Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Erään tutkimuksen mukaan eläimet eivät useinkaan kykene ajattelemaan sen pidemmälle, kuin luonnostaan ovat tottuneet. Esimerkiksi otetaan kissa, ruokakippo ja läpinäkyvä este. Tutkimuksessa kissa ei tajunnut kääntää selkäänsä kipolle ja kiertää este saadakseen ruokaa.

Nyt ihmiskunta on vastaavassa tilanteessa kollektiivisella tasolla. Jotta ihmiskunnan elintaso säilyisi hyvänä, olisi luovuttava liiallisesta kuluttamisesta ja vähennettävä päästöjä. Edessä on tavallaan kollektiivinen läpinäkyvä seinämä, jonka takana on palkinto. Vaikka yksilöinä ihmiset ovatkin kykeneviä ratkaisemaan hyvinkin monimutkaisia ongelmia, niin kollektiivisesti ihmiskunta pyrkii kohti palkintoa osaamatta kääntää selkäänsä palkinnolle. Palkintoa ei ole mahdollista saada esteen takia, mutta kiertäminen ei tule mieleenkään. Mikäli kulutusta ei tasata ja globaaleja ongelmia ratkaista, niin huonot ajat ovat edessä, kun törmätään esteeseen.

Esteen voidaan ajatella olevan myös vertauskuvallisesti vaikka lasikatto, johon törmätään. Taikka että ollaan lentokoneessa ja polttoaine loppuu kun ei haluta tankata välillä. Tai että edessä on kuoppa johon pudotaan jos suunta ei muutu. Jne. Kissa jäi ilman palkintoa, mutta hoitaja antoi sille ruuan. Jos ihmiskunnalla ei ole pelastajaa, se jää ilman ruokaa.

Ihmiskunta kuluttaa luonnonvaroja tällä hetkellä vuosittain enemmän, kuin luonto aina uudistuu vuodessa.

Kommentit (2)

Kutunluu
Seuraa 
Viestejä761
Liittynyt11.9.2007

Pitääpä vähän MuTuilla, eli...

Entäpä jos tämä kaikki on vain joidenkin hihhuleiden pyrkimys toteuttaa profetioita - "We´ve got to fulfill the book" yms.
Jospa ihmisen ahneuden on vain annettu tapahtua, jotta päästään julistamaan jälkiviisauksia ja näin ollen kasvattamaan tai tarkemmin sanottuna eheyttämään seurakunnan kokoa ja laatua "jyvät akanoista erotetaan" -politiikalla. Siis tietenkin tuohon selityksen väliin tulee populaation merkittävä vähennys/kansanmurha, jonka annetaan tapahtua - kuin uhrilahja siis.

Eli piiloeugenistinen märkä unelma, kenties?

ps. pahoittelen helvetin epäselvää kirjoitustyyliä, mutta annoin kerrankin MuTun virrata.

Johtajat pysyvät vallassa niin kauan, kuin he tekevät edes suunnilleen niin kuin kansa tahtoo. Kollektiivinen tahto on siis voimassa joka tapauksessa.

Tietysti voi olla jotain eliittejä, jotka vähät välittävät luonnosta ja kansasta, mutta nuokin eliitit ovat silti vain eräänlaisia eliitiksi pyrkivien johtajia ja teollisuuspamppujen edunvalvojia tai muita neuvottelijoita. Toisaalta viherihmisillä on harvemmin mitään sellaista konkreettista ratkaisua, joka auttaisi ongelmaa oikeasti. Enemmistö ei edelleenkään halua asua missään laavuissa. Kuitenkin tämä enemmistön halu hyvinvointiin johtaa ennen pitkää näkymättömälle esteelle ja tulee törmäys. Eikä se este aina niin näkymätönkään ole, pikemminkin kuilu.

Esimerkiksi lentoliikenne saastuttaa. Tässä on video yhden vuorokauden globaalista lentoliikenteestä tiivistettynä minuuttiin:
Video
Uutinen

Globaali populaatiokasvu:
Video

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat