Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015
Eläinten vapautusrintamalla EVR:llä on Suomessa todellisuudessa yksi johtohenkilö.

Poliisi tuntee hyvin EVR:n huipulla olevan miehen ja hänen johtoroolinsa. IS:n selvityksen perusteella mies tunnetaan myös ulkomailla.

Nykyisin varovainen mies ei itse ole vuosikausiin ollut itse mukana edes mielenosoituksissa.

Jo yli 30-vuotias mies kouluttaa omiaan, mutta ei esiinny julkisuudessa. Poikkeuksia ovat olleet vain eräät julkiset tilaisuudet.

Rikoskomisario Risto Nyholmin mukaan työelämässä oleva EVR-johtaja on "erittäin fiksu".

...

- Johtoasema perustuu kai auktoriteettiin. Hän on ollut melkein perustajana mukana laittomassa eläinaktivismissa. Hän toimii nytkin eräänlaisen ylläpitäjän roolissa, Risto Nyholm toteaa IS:lle.

- Hän on pulpahtanut aina enemmän esille, kun muita on jäänyt kiinni. Kiinni jääneet jäävät pois uskottavuusongelman takia.

Maan alla toimivalla EVR:llä ei ole hierarkiaa. Sen sijaan jotkut pätevöityvät uskottavuuteen ja arvovaltaan.

Nyholmin mukaan EVR pitää yllä tietokantaa, jossa on heidän kohteistaan tekemänsä tarkkailun tuloksia. Niiden välittäminen tekijätahoille voi merkitä tulevaa iskua.

Salaista EVR-johtajaa ei ole tuomittu tällä vuosikymmenellä. Läheltä piti -tilanteissa ja epäiltynä hän on ollut.

Tekijät tunnetaan

Viime viikolla Risto Nyholm tokaisi Yleisradion A-Talk -ohjelmassa Oikeutta eläimille -järjestön edustajalle, että "me tiedetään keitä te kaikki olette".

Nyholmin mukaan kaikki EVR:n tekijät ovat Oikeutta eläimille -jäseniä, mutta kaikki OE:n jäsenet eivät tietenkään ole EVR:n tekijöitä.

Hänen mielestään EVR:n nimissä toimivat "voivat hyvin olla vaaraksi ihmisillekin", kuten esimerkiksi maataloustuottajille ja turkisyrittäjille.

- Niitä jotka toimivat EVR:n nimissä on ihan syytä pelätä. Siellä on ihmisiä jotka menevät hyvin pitkälle, Nyholm varoitti.
Suomalaisten maaseutu-elinkeinojen harjoittajien täytyy siis pelätä turvallisuutensa puolesta pientä pullasuttu-nuorten joukkoa, joka on äitynyt väkivaltaiseksi ja uhkailee jo ihmisiäkin. Nämä terrorismiin taipuvaiset "akuliinat" harrastavat mm. vihollistensa (=elinkeinonharjoittajien) osoitteiden keräilyä ja julkista jakelua. Väkivaltaisen hyökkäyksen riski on siis todellinen.

Olisiko syytä puuttua niiden toimittajien toimintaan, jotka ovat vuosia tukeneet laitonta ja rikollista "evr:ää" mm. tuomalla TV:n ajankohtais-ohjelmiin evr:n väen laittomasti kuvaamia videoita?

-

Kommentit (2)

JaakkoFagerlund
Kiitos vain näidenkin mulkkujen, että Suomen luonnossa on tätä nykyä minkkejä.Kanoja ne sentään eivät onnistuneet luontoon istuttamaan, sillä kaikki "vapautetut" kanat kuolivat! Siis kaikki 20 000...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat