Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Pakko avautua tästä aiheesta.

On tullut lyhyen ajan sisällä hankittua muutamia uusia laitteita. Viime hankinnat tein joskus 90-luvun aikaan, jolloin ei tullut mieleenkään kirota tällaisesta asiasta.

Menin minne tahansa, niin törmään mm. digi-tv:n kanssa hitaisiin vasteaikoihin. On suorastaan raivostuttavaa odotella, ennen kuin laite reagoi annettuihin komentoihin. Mikä näitä nykyajan laitteita riivaa? Ei ollut ennen moista ongelmaa. Suoraan sanottuna kävi tänään mielessä, että myyn nämä härvelit pois ja käyn hakemassa kirpputorilta vanhaa 'hifiä' tilalle. Esimerkiksi LP-soittimessa minun ei tarvitse odotella sekunnin vertaa äänentuloa, kun neula laskeutuu vinyylin raidoille. Nykyään jokainen toiminto tuntuu menevän jonkun hemmetin huonosti ohjelmoidun algoritmin lävitse, jonka pitäisi tarjota entistä parempi elämys. Elämyksistä viis veissaan silloin, kun menee elämä odotellessa.

Digiboxeissa, olkoon ne sisäänrakennettuja tai ulkoisia, olen aina kironnut sitä, kuinka kanavan vaihtaminen kestää selvästi kauemmin kuin analogisella aikakaudella. Analogisella räpsyttelin kanavat lävitse muutamassa sekunnissa. Nykyään kanavia on vielä enemmän tarjolla, mutta vasteajat ovat hidastuneet. Kestää suorastaa ikuisuuden, että saan katsottua mitä tv:stä tulee.

Toki voin uskoa, että laitteet ovat monimutkaistuneet ajanmyötä, mutta onko nykyajan koodareissa vikaa, kun vasteajat ovat tuskallisen pitkiä? Nykyajan koodarit pitäisi pistää c-64 kursseille, jossa he opettelevat ohjelmoimaan taloudellisesti. Uuden tietokoneen kanssa ei ole tarvinnut asiaa miettiä, sillä se on viritetty nopeudessa äärimmilleen. Jos minä saan irti koneestani enemmän vauhtia, kuin suuryrityksissä suurta palkkaa nauttivat arkiset koodarit, niin jo on prkl.

Sen sijaan ulkoiset dvd-soittimet, hi-fi, digiboxit, kannettavat soittimet, kaikissa näissä ensimmäinen asia, joka herättää huomion on vasteaikoijen mahdollinen hitaus. Elektroniikka on tulossa yhä enenevissä määrin muuallekin ja siruja tullaan istuttamaan vaikka minne. Voin vain kuvitella omat äreät eläkepäivät, kun saan odotella näiden sirujen vasteaikoja automatisoidussa yhteiskunnassa. Saan varmaan harmaantuneita aivosoluja jo tässä vaiheessa.

Olenko vain ostanut huonot vehkeet vai pitäisikö minun oikeasti ostaa laitteeni kirpputorilta, että ei menisi hermot?

Sivut

Kommentit (17)

Shriek

On suorastaan raivostuttavaa odotella, ennen kuin laite reagoi annettuihin komentoihin. Esimerkiksi LP-soittimessa minun ei tarvitse odotella sekunnin vertaa äänentuloa, kun neula laskeutuu vinyylin raidoille.Kannattaa painaa nappulaa sekuntia normaalia aikaisemmin, niin ei mene elämä hukkaan kanavan vaihtumista odotellessa.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Hanki digipoksi tietokoneeseen, semmonen pieni mötikkä. Meillä kun on se kannettavassa, niin vasteaikaa ei ole, ja kanavat vaihtuu heti. Voi vaikka kattoa kahtakin kanavaa yhtäaikaa, ja silti se toimii sulavasti. Huomattavasti nopeampaa kuin mitä meidän normi boxeilla pystyisi.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

No ostaa vähän parempilaatusta tavaraa, toki niissä on se vasteaika.

Olisko syynä sellainen että tekniikka on niin paljon ja nopeasti kehittynyt ja tavarasta pitää saada mahdollisemmen edullista, että ihmiset ostaa. Tästä johtuen laatu ei välttämättä ole ihan sitä mitä odottaa.

tiäremiäs
No ostaa vähän parempilaatusta tavaraa, toki niissä on se vasteaika.Sehän siinä onkin, että en ole törmännyt pitkään aikaan sellaiseen laitteeseen, jossa vasteajat ovat lyhyitä... ellei omaa tietokonettani lasketa mukaan. Toisaalta jos tähän asentaisi Vistan, niin taatusti hyytyisi tämäkin värkki jonkin verran. Onneksi ei tarvitse vielä miettiä asiaa. Harkitsen vakavissani linuxiin vaihtamista, sitten kun XP:tä ei enää tueta.

Olisko syynä sellainen että tekniikka on niin paljon ja nopeasti kehittynyt ja tavarasta pitää saada mahdollisemmen edullista, että ihmiset ostaa. Tästä johtuen laatu ei välttämättä ole ihan sitä mitä odottaa.Edullisuus ja hienot myyntilauseet voivat kyllä selittää jotain. En tiedä, onko sitten suurinosa ihmisistä sellaisia materialisteja, että ihastelevat hienoa laitettaan kotona ihan ääneen: "oh, voi että se nyt on hieno... siinä on se tikipoxi... ja sitte o se oikee fyllhöödee!"

En tiedä, minä en mieti hirveästi laitteen merkkiä saati mitään muitakaan hehkutuksia, milllä laitetta aiemmin myytiin. Hankintoja teen aina siten, että olen ottanut asiasta hiukan itsekin selvää.

Ihmettelen vain, että kun nykyään koneistetaan kaikki ja aikaa pitäisi olla sitä myöten enemmän, niin aikaa ei vain ole sen enempää. Juuri tällaisiin asioihin kiinnittää silloin huomiota. Jos kone ei säästä ajassa, alkaa käytännön hyödyn käyrä laskemaan melko nopeasti.

Varsinkin kun minkä tahansa laitteen avaamisessa tulee melko pian mieleen, että menenpä tekemään jotain muuta sillä välin, kun se käynnistyy. Minusta tällaiset ajatukset ovat selvä merkki laitteen tehottomuudesta vastata yksilön tarpeisiin. Ne luovat vain entistä monimutkaisemman toimintaverkon ja suurinosa ihmisistä ei pohdi asiaa sen pidemmälle. Sen sijaan he muistavat vain hienot mainoslauseet, jossa koneen ajateltiin olevan se ratkaisu ongelmiin.

Niinpä. Ongelma on siinä, että laitteita tekevät firmat säästävät ja laitteiden koodi on jollain RAD-työkaluilla tehtyä virtuaalikone-luokkakirjastomössöä eli jotain ihan muuta kuin kunnollinen sulautettu järjestelmä. Pelkkä DVD:n "eject" kestää mullakin kotiteatterisysteemissä puoli minuuttia!! ...loading...reading...opening... ... ...

Toinen esimerkki on nuukkian puhelimet, jotka ovat koko ajan hitaampia (ja paskempia). Pelkä bootti kestää joidenkin *keleen javahärdellien vuoksi minuutteja ennenkuin pääset edes pin-koodia syöttämään. Softa on bugista paskaa ja laitteet täynnä toimintoja joita ei tarvita. Kukaan ei osaa koodata kunnolla edes symbianin (syvältä olevaa) API:a vaan kaikki tehdään raskailla Java hömpötyksillä.

Entäs sitten resurssisyöpöt M$-ohjelmat varsinkin Vistassa, jossa kaikki alkaa olla .NET:n takana ja suoraan API:lle koodareita ei tunnu löytyvän enää mistään -syynä mikkisoftan oma politiikka, jossa C-kääntäjäkin vaatii .NET-alustan...

Linux koneeseen ja homma on siltä osin ratkaistu, mutta erilaisia kunnollisia viihdehärveleitä saa näemmä odottaa.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6213
Liittynyt7.7.2007

Tuo kuvan tekeminen datavirrasta vaatii rutkasti laskentakapasiteettia ja tehoa ja sitä ainakaan halvoissa ja vanhemmissa digibokseissa ei löydy. Tietokoneeseen liitetyissä sitä laskentatehoa parhaiten löytyy...

Tämä pitkä vasteaika tuntuu monissa muissakin laitteissa. Esim. edellinen autoni oli valmistajansa ensimmäisiä, jossa käytännössä kaikki sähkölaitteet olivat can-väylään perustuvia. Siinä oli raivostuttava viive käytännössä joka laitteen kytkennässä. Esim. vilkut, sisävalot, ajovalot ja ilmastointilaite miettivät hetken ennen kuin tekivät pyydetyn toiminnon. Samoin teki radio ohjauspyörän namiskoista säädettynä. Nykyisessä saman merkkisessä autossani tästä viiveestä on liki tyystin päästy eroon. Eli kyllä nuokin asiat kehittyvät.

Dredex
Tosiaan ei tuo wc:n valokaan heti syty. Vilkkuu ja loimottaa tovin, sammuu hetkeksi, ja sitten blim, lopulta valo syttyy.Tyypillisempi tapahtuma on se, että hitaan syttymisen takia "energiansäästölamppu" pidetään AINA PÄÄLLÄ.

Ostakaa "energiansäästölamppuja" !

Ei ihme että sähkönkulutus kasvaa, nopeimpana sektorina arvatenkin kotitaloudet. Teollisuus pienensi 4.1% vuoden aikana.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Minua ärsyttää ihan autossakin se integroitu navigaattori/tietokone, koska kaikkien napinpainallusten kanssa on pieni 0.2..0.3 sekunnin mikroviive. Se tuntuu vähältä, mutta tekee valikoiden näpräämisestä todella ärsyttävää.

Tekis mieli modata ja pimpata se tietokone uusiksi johonkin nopeampaan ja tehokkaampaan, ja siirtää tällä hetkellä DVD:ltä pyörivä softa vaikkapa SD-kortille. Olis pienempi ja nopeampi, boottaisi nopeammin, eikä olisi samanlaista rikkoutumisvaaraa kuin jatkuvasti pyörivän DVD:n kanssa. Ja kortin sisällönkin voisi päivittää ilman että tarvitsee uuden levyn.

Viiveärsytystä vähentää näppäinäänien käyttö. Ne antaa täytettä ja tapahtuman tuntua, vaikka pian alkavat rassaamaan. Hermona ja hälyn keskellä ei niin paljoa.

Miettikää mitä muinaisten, mekaanisten kassakoneiden kronksuttelu miljoona kertaa vuodessa ihmisiä rassasi. Rahankulun kuuli kirjaimellisesti.

Näyttäkää minulle kassaneiti, joka hyväksyisi itselleen kassakoneen, jonka näppäimissä on yli 50ms viive, niin minä näytän teille hyppykepillä kulkevan elefantin.

Grani
Seuraa 
Viestejä19
Liittynyt9.3.2008

Litteänäytöissä ilmoitetaan aina vasteaika mainoksissa mutta ei koskaan ilmoitettu kuvaputkinäytöissä!! Minä arvaan miksi ei ilmoitettu, koska ei tarvittu. On se nykyelektroniikka ihmeellinen kun valon nopeudella kulkeva sähkö saadaan niin perusteellisesti pysähtymään uusissa vekottimissa.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005

littujen vasteajat ovat niiden nestekiteiden vasteaikoja, eli kuinka nopeasti ne nesteessä lilluvat pitkät molekyylit pyörähtää asennosta toiseen, ei ole elektroniikkaa se putkinäytöissähän ei tosiaankaan tämmösia ollu ku elektronisuihku pyyhki lasin pintaa

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat