Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

...eli suoraselkäisyyteen.

Jos suomessa jopa puolet naisväestöstä sairastuu osteoporoosiin ja vain 15% miehistä niin onko syytä epäillä että raskaus ja raskauden jälkeinen imettäminen altistavat osteoporoosille?

D-vitamiinin puute ja riittämätön kalsiumin saanti aiheuttavat pysyviä vaurioita jo nuorella iällä jotka ilmenevät vasta vanhuudessa kun luumassaa entisestään katoaa.

Osteoporoosi, suomalainen kansansairaus.

Suomessa on arviolta 400 000 ihmistä, jotka sairastavat eriasteisesti osteoporoosia – suuri osa tietämättään. Osteoporoosi havaitaan usein vasta murtuman yhteydessä. Osteoporoosista johtuvia murtumia tilastoidaan Suomessa vuosittain yli 30 000. Onkin arvioitu, että joka toinen suomalainen nainen ja noin 15 % miehistä saa elämänsä aikana osteoporoosista johtuvan murtuman.

D-vitamiini on kalsiumin ja luulääkkeiden ohella keskeinen osa osteoporoosin hoitoa. D-vitamiinin puutoksen luustovaikutukset on tunnettu jo vuosia.

Myös säännöllisellä ja monipuolisella liikunnalla, sekä terveellisellä ruokavaliolla on tärkeä rooli osteoporoosin hoidossa ja ennaltaehkäisyssä.

Luu on elävää kudosta, joka uusiutuu koko elämän ajan. Suurin luuntiheys eli luun huippumassa saavutetaan noin 30-vuotiaana. Luukudoksen määrä pysyy lähes samana noin 40-vuotiaaksi. Sen jälkeinen luuston lievä haurastuminen kuuluu ikääntymiseen. Terveillä naisilla häviää elinaikana noin 35 %. Miesten luvut ovat puolestaan noin 20 % ja hohkaluusta 30 %. Osteoporoosissa luuston hajoaminen on kuitenkin normaalia voimallisempaa. Luun rakentajasolut eivät ehdi korvata sitä määrää luuta, jonka hajottajasolut tuhoavat.

Luuston lujuuteen merkittävästi vaikuttavia tekijöitä ovat mm. D-vitamiini ja kalsium. Elimistön nestetasapainon säätely ja hormonien tuotanto sekä sydämen normaali toiminta vaatii kalsiumia. Se on myös perusedellytys hyvälle luustolle ja hampaistolle. Jos kalsiumia ei ole tarpeeksi tai se imeytyy huonosti, ottaa elimistö puuttuvan määrän luustosta. D-vitamiinia tarvitaan, jotta ravinnosta saatava kalsium imeytyisi toivotusti.

Koska D-vitamiini muodostuu ihossa auringonvalon vaikutuksesta, on suomalaisilla pitkän, pimeän talven takia usein D-vitamiinin puute. Kesälläkään emme luultavasti saa tarvittavaa määrää D-vitamiinia. Suomessa tehtyjen tutkimusten mukaan suurin osa suomalaisista elää D-vitamiinin puutteessa.

Luun aineenvaihduntaan vaikuttavat myös hormonit. Naisilla vaihdevuosien aiheuttama estrogeenituotannon loppuminen lisää yleensä luun haurastumista. Miehillä testosteronin väheneminen voi heikentää luustoa. Luuston lujuus riippuu suurelta osin luun massan määrästä. Luun massan tiheyteen vaikuttaa lähes 80 %:sesti perimä.

Yli puolella suomalaisista on oletettavasti D-vitamiinin puutos. Yleisintä puutos on vaihdevuosi-ikäisillä naisilla, mutta usein myös nuoret saavat D-vitamiinia liian vähän. D-vitamiinin saantisuositukset ovat 3-60-vuotiaille 7,5 mikrogrammaa ja yli 60-vuotiaille 10 mikrogrammaa vuorokaudessa. D-vitamiinia saadaan jonkin verran ravinnosta, esimerkiksi kalasta ja kananmunista. Päiväannoksen saa esimerkiksi 50-100 grammasta silakoita tai 70-140 grammasta kirjolohta. Lisäksi maitotuotteisiin sekä margariineihin lisätään nykyään D-vitamiinia. Yleensä tarpeellista määrää D-vitamiinia ei kuitenkaan saada ruokavaliosta.

D-vitamiinin pääasiallinen lähde on auringonvalo, jonka UVB-säteilyn vaikutuksesta iho pystyy tuottamaan D-vitamiinia. Pohjoisen ihmisen vaalea iho kykenee synnyttämään D-vitamiinia tehokkaammin vähäisessäkin auringonvalossa kuin tummempi iho. Kuitenkin jopa aurinkoisen kesän jälkeen suomalaisilla on hyvin usein puutetta D-vitamiinista. Lisäksi on huomattava, että ihon ruskettuminen vähentää D-vitamiinin tuotantoa. Toisaalta taas aurinkovoiteet voivat jopa estää D-vitamiinin tuotannon ihossa.

Ihminen tarvitsee D-vitamiinia, jotta luuston kunnon kannalta tärkeää kalsiumia imeytyisi elimistöön. D-vitamiinin puutoksessa kalsiumia ei imeydy tarpeeksi, jolloin elimistö ottaa korvaavaa kalkkia luustosta. Tällöin luun lujuus heikkenee ja murtumariski kasvaa.

D-vitamiinin puutoksen luustovaikutukset on tunnettu jo vuosia. Riisitauti, osteoporoosi ja osteomalasia (luun pehmeneminen) ovat seurausta D-vitamiinin puutteesta. Suomessa ei riisitautia enää tiettävästi esiinny. Yksi syy tähän on, että vauvoille on määrätty D-vitamiinitippoja jo puoli vuosisataa. Kuitenkin tilastojen mukaan Suomen väestöstä noin 400 000:lla on osteoporoosi.

D-vitamiini ei ole vain vitamiini vaan myös hormoni. D-vitamiinista muodostuu maksassa hormonia, kalsidiolia. Tätä puolestaan pidetään yleisterveyttä ylläpitävänä hormonina. Paitsi, että kalsium imeytyy D-vitamiinin vaikutuksesta paremmin elimistöön, on sen todettu vaikuttavan suotuisasti myös immuunipuolustusjärjestelmään ja vähentävän infektiosairauksien riskiä.

-------------------------------
Kirjoitus editoitu lähteistä

Sivut

Kommentit (17)

Rasputin

Jos suomessa jopa puolet naisväestöstä sairastuu osteoporoosiin ja vain 15% miehistä niin onko syytä epäillä että raskaus ja raskauden jälkeinen imettäminen altistavat osteoporoosille?

Eikö tuo nyt ole varsin helppo selvittää, eli seulotaan mikä osuus osteoporoositapauksista on synnyttäneitä ja jos on useamman kerran synnyttänyt, niin pitäisi olla vielä yleisempää.

Tai sitten se on se ravinto, ja suola?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30546
Liittynyt16.3.2005

Ei aurinko mitään vaikuta, yhtä lailla ne hommat hoituvat pimeässä peiton alla kuin kesäpäivänä luonnon helmassa. Jälkimmäisessä tapauksessa viholaisilla (Myrmicinae) voi kyllä olla ei-toivottua vaikutusta erinäisiin seikkoihin, mukaanlukien otsikossa mainittu.

Kuten joku jo totesikin, kannattaisi ehkä vertailla synnyttäneitä naisia synnyttämättömiin eikä miehiin, jos haluaa selvittää lisääntymisen vaikutuksia luustoon. Miehillä hormonitoiminta taitaa olla joka tapauksessa hieman erilaista. Joskus joku (ei-lääketieteellinen lähde) väitti, että hormonaalisella ehkäisylläkin olisi haitallinen vaikutus luustoon, mutta mene ja tiedä.

parantunut
Rasputin

Jos suomessa jopa puolet naisväestöstä sairastuu osteoporoosiin ja vain 15% miehistä niin onko syytä epäillä että raskaus ja raskauden jälkeinen imettäminen altistavat osteoporoosille?

Eikö tuo nyt ole varsin helppo selvittää, eli seulotaan mikä osuus osteoporoositapauksista on synnyttäneitä ja jos on useamman kerran synnyttänyt, niin pitäisi olla vielä yleisempää.

Tai sitten se on se ravinto, ja suola?
Ihme että tuota ei ole jo tutkittu.
Vois ne koiran "kateuden" tutkijat laittaa oikeisiin hommiin.

Ulkoilemalla, ulkoilemalla. Taas se on todistettu.

D-vitamiinin puutos on suuri terveysriski

Tunnettu ravitsemus- ja antioksidanttihoitoja antava lääkäri Erkki Antila sanoo suoraan, että tämänhetkiset D-vitamiinin saantisuositukset ovat riittämättömiä. Kun virallinen suositus puhuu 7,5 mikrogramman päiväsaannista ravinnosta, Antila suosittelee seitsenkertaista annostusta.

- Näin pystyttäisiin torjumaan monia vaikeita sairauksia. 7,5 mikrogrammaa takaa vain sen, ettei riisitautia tule, hän sivaltelee.

D-vitamiinista on viime vuosina tullut eri puolilta maailmaa valtavasti uutta tutkimustietoa, ja jopa vitamiineihin vanhastaan nihkeästi suhtautuneet viranomaisetkin ovat suositelleet D-vitamiinilisiä. Lääkäri Erkki Antilan mielestä jo tehnyt korjaukset D-vitamiinin saantisuosituksiin ovat kuitenkin riittämättömiä, ja samaa hän sanoo myös elintarvikkeiden vitaminisoinnista. D-vitamiinia käytetään edelleen valitettavan varovaisesti, sillä viranomaisten nihkeä suhtautuminen kaikkiin vitamiineihin ja suoranainen pelottelu ovat jääneet kansalaisten muistiin.

- Jos ihan tarkkoja ollaan, D-vitamiinista pitäisi sen ominaisuuksien vuoksi puhua pikemminkin D-hormonina, Antila toteaa. – Luonnollinen ja riittävä D-vitamiinin lähde on aurinko, mutta sitä meillä suomalaisilla on tarjolla vain keväästä syksyyn.

- D-vitamiini vaikuttaa kalsiumin imeytymiseen ja estää osteoporoosia. Mahdollisesti se vähentää osteoporoottista murtumariskiä myös parantamalla tasapainoa – eli kun elimistössä on riittävästi D-vitamiinia, ei tule niin paljon kaatumisia. D-vitamiini ylläpitää immuniteettia ja estää monia vakavia autoimmuunisairauksia kuten reumatauteja, tulehduksellisia suolistosairauksia, ykköstyypin diabetesta ja MS-tautia. D-vitamiini torjuu myös monia syöpälajeja ja erityisesti rinta-, eturauhas- ja paksusuolisyöpiä.

- D-vitamiini estää myös tuberkuloosia ja influenssaa, ja sopiikin kysyä, miksi influenssaepidemiat kiertävät maapalloa aina sinne, missä on talvi eikä aurinkoa ole näkyvissä. Johtuisiko se D-vitamiinin puutteesta? D-vitamiini torjuu talvimasennusta, kevätväsymystä ja se pitää vireystilaa yllä. D-vitamiini ehkäisee myös korkeaa verenpainetta, ja sillä onkin sama toimintamekanismi kuin verenpainelääkkeillä eli se vaikuttaa angiotensiinia hillitsevästi.

- D-vitamiini torjuu myös kroonista kipua kuten esimerkiksi fibromyalgian oireita ja sen on todettu vaikuttavan suotuisasti myös PMS-oireisiin. Niin kuin huomataan, lista on siis hyvin pitkä.

Erkki Antila sanoo D-vitamiinin puutoksen olevan maailmanlaajuinen ongelma riippumatta siitä, mikä on kunkin populaation lähtötaso. Meillä pohjoisen ihmisillä se on luonnollisesti hyvin alhainen verrattuna esimerkiksi koko ajan auringossa oleskeleviin afrikkalaisiin.

- Jos suomalaisten laboratoriotulos mahtuu käytössä olevien meikäläisten D-vitamiinin viitearvojen sisään, ei se silti todista sitä, että asiat ovat kunnossa. Jos koko populaatio on D-vitamiinin puutosalueella, siitä ei ole meille minkäänlaista lohtua.

Paras D-vitamiinin lähde on siis aurinko, ja Erkki Antila suositteleekin potilailleen parinkymmenen minuutin auringonottoa huhti-syyskuussa puolenpäivän aikaan. Näin voidaan saada jopa 20 000 kansainvälistä yksikköä (IU tai ky) D-vitamiinia. Antila suosittelee nimenomaan keskipäivän aurinkoa, koska se on silloin kaikkein tehokkainta. Iho ei ehdi vielä tässä ajassa palaa vaan elimistöön hiipuu väkisinkin hyvänolontunne – ja kaiken lisäksi tämä vitamiinihoito on ilmaista.

- D-vitamiinin ravintolähteenä on ennen kaikkea kala. Eläinkunnasta peräisin oleva D-vitamiini on tyypiltään D3-vitamiinia eli samaa kuin auringosta saatava. Kasvikunnan D-vitamiini on D2-vitamiinia ja sitä on runsaasti esimerkiksi eräissä sienissä kuten kantarelleissa ja vahveroissa, mutta niitä ei voi syödä niin paljon, että sillä olisi biologista merkitystä. D3-vitamiini on elimistölle huomattavasti tärkeämpi kuin D2-vitamiini, vaikka molempia tarvitaan.

Erkki Antila toteaa kuitenkin, ettei nykyravinnosta saa riittävästi D-vitamiinia. Pronssikaudella jokainen suomalainen söi päivittäin yli kilon kalaa, mutta vuoden 2006 tilastojen mukaan päiväannos on pudonnut vaivaiseen 40 grammaan. Vuositasolla tämä tekee vain vähän alle 15 kiloa kalaa per henki. Suositus on kuitenkin kahdesta kolmeen kala-ateriaa viikossa.

- Kannattaa kuitenkin katsoa, mitä kalaa syö, Antila huomauttaa. – Painoyksikköä kohden D-vitamiinia on eniten kuhassa, melkein yhtä paljon sitä on siiassa, muikussa on vähän yli puolet siitä mitä kuhassa, silakassa kolme neljäsosaa siitä mitä kuhassa, mutta yllättäen kirjolohessa on D-vitamiinia vain neljäs- tai viidesosaosa siitä mitä kuhassa. On myös havaittu, että kasvatettu lohi sisältää D-vitamiinia vain neljänneksen siitä, mitä villissä lohessa. Tehokasvatuksen huonot puolet näkyvät siis tälläkin alueella.

Lääkäri Erkki Antila pudistelee päätään, kun puhe kääntyy virallisiin D-vitamiinin saantisuosituksiin. Hän sanoo suoraan, että nykyisillä suosituksilla pystytään torjumaan riisitauti ja väärät sääret, mutta niissä ei ole otettu ollenkaan huomioon kautta maailman tehtyjä tutkimuksia tuntuvan D-vitamiinilisäyksen tuomista terveyseduista ja monien eri sairauksien ehkäisymahdollisuuksista.

- Alle 3-vuotiaan D-vitamiinisuositus on 10 mikrogrammaa eli 400 ky, 3-60-vuotiaille se on pudotettu 7,5 mikrogrammaan eli 300 yksikköön, yli 60-vuotiaille ja raskaana oleville se on nostettu samaan kuin kolmivuotiaillekin eli 400 yksikköön.

Antila suosittelee useisiin kansainvälisiin laajoihin tutkimuksiin ja analyyseihin perustuen sopivaksi D-vitamiinin päiväannokseksi vähintään 50 mikrogrammaa eli 2000 kansainvälistä yksikköä. Hän vakuuttaa, ettei mitään yliannostuksen vaaraa ole, vaikka D-vitamiini onkin rasvaliukoinen vitamiini.

- Mitä D-vitamiinin toksisuuteen tulee, voidaan sanoa, että entinen yläraja on nykyinen alaraja. Tällä hetkellä ylärajana pidetään 10 000 ky:n eli 250 mikrogramman päiväannostusta, ja sitäkin vain jatkuvassa käytössä. Akuuttia myrkyllisyyttä D-vitamiinilla ei ole lainkaan, ja USA:ssa on monissa laitoksissa vanhuksille annettu 100 000 ky:n injektioita. Tiedän tapauksen, missä pikkulapsi oli juonut kokonaisen D-vitamiinipullon kertakulauksella eikä mitään oireita ilmaantunut. Lääkäri tosin totesi, että ehkä tänä talvena ei tarvita lisää D-vitamiinia.

- On joukko erityistilanteita, missä D-vitamiinin riittävä saanti on erittäin tärkeää. Imettävän äidin tulisi saada vuorokaudessa vähintään 3000 kansainvälistä yksikköä, sillä äidin matala D-vitamiinitaso ohjelmoi sikiön perintötekijöitä väärin, jolloin vielä aikuisiässä lapsi voi altistua tavallista helpommin tietyille sairauksille. Matala D-vitamiinitaso saattaa vaikeuttaa myös sikiön aivojen kehittymistä.

- Vanhukset tarvitsevat D-vitamiinia, sillä vitamiinin aktiivisen muodon, ”prohormonin” muodostuminen maksassa hidastuu iän myötä. Yli 70-vuotiailla tämän prohormonin tuotto on laskenut yhteen neljäsosaan nuorista aikuisista. D-vitamiinin käyttöä on syytä lisätä myös eri sairauksien yhteydessä.

Erkki Antila toteaa monien syöpätutkimusten osoittavan, että D-vitamiinilla on erittäin tärkeä rooli sekä paksusuolisyövän että rintasyövän torjunnassa. Molempien syöpätyyppien esiintyvyys on tutkimuksissa jopa puolittunut niillä, joilla D-vitamiinin saanti on ollut tuntuvasti suosituksia korkeampi.

- Annan potilailleni joitakin käytännön suosituksia, jotta he saisivat riittävästi D-vitamiinia, lääkäri Erkki Antila kertoo. – Kesällä heidän pitäisi olla ulkona auringossa vähintään 12 minuuttia päivässä plus miinus kaksi tuntia puolestapäivästä eli käytännössä lounasaikaan. Talvella suosittelen kalan syöntiä 2-3 kertaa viikossa. Tämän lisäksi on syytä ottaa päivittäin jokin monivitamiinivalmiste, jotka Suomessa sisältävät yleensä 200-400 yksikköä D-vitamiinia, mutta tämän lisäksi on syytä nauttia vielä jokin D-vitamiinivalmiste ja varmistua siitä, että se sisältää vähintään 1000 yksikköä, jolloin ravintolisistä kertyy vuorokaudessa 1200-1400 kansainvälistä yksikköä. Loppu D-vitamiini pitäisi sitten tulla ravinnosta, mutta siltikään tämä ei vielä riitä kaikille. Suositusten muuttumisia joudumme varmasti vielä odottamaan vuosia. Yhtenä syynä lienee tarve tutkimustiedon kartuttamiseen muun muassa lasten ja nuorten todellisen tarpeen osalta. Omat D-vitamiinitasonsa voi kuitenkin käydä mittauttamassa, jotta tietää, missä mennään.

Teksti: Reijo Ikävalko

Grekorian
Itsetyydytys, masturbaatio aiheuttaa opsteoporoosia. Se on Jumalan rangaistus synnistä! Osteoporoosi on Jumalan rangaistus Suomen syntiselle kansalle. Niin moni täälläkin on hylänny Jumalan!

Rukoilkaamme ja veisatkaamme!

Jumalan kämmenellä

Jumalan kämmenellä
ei pelkää lintunen,
Jumalan kämmenellä
ei pelkää ihminen.
Kaikille tilaa riittää,
kaikille paikkoja on.
Jumalan kämmenellä
ei kukaan ole turvaton.

Jumala meitä kutsuu
nyt suojaan turvaisaan.
Jumala meitä kutsuu
ja kantaa voimallaan.
Milloinkaan ei hän hylkää,
lastensa kanssa hän on.
Jumalan kämmenellä


Jos nyt Jumala jätetään pois yhtälöstä, niin tuossa saattaa olla vinha perä. Tämmöistä inffoa löysin luukadon ja masturbaation yhteyksistä:

Lääkärilehti Duodecim:ssa (nro 2,2002) oli laaja tutkimus osteoporoosin ja naisten itsetyydytyksen yhteydestä. Löydettiin selvä syy-yhteys luukadon ja masturboinnin välillä. Kerran päivässä masturboivilla naisilla oli selvästi hauraammat luut lantionseudulla kuin verrokkiryhmällä. Lasepovaikutus poissuljettiin.

On muuten kumma että osteroporoosin enaltaehkäisyyn ei satsata esimerkiks kalsium- D-vitamiini ravintolisällä. Luulis että kustannukset yhteiskunnalle on vähintään rintasyövän luokkaa. Ravintopuoleen on kaikenlisäks helppo vaikuttaa.
Valistusta se vaan vaatii.

Tiedelehti vois kehiä tästä eiheesta artikkelin jos löytyy asiantuntija vastailemaan.

Miksi Skandinaaviassa on eniten osteoporoosia, vaikka (etenkin Ruotsissa) kalsiumia ja D-vitamiinia tungetaan joka saatanan ruokaan?

"The role of calcium in preventing and treating osteoporosis is unclear - some populations with extremely low calcium intake also have extremely low rates of bone fracture, and others with high rates of calcium intake through milk and milk products have higher rates of bone fracture."

lähde: wikipeedia.

Vanhaksi kun elää, niin kaikenlaisia sairauksia tulee.

Olihan niitä ennenkin, mutta niitä ei vaan tiedetty, koska lääketiede ei niistä tiennyt.

Esim. kaikenlainen kipu oli reumatismia, vaikka kyseistä sairautta ei ole olemassakaan enään.

Sitäpaitsi nykyajan suomen laardikasa EI liiku. Kyllä siinä vaivoja pukkaa, kun maataan huonossa ryhdissä soffalla ja valitetaan kun on pimeää ja vedetääm mössöä suuhunsa.

Ja kyllä on syksy ollutkin aivan perhanan pimiä.

suolaasuolaa
Miksi Skandinaaviassa on eniten osteoporoosia, vaikka (etenkin Ruotsissa) kalsiumia ja D-vitamiinia tungetaan joka saatanan ruokaan?

"The role of calcium in preventing and treating osteoporosis is unclear - some populations with extremely low calcium intake also have extremely low rates of bone fracture, and others with high rates of calcium intake through milk and milk products have higher rates of bone fracture."

lähde: wikipeedia.
Jahas, siinäpä kysymys.
Äkkiseltään tuo kumoaisi D-vitamiinin ja kalsiumin puutteen ravinnossa.

Mitkä ovat oikeat ja tarvittavat määrät?
Onko pelkkä auringonvalo vaikuttava tekijä?
Synnyttäminen?
Perinnöllisyys oli 85% vaikuttava tekijä.

Sveitsissä on kuulemma paljon luusyöpää.
Nauttivat maitotuotteita paljon ja valoakin on enempi kuin meillä suomessa. Onko liika kalsiumikaan hyväksi.

D-vitamiinin ja kalsiumin lisääminen vähärasvaisiin tuotteisiin on aivan turhaa. Ilman rasvaa D-vitamiini ei imeydy ja ilman sitä kalsium ei imeydy.
Muitakin tekijöitä on, jotka estävät noiden imeytymisen...

Omituinen suositus, vai onko?
"Suositeltavinta on käyttää vähärasvaisia tai rasvattomia maitotuotteita, sillä ne täyttävät päivittäisen kalsiumintarpeen helposti eivätkä sisällä kuitenkaan liikaa rasvaa. Hyviä kalsiumin lähteitä ovat mm. rasvaton maito, juustot, jugurtit, viilit sekä elintarvikkeet, joihin on lisätty kalsiumia."
http://www.suojaaluustosi.fi/Default.aspx?Id=1072

Eihän se D-vitamiini imeydy vähärasvaisia tai rasvattomia ruokia syödessä?

parantunut
Eihän se D-vitamiini imeydy vähärasvaisia tai rasvattomia ruokia syödessä?Eipä taida imeytyä.

Ja lähtee myös A ja K vitskut, kun rasva otetaan pois.

Lapset juo paljon rasvatonta maitoa, vaikka juuri lapsille kuuluisi antaa kunnon ruokaa.

Itse syön D-vitamiinin aina aamupuuron jälkeen. Laitan puuroon maitojuomaa, jossa 1,5% rasvaa.

Ei se pieni tippa maitoa puurossa mitään lihota

Jolly Jumpper
Grekorian
Itsetyydytys, masturbaatio aiheuttaa opsteoporoosia. Se on Jumalan rangaistus synnistä! Osteoporoosi on Jumalan rangaistus Suomen syntiselle kansalle. Niin moni täälläkin on hylänny Jumalan!

Rukoilkaamme ja veisatkaamme!

Jumalan kämmenellä

Jumalan kämmenellä
ei pelkää lintunen,
Jumalan kämmenellä
ei pelkää ihminen.
Kaikille tilaa riittää,
kaikille paikkoja on.
Jumalan kämmenellä
ei kukaan ole turvaton.

Jumala meitä kutsuu
nyt suojaan turvaisaan.
Jumala meitä kutsuu
ja kantaa voimallaan.
Milloinkaan ei hän hylkää,
lastensa kanssa hän on.
Jumalan kämmenellä


Jos nyt Jumala jätetään pois yhtälöstä, niin tuossa saattaa olla vinha perä. Tämmöistä inffoa löysin luukadon ja masturbaation yhteyksistä:

Lääkärilehti Duodecim:ssa (nro 2,2002) oli laaja tutkimus osteoporoosin ja naisten itsetyydytyksen yhteydestä. Löydettiin selvä syy-yhteys luukadon ja masturboinnin välillä. Kerran päivässä masturboivilla naisilla oli selvästi hauraammat luut lantionseudulla kuin verrokkiryhmällä. Lasepovaikutus poissuljettiin.

Jolly Jumpper

Lääkärilehti Duodecim:ssa (nro 2,2002) oli laaja tutkimus osteoporoosin ja naisten itsetyydytyksen yhteydestä. Löydettiin selvä syy-yhteys luukadon ja masturboinnin välillä. Kerran päivässä masturboivilla naisilla oli selvästi hauraammat luut lantionseudulla kuin verrokkiryhmällä. Lasepovaikutus poissuljettiin.TÄH.

Eihän naisesta roisku mitään olennaisia aineksia ulos onanoinnin myötä. Saattaa toki paikat vähän kostua, mutta kostuvathan ne muutenkin omia aikojaan esim. öisin. Aivan kuten miehetkin saavat öisin spontaaneja erektioita, myös naisten genitaaleissa verenkierto kiihtyy öisin. Älkää nyt vain ruikuttako tutkimuksia sitten...

Mutta tuo juttu mitä täh'ittelin, onko se vitsi? Vai onko tulokseen päästy nimenomaan tärisyttimien ja värisyttimien kanssa masturboivien naisten osalta, jolloin voisi ajatella että jatkuva värinä jotenkin vaikuttaa luihin... Toinen äkkiseltään (ei vaan kolmas, jos vitsin mahdollisuus luetaan mukaan) mieleen tuleva mahdollisuus olisi että nämä päivittäin onanoivat naiset ovat kärkkäämpiä harjoittamaan jotain muutakin toimintaa joka oikeasti verottaa luustoa. Esim. synnyttelemään, jos se tosiaan asiaan vaikuttaa (en tiedä).

***

Sellaista muistan joskus kuulleeni että hyväksi väitetyt maitotuotteet itseasiassa olisivatkin luustolle pahasta, oliko se niin että ne ehkäisevät jonkin mineraalin imeytymisen vai miten se nyt meni? Joku yhteisvaikutus jonkun toisen elintarvikkeen kanssa?

Qadesha
Jolly Jumpper

Lääkärilehti Duodecim:ssa (nro 2,2002) oli laaja tutkimus osteoporoosin ja naisten itsetyydytyksen yhteydestä. Löydettiin selvä syy-yhteys luukadon ja masturboinnin välillä. Kerran päivässä masturboivilla naisilla oli selvästi hauraammat luut lantionseudulla kuin verrokkiryhmällä. Lasepovaikutus poissuljettiin.TÄH.

Eihän naisesta roisku mitään olennaisia aineksia ulos onanoinnin myötä. Saattaa toki paikat vähän kostua, mutta kostuvathan ne muutenkin omia aikojaan esim. öisin. Aivan kuten miehetkin saavat öisin spontaaneja erektioita, myös naisten genitaaleissa verenkierto kiihtyy öisin. Älkää nyt vain ruikuttako tutkimuksia sitten...

Mutta tuo juttu mitä täh'ittelin, onko se vitsi? Vai onko tulokseen päästy nimenomaan tärisyttimien ja värisyttimien kanssa masturboivien naisten osalta, jolloin voisi ajatella että jatkuva värinä jotenkin vaikuttaa luihin... Toinen äkkiseltään (ei vaan kolmas, jos vitsin mahdollisuus luetaan mukaan) mieleen tuleva mahdollisuus olisi että nämä päivittäin onanoivat naiset ovat kärkkäämpiä harjoittamaan jotain muutakin toimintaa joka oikeasti verottaa luustoa. Esim. synnyttelemään, jos se tosiaan asiaan vaikuttaa (en tiedä).

***

Sellaista muistan joskus kuulleeni että hyväksi väitetyt maitotuotteet itseasiassa olisivatkin luustolle pahasta, oliko se niin että ne ehkäisevät jonkin mineraalin imeytymisen vai miten se nyt meni? Joku yhteisvaikutus jonkun toisen elintarvikkeen kanssa?
Ei kannata ottaa vakavasti "Menopaussi" multinikeillään yrittää sabotoida kaikkia mun ketjuja.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006
Rasputin

Ei kannata ottaa vakavasti "Menopaussi" multinikeillään yrittää sabotoida kaikkia mun ketjuja.
Kyllä kyseessä on kaksi eri henkilöä. Tuo Lucky Luken hevosen nimellä rekistöröitynyt henkilö ei osaa kirjoittaa edes oman nikkinsä nimeä oikein ja on pääasiassa palstalla trollaamassa, kun taas epäilemäsi henkilö kyllä tietää oikeinkirjoituksestakin jotain ja kirjoittelee ihan asiallistakin tekstiä väliin.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat