Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mitä tarkoitetaan neliön muotoisella laatikkopotentiaalilla? Eikö laatikkopotentiaalilla tarkoiteta sitä, että tietyllä välillä potentiaali on nolla, mutta välin reunoilla ääretön? Laskuharjoitustehtävissäni kuitenkin kysytään kaksiulotteisessa neliön muotoisessa laatikkopotentiaalissa olevan elektronin perustilan energiaa, kun laatikon sivun pituus on annettu. Onko kyseessä virheellinen tehtävänanto?

Kommentit (3)

Red Cloud
Mitä tarkoitetaan neliön muotoisella laatikkopotentiaalilla? Eikö laatikkopotentiaalilla tarkoiteta sitä, että tietyllä välillä potentiaali on nolla, mutta välin reunoilla ääretön? Laskuharjoitustehtävissäni kuitenkin kysytään kaksiulotteisessa neliön muotoisessa laatikkopotentiaalissa olevan elektronin perustilan energiaa, kun laatikon sivun pituus on annettu. Onko kyseessä virheellinen tehtävänanto?Potentiaali on tällöin neliön sisällä nolla ja muualla ääretön. Ei tuossa mitään virhettä pitäisi olla, koska ratkoa noita voidaan ihan missä vaan ulottuvuudessa

Vahinkolaukaus
Red Cloud
Mitä tarkoitetaan neliön muotoisella laatikkopotentiaalilla? Eikö laatikkopotentiaalilla tarkoiteta sitä, että tietyllä välillä potentiaali on nolla, mutta välin reunoilla ääretön? Laskuharjoitustehtävissäni kuitenkin kysytään kaksiulotteisessa neliön muotoisessa laatikkopotentiaalissa olevan elektronin perustilan energiaa, kun laatikon sivun pituus on annettu. Onko kyseessä virheellinen tehtävänanto?Potentiaali on tällöin neliön sisällä nolla ja muualla ääretön. Ei tuossa mitään virhettä pitäisi olla, koska ratkoa noita voidaan ihan missä vaan ulottuvuudessaOk, niinpä tietysti. Kiitos.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14400
Liittynyt16.3.2005

Jos tilanne olisi sellainen, että laatikon kohdalla potentiaali olisi nolla, ja muualla ääretön, niin kyseessä olisi potentiaalikaivo (potential well ulkomaankielellä).
Minusta vaikuttaa siltä, että tuossa potentiaali on nolla laatikon kohdalla ja saa jonkin muun arvon laatikon ulkopuolella, mutta ei kuitenkaan ole ääretön. Tai sitten laatikon kohdalla potentiaali saa jonkin arvon, ja on laatikon ulkopuolella nolla.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat