Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ajattelin ostaa suuren varaston (20 000 eur) pitkään säilyviä elintarvikkeita kuten jauhoja, näkkileipää, saippuaa jne.

Reaalikorkohan on nyt nolla. Varastokulua ei ole.

Logiikkani on että, jos kauppa ei käy, niin voin käyttää nämä aikanaan itse. Katastrofin aikana niiden arvo taas moninkertaistuu. Katastrofin todennäköisyys alkaa olla jo 15-25% luokkaa. Niin herkkä on maailman talous.

Maailman omaa syytä. Mitä annoimme USA:n talouden kaatua. Nyt me kaikki menemme sen mukana.

Miten itse ajattelit suojautua ? Opettelet kalastamaan tms ?

Sivut

Kommentit (16)

Minä en investoisi tuollaiseen varastoon jollei sen kaupan päälle tulisi foliopipoa ja "the best of conspiracies" -äänikirjaa.

gargoyle
Minä en investoisi tuollaiseen varastoon jollei sen kaupan päälle tulisi foliopipoa ja "the best of conspiracies" -äänikirjaa.Voit kutsua "varastoa" myös nimellä lähikauppa tai kioski. Ovatko ne mielestäsi tarpeettomia ?

Mitä sanot esim tästä uutisesta joka tuli 4 tuntia sitten ?

Devalvaatiolla pelotellut ekonomisti pidätettiin Latviassa hänen kehotettuaan ihmisiä nostamaan pankkitilinsä tyhjiksi, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC verkkosivuillaan.
http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id109644.html

Milloin menee kaaliin ? Ei ilmeisesti ikinä, dorka. Teille muille sanon, että miettikääpä oma suunnitelma. Ajatelkaa vaikka peliteorian mukaisesti. Paljonko suunnitelman tekemisestä on haittaa ?

Lektu-Elli
Ajattelin ostaa suuren varaston (20 000 eur) pitkään säilyviä elintarvikkeita kuten jauhoja, näkkileipää, saippuaa jne.

Tuosta viestistä ymmärsin, että ostat 20000 euron edestä säilykkeitä ja näkkäriä. Tarkoititko siis että alkaisit hoitamaan kioskia? Mistä ihmeen katastrofista höpäjät? Taantumia tulee ja menee. Ihan kiva, että otit tuon uutisen esille mutta tarkoitatko että tuollaisten esimerkkien perusteella ilmeisesti koko maailma on kohta kuin Mad Max -elokuvasta?

gargoyle
Ihan kiva, että otit tuon uutisen esille mutta tarkoitatko että tuollaisten esimerkkien perusteella ilmeisesti koko maailma on kohta kuin Mad Max -elokuvasta?Sanotaanko vaikka näin:

- miksi ekonomisti kehottaa ihmisiä tyhjentämään tilinsä ?

- miksi valtio pidätti hänet ?

Mieti sitä. Et ole ehkä perillä kaikesta mitä tapahtuu kulissien takana. Kaikkien aikojen pahin peto -valtiot- ovat aloittaneet valmistelut itsensä säilyttämiseksi.

Miten peto taistelee kun se puolustaa itseään ? Täysin eri tavalla kuin esim saalistaessaan. Se on kuin eri laji. Kohta voimme joutua näkemään valtion kasvoista pimeän puolen.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Mää ite aattelin panna bunkkeriin ylimääräsen betonikerroksen ja foliohattuun vielä yhen kiekan foliota. Sitten ostan joditabletteja. Metsästysvälineisiin en panosta, koska talouskatastrofin iskiessä elukat on niin kurjassa kondiksessa, ettei niistä ole ravinnonlähteiksi.

Hämmentää.

Lektu-Elli
- miksi ekonomisti kehottaa ihmisiä tyhjentämään tilinsä ?

Onko tämä ekonomisti -vitsi? Hei kamoon, se on yks jätkä. Ja sekin vielä ekonomisti.

Lektu-Elli

- miksi valtio pidätti hänet ?

Vastaus: Latvia. Asukkaista 1/3 venäläisiä. Demokratiakäsitykset voipi olla siis vähän niin tai näin.

Lektu-Elli

Mieti sitä. Et ole ehkä perillä kaikesta mitä tapahtuu kulissien takana. Kaikkien aikojen pahin peto -valtiot- ovat aloittaneet valmistelut itsensä säilyttämiseksi.

Latvia pidätti ekonomistin. Huh. Pahalta tuntuu.

Ai, hyvä Vatkain että mainitsit joditabletit. Ne auttavat kun talouskatastrofi halkaisee maapallon.

ID10T
Seuraa 
Viestejä2728
Liittynyt3.10.2007
Lektu-Elli
- miksi ekonomisti kehottaa ihmisiä tyhjentämään tilinsä ?Miksi ekonomisti hyppää ikkunasta pihalle, kuten suuren pörssiromahduksen aikaan tapahtui Wall Streetillä vähän väliä? Miksi ihminen yleensä tekee mitä se tekee, kun vanne alkaa kiristämään liikaa pään ympärillä?

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005
Lektu-Elli
Ajattelin ostaa suuren varaston (20 000 eur) pitkään säilyviä elintarvikkeita kuten jauhoja, näkkileipää, saippuaa jne.

Jännät syömiset sinulla.

Niin että tosiaan myydäkö meinasit? Tokkopa kovin paha tästäkään taantumasta tulee, ehkä joku yksityinen kauppa saattaa keikahtaa mutta isommat ketjut porskuttavat.

Ja jos meinasit kääriä voittoja näkkäristä ja makaroonista, muistapa kumminkin että kaupoista ei tavara lopu niin kauan kuin ruokaa on varaa tuottaa, ja useimmilla kuitenkin on varaa ostaa kaupan tuotteita. Dyykkaaminen on sitten niille joilla ei ole; vaiko ihan filantroopiksi meinasit ryhtyä ja jakaa varastosi puoli-ilmaiseksi?

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Pari kiperää kysymystä Lektu-Ellille (ihan vaan mielenkiinnosta):

1. Ostitko 90-luvun alun laman alussa näkkäriä ja jauhoa uuden henkilöauton hinnalla?

2. Jos ostit niin oletko jo ehtinyt syödä ne kaikki?

3. Jos ostit muttet syönyt niin myitkö ne suurella voitolla suljettujen pankkien edustalla?

4. Jos aiot pistää 20000 euroa näihin tuotteisiin niin oletko jo käynyt Suomalaisessa Kirjakaupassa kysymässä löytyykö heiltä kirjaa aiheesta "1001 tapaa tehdä juhlapäivällinen pussillisesta jauhoja, paketillisesta näkkäriä ja siivusta saippuaa"?

Anteeksi että virnuilen aiheelle mutta kun unohdin äsken kaupassa käydessäni ostaa foliota...

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30482
Liittynyt16.3.2005
Lektu-Elli
Voit kutsua "varastoa" myös nimellä lähikauppa tai kioski. Ovatko ne mielestäsi tarpeettomia ?Sikäli kun ne myyvät pimeästi vanhentunutta näkkileipää, kyllä ne ovat tarpeettomia. Aika äärimmäisen pessimistiset tulevaisuudenodotukset pitää olla, että ostaa omaisuudellaan ruokavaraston tarkoituksena rikastua mustan pörssin kaupalla.

Devalvaatiolla pelotellut ekonomisti pidätettiin Latviassa hänen kehotettuaan ihmisiä nostamaan pankkitilinsä tyhjiksi,Tuo on kuule aika maltillinen toimintatapa tuolla päin maailmaa. Hankipa vielä lisää rulla pari foliota, trukkilava näkkileipää ja tutustu sitten siihen, miten Venäjällä kohdellaan vallanpitäjille kiusallisia julkisuudessa puhuvia.

Jos on paljon ylimääräistä rahaa, miksei kannattaisi perustaa kunnon varmuusvarasto.

Kun kaikki rupeaa vyörymään päin hemmettiä, tapahtumien nopeus voi päästä yllättämään. Pankit pistävät ovensa kiinni ja kaupat ostetaan tyhjiksi hetkessä.

Itse olen ajatellut hankkia pienen varaston, muutaman kuukauden tarpeeseen. Pakkaan ne nätisti pariin laatikkoon ja pistän sivuun odottamaan aikoja pahempia. Parin vuoden kuluttua, ennenkuin tuotteet menevät vanhaksi, lahjoitan ne pelastusarmeijalle jos vaan ottavat vastaan.

Ps. sokeri säilyy ikuisesti ja sitä voi käyttää kiljun valmistukseen.

Heh, hauska topicci...
...no-joo, onhan se tietysti mielenkiintoista miten esim. suojata omaisuutensa, eli mihin sijoittaa ns. varmasti tai miten valmistautua pätevästi mihinkin katastrofiin.
Välttämättä en ainakaan suuria varastoja keräisi, ihan siinä mielessä että ottajia varmasti riittää, maksajat on toinen juttu.
Toisaalta, jos ei vaikka myisi, vaan jakaisi tarvikkeet, niin sitten voisi kyllä satsata, ja siinä sitten turvaisi itsensä mahdollisesti jonkinlaiseksi yhteisön osaksi kuitenkin.
Itse en ole kuitenkaan tehnyt mitään suunnitelmia tai toimenpiteitä kyseisenkään katastrofin-uhan suhteen.
Mutta tietysti ryhtyisin toimenpiteisiin, jos vahvasti olisi tarvetta, ja tietysti olen erilaisten mahdollisuuksien vuoksi miettinyt mitä kaikkea päivittäisissä ympäristöissäni on, jotta tarpeen vaatiessa osaisi toimia ns. nopeasti.

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005
Lektu-Elli
Ajattelin ostaa suuren varaston (20 000 eur) pitkään säilyviä elintarvikkeita kuten jauhoja, näkkileipää, saippuaa jne.

Sijoita suolaan, suolaan ja enemmän suolaan.

Jos yhteiskuntamme romahtaa barbariaan a la Mad Max, suolasta tulee tavattoman arvokasta.

Ja niinkuin tuossa jo tuli mainittuakin: sokeriin josta saa kiljua. Suolalla ja alkoholilla pystyt sitten käymään kauppaa muiden onnettomien eloonjääneiden kanssa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat