Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mielestäni koko tämä nykyinen "Lama" on vaan kannattamattomien yritysten ajasaloa, ja virtuaalirahan lopullista katoamista kierrosta.

Jenkkien autoteollisuus on tietenkin tästä suoranainen malliesimerkki. Tosiasiassa jenkit ovat jo vuosien ajan eläneet yli varojensa, ja ovat nyt KONKASSA ! Valitettavasti tämä ei kuitenkaan ole vain jenkkien "kansantauti" Nokia on yksi yritys, joka on kärsinyt samanlaisista ongelmista. Suuruudenhulluissa unelmissa yli 40% markkinaosuutta on tottu pitämään itsestäänselvyytenä. Ensinnäkin, kasvuennusteet olivat päin mäntyä. Toiseksi Nokian uusin N97 prototyyppi muistuttaa vaan isoa elektronista tiiltä, eikä vastaa millään lailla nykyisten markkinoiden todellisia tarpeita. Tosiasiassa jo alkuperäinen "hittikännykkä" N95 oli liian iso ja kallis että se olisi todella voinut myydä muiden kuin ökyrikkaiden liikemiesten parissa, jotka sen alunperin itselleen olivat suunnitelleet.

Nokia on valitettavasti tyypillinen esimerkki yrityksestä, jolla teknokupla vei kusen päähän Tämän teknokuplan loi käytännössä kaksi eri tekijää;Neuvostoliiton hajoaminen ja digitaalinen vallankumous, jotka kumpikin tapahtuivat suunnilleen samoihin aikoihin. Kupla oli valmis!

Tosiasiassa me yhä olemme jonkin verran kyseisessä kuplassa, tai se on puhkeamassa. Tästä nykyisessä "talousromahduksessa" on kyse.

Suomessa suurin muutos oli innovaatiosektoriin raju panostaminen. Baltian työvoimaa ja Venäjän käytännössä loputtomia luonnonvaroja vastaan pieni Suomi ei näet millään kyennyt kilpailemaan. Tämä loi käytännössä "innovaatio Suomen"

Jossain vaiheessa Nokiasta vain tuli "Innovaation" synonyymi, ja tämä oli ISO VIRHE! Nokia on yhtiö. Yksi HELVETIN ISO YHTIÖ! On aivan liian helppo vetää sellaiselta yhtiöltä matto alta johtuen suoraan sanoen kusipäisestä ja osaamattomasta suuruudenhullusta johdosta. Nokia on yhtiö, jolla meni teknokuplan aikaan "hyvin" kunnes siellä otettiin se "maailman mahtavin" asenne ja lähdettiin jenkkityyliin tekemään "vääriä" päätöksiä. Ja tosiasiassa Aasian nousevia brändejä vastaan Nokia tulee vielä olemaan helisemässä elektronisista tiilenpäistään huolimatta!

Uusi lama on jotain josta Suomi voi teoriassa selvitä, niin kauan kun täällä vielä on ihmisiä, jotka muistavat sen ensimmäisen. Suoraan sanoen suuret ikäluokat nousivat Suomessa(kin)valtaan laman(tosiasiassa Neuvostoliiton hajoamisen aiheuttaman kaaoksen)myötä. Pieni Suomi ei saanut aikaan sen enempää nykyistä kuin aiempaakaan talouslamaa, mutta suuret ikäluokat kylläkin. Ennenkaikkea jenkeissä totaaliseen edeastuuttomalla kulutuksellaan, totaalisen osaamattomalla talouspolitiikallaan ja lopuksi ulkopolitiikalla jonka kulkamakivi yhä on "kaikki kerralla" asenne. Kaverille ei jätetä ei kelpaa oman aikamme ahneuden symboliksi. Paljon osuvampi iskulause on "lapsille ei jätetä"

Tämä totaalisen edesvastuuton "bilettätä" sukupolvi on jättänyt jälkeensa romahtaneen entisen Supervallan ja maailmantalouden! Voisi oikein sanoa, että he varsinkin jenkeissä ovat ottaneet tietoiseksi tavoitteekseen KAIKEN vanhempiensa työn tuhoamisen! Suomessa tämä on ilmennyt eduskunnan totaalisella saamattomuudella, eli maan uhraamisella kasvottoman globsalisaation alttarille, ja yritysjohdon absoluuttisella välinpitämättömyydella duunareita kohtaan. Maa ei ole viittä vaille lama valmis, vaan oikeammin valmis todelliseen vallankumoukseen!

Tästä huolimatta Suomella on suhteellisen hyvät edellytykset selvitä myös nykyisestä lamasta. Maa ei ainakaan toistaiseksi vielä ole korviaan myöten veloissa. Kaikista positiivinta on, että Amerikan hiljaisesti romahtaessa Suomi joutuu ottamaan mallia muualta. Maa joutuu lopulta luopumaan "Lauri Törni syndroomastaan" ja kääntämään kelkkaa. Helppoa se ei toki ole, mutta pikku hiljaa valtaosa sijoituksista on luisunut Aasian kasvaville markkinoille. Aasian talouskasvu tulee tosiasiassa kestämään tämän jenkkien aikaansaaman "laman" yli, ja samoin myös Suomen vienti, joskin se joutuu koetukselle kun Aasiasta tulee entistä omavaraisempi. Nykyinen "lama" merkitsee ennenkaikkea potkuja "Baby boomreille" jotka Suomessakin ovat saaneet aikaan kaikki katastrofit aina Sonerasta Nokian nykyiseen tilaan. He sekä Suomessa että muualla ovat tosiasiassa nykyisen "laman" arkkitehdit!

Kaikesta huolimatta uskon, että Suomella on suhteellisen valoisa tulevaisuus, koska maa ei pelaa pelkästään viennillä. Työttömyys ei myöskään täällä ole miljoonille mikään vieras ilmiö. Viime lamasta on yksinkertaisesti liian vähän aikaa jotta ihmiset olisivat ehtineet unohtaa. Maailmantalous luisuu kuitenkin vääjämättä taantumaan, jonka taustalla on USA:n talouden uppoaminen velkakierteeseen, hävittyihin sotiin ja asevarustelukilpaan. Tällä on Suomeen tosiasiassa varsin vähän vaikutusta, koska USA:n pikku proxy sodat ovat täältä kaukana. Hyvin suurella todennäköisyydellä Suomi ei tule liittymään Nato:oon, koska nykyisellään kyseinen "Puolustusliitto" on hajoamaisillaan ja konkursikypsä. Enpä ihmettelisi ellei Yrjö Puska oli ottanut sekä USA:n että Naton hajottamista tietoiseksi tavoitteekseen, sen verran systemaattista on hänen pikku sabotoinsa ollut. Taitaa niille maamiinoille kumminkin olla vielä kysyntää !

Kommentit (2)

Kyllä se Lama tännekkin iskee, pienellä viiveellä tosin. Tosin se iskee kaikkiin Dollariin tukeutuneihin tahi Dollareita paljon omistaviin(Kiina!) sekä ainakin tämän hetken vaikutuksen mukaan öljyyn tukeutuneihin talouksiin. Eli jotakuinkin kaikkiin maailman talouksiin.

Ellei öljyn hinta sitten taas nouse yli 70$/barreli.. *

(*Liekö sitten Saudit ampuvan itseään jalkaan kun ajavat öljynhinnan nostoa tuon tason noin 100$/barreli pintaan, jää nähtäväksi.)

Kiinalaisilla on edessä vielä karu kuuri. Liikaa jenkkien dollariomistuksia salkussa. Jos dumppaat ne, menetät MILJARDEJA! Jos et dumppaa ja päinvastoin ostat lisää, muutut USA:aa rahoittavaksi sätkynukeksi. Taitavat "kommarit" sielläpäin olla nyt KUSESSA !

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat