin että tämä alisteinen asema siis esim. vähentää testoa...joka taas siittiöiden laatua, tai jotain muuta vastaavaa.

*Mikkis*
Erittäin mielenkiintoinen uutinen. Tästähän voisi jopa päätellä, että ihmiskunnan keskimääräisen älykkyyden voisi olettaa olevan jatkuvasti hienoisessa nousussa?Tutkimuksesta ei voi päätellä oikein mitään.

Yhteyttä eivät selittäneet ikä tai elämäntapaan liittyvät tekijät, kuten tupakointi tai alkoholinkäyttö.

Jos elämäntapaa kuvataan kahdella muuttujalla: tupakointi ja alkoholin käyttö - millä ilmeisesti on kuitenkin vaikutusta siemennesteen laatuun - niin aika paljon suljetaan muitakin muuttujia pois, jotka tekevät jokaisesta yksilöitä. Vai kuullostaako se kenties fiksulta, että tupakoinnin ja alkoholinkäytön määrä selittävät meidän yksilölliset eroavaisuudet täysin?

Voisi kuvitella, että tilanteeseen on vaikuttanut mm. se, että nämä armeijassa palvelleet miehet eivät todennäköisesti ole saaneet naista, mikä taas varsin selkeästi antaa olettaa, että kassit ovat useimmiten täynnä velikultia ja masturbaatioille ei löydy aikaa, saati kiinnostusta. Kiinnostus on suunnattu ulkomaailmaan ja siihen liittyviin ongelmiin. On tutkitusti todistettu, että älykkyyttä voidaan myös kehittää. Tässä tapauksessa ulkomaailmaan suunnattu mielenkiinto ja ongelmanratkaisukeskeinenajattelu, auttavat todennäköisemmin menestymään paremmin kognitiivista ajattelua vaativien tehtävien kanssa.

Viime aikoina on perinteinen älykkyyskäsitys jälleen kyseenalaistettu mm. tunneälyn myötä, samaten on esitetty perinteestä poiketen, että myös ihmisen älykkyyttä voitaisiin parantaa tai se voisi muuttua myös aikuisiässä.

Myös harjoittelemalla voi parantaa testitulosta jo sen takia, että testiin liittyvät sosiaaliset ja suorituspelot saadaan vähentymään harjoittelun avulla, lisäksi perinpohjainen harjoittelu ja erilaisten älykkyystesteihin liittyvien kikkojen opetteleminen tosiasiassa parantaa testitulosta ja vielä sitä enemmän mitä älykkäämpi ihminen on.

http://www.afot.net/Luovuus/Lu-Tekstit/lu-lah.html

Kannattaa muistaa se, että jos suomessa varusmiespalvelun aikana on aikaa runkkaamiseen, niin se ei tarkoita sitä, että oikeaan toimintaan osallistuvilla joukoilla on sellaiseen aikaa.

Tekisivät mielummin tutkimuksia siitä, miten masturbaatiosta pidättäytyminen vaikuttaa älykkyystestin suorittamiseen. Mikäli näiden asioiden välillä olisi korrelaatiota, selittyisi tuo kauempaa haettu asia samalla... tai ainakin se saisi hieman enemmän uskottavuutta tuekseen.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9307
Liittynyt18.8.2008
parantunut
Miksi meitä tyhmiä sitten vielä on olemassa? Johtuuko se siitä, että tutkimus koski sotilaita (jotka usein kuolee eikä ehdi lisääntyä)?

Ja onko "enemmän spermaa" sama asia kuin enemmän siittiöitä?

Ja kompensoiko se sotilaiden "akti kerran neljässä kuukaudessa" sen kotona majailevien "akti kerran päivässä" lisääntymiskyvyn?

Mitä tuo tutkimus siis oikein meille kertoi?


Täytyy johtua siitä, että älypäät suosivat tolloja naisia.

On myös mahdollista, että kiireessä/innossa on tullut pieni käännösvirhe. Tutkimuksella onkin voitu alunperin testata sperman makua.

Voi jessus taas mikä aihe..

Älykkään miehen sterotypian vääntöä liittämällä alffaisuuteen siitoskyky..
Ehkä älykkäillä naisilla sitten vastaavasti on paremmat munasolut, nam nam..

Kuinkakohan on?
Minkäsorttisella älyllä, sosiaalisella osaamisella vaiko esmes matemaattisilla taipumuksilla varustettu pääsee paremmin pukille ja voi omata pare,mman lisääntymispotentian?

Eiköhän se niin oo että melko sattumanvaraista se miten miehet lisääntyy, millaiset. Naisia kun ei joka kulttuurissa saa eikä voi raiskata ja naislla on paljon valtaa näissä asioissa.
Sellainen tutkimus on tehty että naiset olis taipuvaisia etsimään jotakin exoottista kun etsivät potentiaalista siittäjää.
Jos jokin tutkimus osoittais että poikkeavuus johtaa älykkyyteen ja ..
Hm.. Tavallisuushan on tavallaan sitä että jokin on vaan yleistynyt ja siks maapallolla on niin paljon erisorttisia ihmisiä että aina ilmaantuu jotakin poikkeavaa.. jne. jne.

Eikä tutkijat koskaan voikkaan sitten löytää jotakin tietyntyyppistä stereotypiaa Ainoaksi Oikeaksi Mieheksi.

Ihmisen tutkiminen on kaikkein vaikeinta tutkittavaa.
Helpommalla pääsee kun pyörittelee vaan sanoja ja numeroita. Ei tuu sit paha mieli jos on hölmö.

Ei äly sinänsä tee ihmisestä (sosiaalisesti) itsevarmaa tai alfaurosta (tai -naarastakaan, senpuoleen). Tai jos tekisi niin esim. nörtit olisivat neitojen suuressa suosiossa.

Voihan älykkäillä olla ihan rauhassa vaikka kuinka hyvää spermaa, mutta eri asia sitten pääseekö se koskaan käyttöön.

Kyllä aika tyhmäkin kundi voi saada pesää, jos on hyvän (naarasta miellyttävän) näköinen ja sosiaalisesti "älykäs". Eli moni fiksu on 3-kymppisenäkin yhä neitsyt, kun ei ole sosiaalisia lahjoja eikä ulkonäköä. Siinä ei sperman aktiivisuus paljoa paina lisääntymisen kannalta, jos lasti menee aina suoraan viemäriin...

Onko Stephen Hawking (aika fiksu?) saanut lapsia?

Qadesha
Ei äly sinänsä tee ihmisestä (sosiaalisesti) itsevarmaa tai alfaurosta (tai -naarastakaan, senpuoleen). Tai jos tekisi niin esim. nörtit olisivat neitojen suuressa suosiossa.

Voihan älykkäillä olla ihan rauhassa vaikka kuinka hyvää spermaa, mutta eri asia sitten pääseekö se koskaan käyttöön.
Niin, voidaan olla monta mieltä siitä mikä on nörtti, ja siitä mikä on älykäs, ja siis myös siitä onko nörtti älykäs...
...toisaalta jos älykkyys siirretään "ammattina armeija"-ryhmän yhteyteen, niin voidaan miettiä onko niitä "nörttejä" siinä ryhmässä sitten ollenkaan...
...jos tutkimus rajautuukin esim. ns. maskuliinisten miesten älyllisiin eroihin...
...tai vaikkapa esim. fyysisesti suhteellisen tasa-vertoisiin vertailtaviin, niin että älykkyys on ainut joka korreloi tuolloin s-laadunkanssa...
...jne...

Onkohan "nörteillä" sala liitto?
Koittavat jos jotenkin vakuutella, jopa tieteellisen tutkimuksen nimissä jotain älyllistä paremmuutta kytkettynä sukupuoliseen kyvykkyyteen ja perusagenda onkin vaan saada pesää.

Naiset lukee tällaisia sattumalta ja aattelee ( siis "nörttien" märissä unelmissa) että hitsi, pitääkin etsiä älykkö ja tehdä lapsia. Jossakin vaiheessa yltiönuuka nörde, jota ei edes jaksa kiinnostaa kitisevät kersat, joiden olemassaolo haittais jatkuvaa pesän saantia, he voivat keksiä älykkäitä verukkeita siihen asti kunnes on pakko tehdä sitten se muksu, jolla saa vaimokkeen pysymään tykönä, jne..

Aika ovelia ovat!
Siis ku-vitellusti..

Muoks. yks kirjvihre ja lisämaininta että aihe houkuttaa puhumaan lisää ja lisää hupaisia juttuja. Äly on naurettava aihe..

Qadesha
Voihan älykkäillä olla ihan rauhassa vaikka kuinka hyvää spermaa, mutta eri asia sitten pääseekö se koskaan käyttöön.Qadesha hyvä, tunteesi ailahtelevat kuin murrosikäisellä. Eilen olit vielä ihmisvihainen ja nyt kannat huolta munasolua näkemättömistä siittiöistä.

Huolenpitosi on suorastaan... liikuttavaa.

On varmaan imarreltavaa olla "älykäs" ( en tarkoita itseäni, ts.
en itse ole erityisen "älykäs").
Tällaiset ihmiset "haravoituvat" maailmassa ja heidän älykkyytensä huomataan, vaikka se olisi suhteellisen kapea-alaistakin.
Monesti on kysymys miten yksilö voi itse kantaa älykkyytensä ja siinä on pajon eroja.
Monilla ns. älykkäillä ihmisillä on vaikeuksia maailmassa älynsä vuoksi, koska se ei sovi kokonaisuuteen. Ei kaikilla.

Suurin osa ihmisistä on kuitenkin ns " seiskan" tyyppejä, eli keskivertoja ja he pitävät tätä maailmaa pystyssä, joten aika merkittävää on miten he toimivat.
Älyä voi käyttää hyvään ja pahaan ( älkääkä kysykö mitä hyvä ja paha ovat!!! ).
Ihmiset käyttävät älyään elämässä omien tarkoitusperiensä saavuttamiseen ja tieyllä tavalla älykkäillä ihmisillä on mahdollista tehdä älyllään paljon hyvää tai myös pahaa.
Esimerkkejä löytyy!
Geenit voivat periytyä, mutta tuskin takaavat mitään "super ihmistä", vaikka tällaisia ihmisiä ryhdyttäisiin viljelemään.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat