Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Eli siis suunnitelmissa olisi hankkia tämmöinen uusi taulutelkkari, ei niin väliä näkyykö kanavat kun en telkkaria katso kuin pelatessani.

Nyt sitten mietin että mistä tietää mikä sopisi parhaiten ko. tarkoitukseen eli videopelien peluuseen. Tietäisikö joku asiaan perehtynyt?

Kommentit (14)

Itselläni on 42" Samsungin taulu tv, ei siinä tarvi olla kuin pc-liitäntä niin pelittää itsekki käytän tuota välillä pelatessani.

Onko sulla Xbox360 tai Pleikkari 3?

Jos on niin kannattaa hommata Full HD vaikka ne onkin vähän kalliimpia.
Molemmat noista konsoleista tukee hd kuvaa ja full hd:llä saat parhaan kuvanlaadun.

Ja full HD:n ja HD readyn hintaero aivan järjetön...kun taas kuvanlaadussa ero todella mitätön. Älytön hypetys full HD:sta ilman minkäänlaista perustetta.

Ensinnäkin, millä meinaat pelata? PC:llä vai esim. PS3:lla?

Ja mitä kokoa harkitset? Pelkkää näyttöä ilman viritintä ei kannata isommilla tuumaluvuilla hommata, sillä esim. 42-tuumainen televisio FullHD:lla digivirittimen kannsa on huomattavasti halvempi kuin vastaavaa kokoa oleva näyttö ilman virittimiä.

McKay
Onko sulla Xbox360 tai Pleikkari 3?

Jos on niin kannattaa hommata Full HD vaikka ne onkin vähän kalliimpia.
Molemmat noista konsoleista tukee hd kuvaa ja full hd:llä saat parhaan kuvanlaadun.
Xbox360 on käytössä... kunhan tuo joulu tulee kun edellinen sai rrod tuomion

Devil
Seuraa 
Viestejä1328
Liittynyt16.3.2005

Riippuu myös melko pitkälti siitä miten etäältä sitä peliä/TVtä tuijotellaan. Alle 40" FullHD on vähän fifty-sixty ostos, jos välimatkaa on yli 1,5 metriä. Jos telsua tuijotellaan yli 2 metrin päästä, niin sitten pitäisi olla jo joku 50" tai isompi.

X

Ei mitään megaluokan tuijotinta ajateltu mutta semmoinen järkevä ja keskikokoinen jossa pelit pääsisi oikeuksiinsa. Ja DVD:täkin katsotaan varmasti.

Devil
Seuraa 
Viestejä1328
Liittynyt16.3.2005

Juu, mutta FullHD töllöttimen pitää olla iso, tai vielä vähän isompi, jotta paremmasta resoluutiosta on jotain hyötyäkin/että ne lisäpikselit tuovat jotain lisäarvoa verrattuna HDReady resoluutioon. Tietysti pienempää ruutua voi katsoa sitten sen verran lähempää.
Mutta jos käyttö painottuu pelien lisäksi enimmäkseen SD resoluutiolle, esim DVD, niin sitten taas pienempi ruutu olisi ehkä parempi/etäämmältä katsottuna. Mutta oma silmähän se kaitennii sanoo, että mikä on hyvä.

X

Joo 32" tv:ssä ei ainakaan full hd:ta kannata edes harkita. 37" vähintään siinä tapauksessa, ja sekin ehkä vähän pieni sille resolle. Itselläni ei ole kovin suurta olohuonetta ja 32" töllön hd ready riittää hyvin. Monet hd-ready töllöt osaavat kuitenkin ottaa sisään 1080p signaalia ja skaalata sitä, mutta mielestäni ainakin tekstit näyttävät kolmekakkoselta ihan liian pieneltä tuolla 1080p resolla. Kuvaan olin kyllä ihan tyytyväinen, olen myös katsellut kuvaa kaverin 40" full-hd:lta. Joten omasta mielestäni olohuoneen koko ja katseluetäisyys on se ratkaiseva tekijä joka määrää kuinka iso töllö kannattaa hommata.

Tekstithän pitäisi skaalautua sen kuvan mukana eikä resoluution mukaan. Typerä sellainen soitin/ohjelma joka ei näin osaa tehdä.

Tietenkin voi käydä niinkin että lähetyspäässä on poltettu tekstit kuvaan kiinni ja oletetettu että televisio on hehtaarin kokoinen jolloin tarvitaan pientä tekstiä.

Seuraavaa televisiota hankkivan kannattaisi ehkä jo valita sellainen malli jossa on valmiiksi HD viritin.

Pelkästään pelikäyttöön varmaan välttää puolta halvemmat HD-ready mallit hyvin.

-JJ

Itse olen melkoisen pihalla mitä näihin uusiin littutelkkareihin ja niiden resoluutioihin ja nykyisiin lähetysstandardeihin tulee ja sen takia kysyisinkin suraava:

Tuttavani kertoi, että jos telkkaria käytetään maanpäällisten lähetyksien ja DVD-leffojen katseluun ja sitten ehkä johonkin xbox-pelaamiseen, niin kannattaa etsiä laite jonka natiiviresoluutio on 720p eli 1280x720. Tämän hän perusteli sillä, että tässä resoluutiossa skaalaus onnistuu paremmin kuin niissä telkkareissa joissa on se tavanomainen 1366x768 resoluutio. Lisäksi nuo pelit kuulemma toimivat tuossa 720p laitteessa natiiviresolutiollaan antaen parhaan mahdollisen kuvan.

Miltä mieltä palstalaiset ovat, onkohan asia todella näin? Ja vaikka olisikin, niin onko kuvanlaadun eroilla käytännön merkitystä? Nimittäin noita 720p natiiviresoluution telkkareita tuntuu olevan todella harvassa!

Devil
Seuraa 
Viestejä1328
Liittynyt16.3.2005

DVD/Xbox resoluutio on käsittääkseni juuri tuo 720x576, joten 720p telkussa mitään skaalauksia ja muita loitsuja ei kuvaan tarvitse tehdä.

Televisiossa taas on käytössä PAL-järjestelmä, jossa televisiokuvassa on 625 juovaa. Näistä näkyvissä on 575 kappaletta. Digitaalivideossa juovaluku on pyöristetty 576:een, koska luku on jaollinen kahdeksalla ja sopii näin paremmin tietokoneen käsiteltäväksi.
Televisiokuvan vaakasuuntaista tarkkuutta ei voida sanoa yhtä tarkasti. Koska televisiokuvan piirto on analogista ja jatkuvaa, ei yhtä juovaa voida jakaa yksiselitteisesti erillisiin pisteisiin. Digitaalivideon vaakasuuntainen tarkkuus voidaan laskea suoraan kuvasuhteen ja juovaluvun perusteella.
vaakasuunta = 4/3*576 = 768 kpl

Jos tuon 768 kertoo vielä 16/9:llä = 1365,3, josta varmaan tulee se 1366x768 hoodeerediresoluutio, mutta en nyt sitte oikeastaan ymmärtäny enää yhtään mitä tässä selitin. No ehkä yksi olut vielä...
http://viestinta.kpakk.fi/oppimateriaal ... luutio.htm

X

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat