Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Opettajan soisi tietävän paremmin. Texasilainen oppilas sai kurinpalautusta jaettuaan Linuxia luokkatovereilleen, sillä mikään ohjelmisto ei opettajan mukaan ole ilmainen.

Koko tapaus tuli ilmi opettajan lähestyttyä vihaisella kirjeellä kyseisen Linux-jakelun HeliOS:n johtajaa Ken Starksia. Jupakasta häkeltynyt Starks julkaisi blogissaan otteita kirjeestä.

Texasin Austinissa opettava oli havainnut oppilaansa esittelevän luokkatovereilleen "kannettavansa ominaisuuksia ja jakavan Linux-levyjä". Takavarikoituaan levyt opettaja rankaisi oppilastaan jälki-istunnolla.

– Herra Starks, te varmasti uskotte vahvasti siihen, mitä teette, mutta en voi tukea pyrkimyksiänne luokkahuoneessani. En ole tässä vaiheessa varma, onko toimintanne laillista. Mikään ohjelmisto ei ole ilmainen ja tällaisen harhakäsityksen levittäminen on vahingollista,
opettaja kirjoitti.

Opettaja kertoo kokeilleensa Linuxia opiskeluaikoinaan ja uskaltaa sen perusteella väittää HeliOS:n lupauksia ohjelmistostaan liioitelluiksi ja lähes vääriksi. Hänen mielestään Linux on oppilaiden kehittymistä rajoittava asia.

– Tämä on maailma, missä Windowsia ajetaan lähes kaikissa tietokoneissa ja karnevaaliesityksen järjestäminen käyttöjärjestelmällenne ei auta näitä lapsia ollenkaan.Microsoftin mantra?

Ken Starks katsoo opettajan kuunnelleen hyvin Microsoftia, joka on Starksin mukaan pumpannut miljoonia National Education Associationille Windowsia edistääkseen.

– Jos olisi edes pienin mahdollisuus, että olisin tekemässä jotakin laitonta, sitä ei olisi tehty, Starks kiteyttää.

Hänestä opettajan tulisi hävetä ja antaa levyt takaisin oppilaalle. Opettajan kohtalosta ei ole tietoa, mutta Starks vannoi vievänsä asian Austinin koulupiirin johtajan käsittelyyn.

http://www.itviikko.fi/ihmiset-ja-ura/2 ... =1#2737913

englanninkielinen linkki

http://www.vnunet.com/vnunet/news/22324 ... lams-linux

Kommentit (5)

Olli V
Mihinkähän lahkoon kuuluu. Ei tollainen voi olla tästä maailmasta. Ainakaan mun maailmasta.

Feikki-kapitalismiin. Texasissa aurinkokaan ei paista, jos se ei saa siitä palkkaa, eikä mehiläiset pölytä eikä ruoho kasva.

Harmi, että kyseisen opettajan ruuansulatusta ei ole vielä verolle pantu

Mutta eikö meitä kaikkia ole pienestä pitäen opetettu että "tässä maailmassa mikään ei ole ilmaista"? Austinin tapauksessa opettaja oli ehdollistettu markkinatalouteen niin ettei hän kertakaikkisisti voinut kuvitellakaan että maailmassa olisi jotain sellaista kun talkoo, vapaaehtoistyö ja lahjoitus. Opettajan syyllistämisen sijasta asiassa framille pitäisikin nostaa yhteiskunnallinen ilmapiiri jossa ilmaisuus samaistetaan perkeleeksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat