Seuraa 
Viestejä45973

Eli mainostetaan nyt itselleni hyvin rakasta aihetta, kun kerrankin kansaa valistetaan: tänään (tiistai) klo 22.05 dokumentti lasten akuutista lymfaattisesta leukemiasta (käsittääkseni painottaa lähinnä uusiutunutta tautia).

Kyllä minä tiedän, että 4D:t valitettavan usein sortuvat nyyhkyyn ja skandaaleihin -niin se varmaan nytkin käy, kun lasten syöpä on fokuksessa. Ja tiedän minä senkin, että jos tämä on brittidokumentti niin Pohjoismaat ovat huomattavasti pidemmällä hoitokehittelyssä kuin Britannia (ero ennusteissa, kun mukana ovat kaikki alle 15v. syövät, on yli 10%). Mutta toivokaamme nyt kuitenkin edes asian murenia.

Edit: lähetysaika väärin (minä )

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Ei ole brittiläinen, vaan australialainen.

Electric Pictures is based in Perth, Western Australia

Stories From a Children's Hospital (2004)
5 x half hour series for ABC Television
Distributed by Beyond International

Best Human Story Documentary (Chloe's Story), 2004 ATOM Awards.

Bronze Plaque for Chloe's Story, 52nd Annual Columbus International Film & Video Festival, 2004.

Princess Margaret Hospital for Children in Perth, Western Australia is home to a multitude of dramatic, inspirational and sometimes tragic stories of children and health. Through the eyes of staff, patients and parents, we enter the inner sanctum of this distinguished hospital and observe the daily battles to provide paediatric care at the cutting edge. As the human drama unfolds, we elevate beyond the tabloid, to reveal the realities of the public health system: the issues, the ethics, the priorities and the dilemmas faced by staff and patients. And in a unique twist Stories From a Children's Hospital uncovers the inner workings of science in a world where life and death - and quality of survival - are at stake. This is a realm where science sometimes succeeds, sometimes fails...and real people depend on the outcome.
From the bench-top to the bedside, Stories From a Children's Hospital is the human face of science; science in action in a public hospital, science struggling to save children teetering at the edge of life and death.

http://www.electricpictures.com.au/page ... ories.html

Miten sinä aina jaksatkin kaiken tietää.

Mutta kiitos kaunis Odotukseni nousivat huomattavasti. Katsotaanko, päihittääkö suomenruotsalaista alkuperää olevan Tre Önskar -dokkarin, joka samaa aihetta kuvasi jokunen vuosi sitten. Paras näkemäni tähän asti rehellisyydessään ja arjen pieniä riemuja näyttäessään. Tietenkinhän sitä eniten pitää kun tunnistaa miljöön ja kerrontapa on omalle kulttuurille ominainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulla on huomenna lopputyöni esitys Tampereella. Teen mitä tahansa, että ajatukseni pysyvät pois siitä (vaikka minun pitäisi valmentautua) ja yritän turvata yöunet.

Internet on ihme tietopankki.

MD on hyvä, eikä hermoile.

Mummo pystyttää semmoiset emppiirisellisesti todetut kaukotelepatiatukiverkkojärjestelmät, että hyvin menee.

Jos on hommat valmistellu, niin ei viimosena iltana enää mitään voi tehdä. Menee vaikka kylpyyn ja tekee monimutkaisen manikyyrin itselleen. Syö ihan liikaa jotain hyvää ja katsoo jotain höpsöä videolta.

Ja jos ei tämä tepsi, niin MD n hyvä ja miettii, mikä olisi kaikkein kamalinta, mikä voisi pieleen mennä. Ja sitten menttaaliharjoittelee, että jotta siitäkin selviää.

Nuku hyvin

Mummo
virittelee vastavainovalkeita, unisieppareita & muita tieteen toditamia taikakaluja][/b

PS. Tällä resetillä on valmennettu moniaita tohtoriksiväittelijoitäkin. Toiseksi viimoinen valmennettava sai justiinsa männä viikolla rohvessuurin. Jotta ennakkotapaukset ovat puolellasi!

Mainio dokumentti, vaikken ihan alusta asti nähnytkään. Näytti sairauden arjen realistisesti sen enempiä nyyhkimättä. Hankala sanoa mikä dokumentin anti oli sellaiselle, jolla ei ole mitään pohjatietoa tai kokemusta (lapsen) syöpähoidosta. Perusasiat esitettiin mielestäni aika selkeästi. Tällaiselle lapsisyöpäpotilaan vanhemmalle suurin osa oli tuttua huttua, ja olisin ehkä kaivannut hieman lisää tieteellistä näkökulmaa. Vaan olihan dokumentti lämminhenkinen kertomus yhden tytön hoidoista.

Juup, itsekin olin positiivisesti yllättynyt. Mutta oli sitä asiasta mitään tietämättömän varmasti vaikea ymmärtää. Esimerkiksi järkeä metsästää tiettyjä geenejä (eivät tainneet edes mutaatioista puhua) leukemiasoluista voisi mielestäni perustella paremmin, ja ANC (absolute neutrophile count) - arvon jatkuva ja luonteva käyttö selittämättä kunnolla, että lasketaan eräitä valkosoluja, oli vähän hassua... Eräs asialle vihkiytymätön katsoi kerran dokumentin istukkaveren käytöstä lasten verisairauksien (lähinnä taas uusiutunut ALL) hoidossa, jossa omasta mielestäni oli asiat selkeästi kerrottu. Kuitenkin hän piti aihetta hankalana ja spesifinä ja valitti, etteivät lääkärit siinä osanneet selittää asiaa tietämättömälle katsojalle ollenkaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat