Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ikää alkaa oleen jo jonkin vuoden yli neljä kymppii.
Viimeaikoina oon huomannu että enää ei ihan pikkiriikkistä tekstiä purkin kyljestä nää lukee. Viddu alle millin korkusta pränttiä. Vaimo näkee kyllä. Samoin myös näkemisen "polttopiste" on siirtynyt kauemmas. Tähän mennessä loistavasti pärjänny ilman lukulaseja.

Mitkä aineet vaikuttaa näköön?
Vitamiinit ja ravinteet?
Näön harjottaminen?

Vai onko suosilla haettava rillit lukemiseen?
Tiedefoorumin sivuilla kaikki näkyy vielä ihan kevyesti.
En siis aivan huononäköinen vielä ole.

Sivut

Kommentit (24)

Piha6
Seuraa 
Viestejä907
Liittynyt26.8.2008

Heh - Näyttöä kauemmas, tai tuolia taaksepäin. Vaan kyllä se niin on kuin arvelitkin, että suosiolla vaan lukulasit.

Itse sinnittelin aikoinaan aikani ja totesin ettei poppakonstit auta.

Kannattaa käydä silmälääkärissä (ei optikolla), joka mittaa silmäpaineet ja selvittää, ettei kyseessä ole salakavala ja oireeton glaukooma (ent. viherkaihi). Erityisesti siinä tapauksessa, jos ikä lähentelee viittäkymppiä, on likinäköinen ja tautia on suvussa.
Vie hoitamattomana näön kokonaan.

Metanoli.

Hapot.

Yhdistetään kaksi edellistä vastausta, niin päästään lähelle totuutta. Metanoli hapettuu elimistössä metaani- eli muurahaishapoksi. Kun muurahaishappoa kulkeutuu aineenvaihdunnan mukana silmän lasiaisnesteeseen, se tuhoaa verkkokalvon pH-vaihtelulle herkät valoa-aistivat solut.

Näön heikkeneminen johtuu pääosin silmän linssin kimmoisuuden menettämisestä. Se tapahtuu kaikille. Myös verkkokalvo iän myötä rappeutuu, mutta näön merkittävään heikkenemiseen se johtaa vasta vanhuksena.

Muita näköä heikentäviä juttuja voi olla sarveiskalvon samentuminen (kyynelnesteen laatu heikkenee) tai linssiin pintaan kasvava kudos (harmaa- ja viherkaihi).

Rassella saattaa olla kaihin alku silmissä.

Meitsilläkin ollut miinuslasit yläasteelta asti, ja nyt on alkaneet silmät heittää vähän volttia kun yrittää lähelle tihrustaa. Jos oikein lähelle ja tarkkaan haluan nähdä, otankin lasit pois ja hyvin näkyy kun kohde on noin 20 cm päässä lärvistä. Lukulaseja en vielä tarvitse kun voin siis lukea vaikka ilman laseja nenä kirjassa.

Viimeksi optikolla suurennuslasitestillä ikänäköä oli jo alkanut kehittyä, että ei se kaikilla neljääkymppiä kysele kun alkaa silmät rupsahtaa. (Vasta ensi vuonna kekkerit.) Olikohan se niin että silmä on siitä jännä elin että jonkin aikaa syntymänsä jälkeen kun kersa on viimein alkanut jotain hahmottaa, niin se itseasiassa näkee paremmin kuin tulee näkemään sen koommin koko elämänsä aikana, eli alkaa silmän (mukautumiskyvyn?) huononeminen?

Onkos muuten totta että näkö voi heiketä jos katsoo esim paljon telkkaria tai tietokoneen näyttöä? Vanhemmat pienempänä pelotteli sillä että näkö huononee mutta liekköhän totta.... en ole koskaan muistanu ottaa selvää.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005

Näkönne heikkenee silmissä.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

anomalia
Kun muurahaishappoa kulkeutuu aineenvaihdunnan mukana silmän lasiaisnesteeseen, se tuhoaa verkkokalvon pH-vaihtelulle herkät valoa-aistivat solut.
Muurahaishappo aiheuttaa silmähermon tulehduksen, minkä takia näkö poistuu.
4 ml nieltynä on riittänyt eräässä tapauksessa sokeutumiseen.

anomalia
Kun muurahaishappoa kulkeutuu aineenvaihdunnan mukana silmän lasiaisnesteeseen, se tuhoaa verkkokalvon pH-vaihtelulle herkät valoa-aistivat solut.

.
Mä oon syöny muurahaisia. Johtusko se siitä?
Muurahais- ja murkunmunasoppaa, nam.

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347
Liittynyt27.4.2008

Mustikkaa naamariin ja nopsaan. Ja hommaa reikälasit joskin kannattaa ensin lääkäriltä niistä kysyä.

Everything you know, is about to change.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat