Seuraa 
Viestejä45973

Minulla on tapana käydä päivittäin vilkaisemassa isompien kaupunkien sanomalehtien kotisivuja. Oulussa ilmestyvän Kalevan kotisivut ovat olleet perinteisesti nopeasti päivitetyt, hyvin toimivat ja hyvä paikka tarkistaa tuoreimmat uutiset.

Nyt siellä on tehty varmaan Suomen ennätys päin honkia uudistetusta sivustosta. Koodia on vaikka kuinka ja kaikki on saatu tukkoon flashin ja javan holtittomalla käytöllä. Sivujen latautuminen kestää minuuttikaupalla ja useilla selaimilla menevät sekaisin. Keskustelupalsta toimii miten sattuu ja joillain selaimilla komentovalikot peittävät sen estäen käytön. Tulostuksen esikatselu vie näkymät jo huumorin puolelle.

Ei tämä nyt tärkeää ole, mutta on aika hämmästyttävää, että iso suomalainen yritys päästää verkkoon noin huonon julkisivun. Tietääkö joku huonompaa? Siis vastaavan tason firman, ei Töpsävän Sanomien tai Kiteen purkutyön sivuja?

http://www.kaleva.fi/plus/index.html

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Huonompaa ei voi olla.

Yritin lähettää palautetta, mutta en kykene kun oma nimi -kenttään ei pysty kirjoittamaan mitään kun pudotusvalikot kummittelevat ainakin Operassa kentän päällä (vaikka selaimesta kääntää js:n pois).

P.S. no nyt tajusin laittaa käyttäjämuodon päälle selaimessa ja lähetin palautetta.

Huomioin eilen saman asian. Edellinen iso mokaaja oli Osuuspankin verkkosivut, joka "päivitti" sivunsa kertaluokkaa rumemmaksi, hitaammaksi ja epäkäytännöllisemmäksi.

Kalevan sivujen valikot bugaavat oikein miehekkäästi esim. Firefoxissa ja käytettävyys tippui samalla 200% :\

Mutta palautetta on lähetetty.. luultavasti turhaan, kuten näissä asioissa tapana on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Hirveä esitys kieltämättä, en tiedä pitäisikö itkeä vaiko nauraa. Vallankin nuo valikot menevät toistensa sekä otsikoiden päälle tosi lahjakkaasti.

Tosin...

Kaleva Plus
Tänään julkaistu uudistettu Kaleva.plus-verkkolehti toimii toistaiseksi normaalia hitaammin teknisten ongelmien takia.

Ongelmia ratkotaan parhaillaan.

Siinähän onkin sitten ratkomista. En väitä että osaisin itse tehdä yhtään parempaa jälkeä, todennäköisesti päin vastoin, mutta totta noille tyypeille vissiin maksetaan tuosta hommasta...?

Osuuspankin sivuilla sama homma. Ennen pääsi Tilitietoihin ja tapahtumiin yhdellä klikkauksella, nyt pitää ensin valita listasta oikea kohta, sitten painaa sitä sinistä hanikkaa... Not good.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Minulla toimii ihan hyvin, ehkä nopeammin kuin ennen. Kalevan juttutuvassakin oli paljon moitteita. Aluksi eivät uutiset toimineet ollenkaan, ennenkuin hoksasin klikata ylhäältä otsikkoa "Kaleva plus tänään." Ihan hyvin toimii, kokeilin tässä väliillä uudestaan, etten puhuisi pötyä. Menee ensin osastosivulle, josta voi valita mieleisiään. aiheita.

Uutisetkin tulee osastoittain valittaviksi. En tiedä mikä teillä mättää. Jospa siellä oli käynnistysvaikeuksia. Minusta sivut ovat parempia kuin ennen. Selain on Firefox ja yhteys 600/1 kt/s. (Tuo yhteysnopeus nostettiin tuohon 512:sta, kun pätki muutoin minulla.)

Nyt GZ: kin valittaa, kokeilin viälä kerran, ei mitään vikaa. Voikohan paikkakunnalla olla jotain merkitystä. Minulle kun väitettiin, että OPOY:lla voisi olla jotain priorisointeja käytössä. Näistä en tiedä mitään,onko vai ei.

Edit:'
Ja Herra Tohtorillakaan ei toimi, otin kellolla aikoja, ei mene kahta sekuntia sivun latautumiseen tarkemmin en saa mitattua. Kokeilin useita, myös keskustelua.

Edit: Niinm minulla on tuo yhteys tieten samoin päin kuin Noorilla. 1/600.

Lierikki Riikonen

Minulla sivun latautuminen kestää 2 s jos sitäkään eikä ulkoasussa tai käytettävyydessä ole suurempaa moitittavaa. Selaimena Firefox, nettiyhteys 1 M/512.

Enpä keksi tapaa, että operaattorin säädöt vaikuttaisivat selaimen toimintaan. However, edelleen nuo ylävalikot Kalevan sivulla kusevat kintuille. Menevät toistensa päälle ja sotkeentuvat - erittäin epäkäytännöllisesti. Tuo vasemmalla oleva 'päävalikko' toimii paremmin, kun aukeaa sivulle nuo valikot. Tosin nekin on lukittu niin, että esim. fontin suurentaminen tekee ikäviä.

Kaiken kaikkiaan aika paljon sekavampi ja epämiellyttävämpi vaikutelma jää, kuin vanhoista. Mutta ehkä niihin tottuu, sitten _kun_ saavat toimimaan javascriptansa oikein.

Ja Osuuspankin sivuilla nimenomaan niiden pikavalikoiden katoaminen risoo ihan suunnattomasti. Nyt pitää hitaiden pudotusvalikkojen kautta etsiä perustoimintoja, eikä layout ole muutenkaan edellistä parempi.

Tainnut pojilla taas beta-testaus jäädä vähiin. Mutta katsellaan, kuis mummon käy - sano pappa ku eukkonsa veneestä pudotti.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

No.

Tosiasiahan nykyajan ohjelmistoyritysten liiketoiminnassa on, että hyvin harva ohjelmisto menee käyttöön sataprosentisen testattuna ja valmiina.

vrt.
-Windows [merkkijono]
-Peli nimeltä [merkkijono]
-ohjelma x, x € C

Ertyisen hyvänä esimerkkinä voitanee pitää Teknillisen Korkeakoulun WebTOPI-järjestelmän päivitystoilailuja. Ensimmäinen (opiskelijoiden harjoitustyönä kehittämä) toimi hyvin, oli selkeä ja yksinkertainen. Sitten alettiin päivitellä ja lisäillä ominaisuuksia. Tänä syksynä käyttöön otettu Signus-järjestelmä tuli täysin puolivalmiina käyttöön ja aiheutti lukemattomia sekaannuksia ja sai siinä sivussa täyden suden leiman.

Kysykääpä keneltä tahansa Otaniemen teekkarilta "mitä mieltä olette WebTOPI-järjestelmästä?" Katkeraa vuodatusta tulee luultavasti vastaan...

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Latautuminen on näemmä saatu korjattua. Näytä lähdekoodi-tietoja vertailemalla voi todeta, että se onlyhentynyt tämän päivän aikana 10 prosenttia. Eli jotain on alettu tekemään. Etusivun koodi on kuitenkin edelleen tuplasti pitempi kuin tiede.fin vastaava.

Jokin tuossa on pielessä. Sivut eivät toimi vieläkään kunnolla. Otsikot, linkit ja kuvat ovat missä sattuu. Suosittelen todellakin print prewiewin vilkaisua.

Keksiikö joku mikä ihmeen koodausstandardi tuossa on kyseessä? Vai koodaajan oma standardi?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Bomt Kneder

Keksiikö joku mikä ihmeen koodausstandardi tuossa on kyseessä? Vai koodaajan oma standardi?

Mitään standardia ei ole käytetty, päin vastoin.

Näyttää aloittelijoiden tekemältä. Useinhan käy niin, että huumaannutaan niin paljon uudesta opitusta, että pyritään soveltamaan sitä lähes kaikkeen. Sama on havaittavissa vaikkapa aloittelevilla tekstinkäsittelijöillä, jotka juuri ovat oppineet vaihtamaan fontteja ja niiden värejä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat