Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ensin ajattelin aloittaa tämän jutun; "tonttu näki unta, että"..
Mutta Suomalaisen suorapuheisuuden mukaan ja hyvä niin..
Vaikkakin, otettakoon huomioon, että Joulupukki asuu Korvatunturilla ja kerran vuodessa on lupa olla "lapsellinen"..

No, tosiaan; ensinhän elettiin kädesta suuhun elämää.
Ymmärrys viljelystä toi mukanaan "kulttuurin" mahdollisuuden... ja eri alojen ammatinharjoittajat jne..

Nyt eletään mielenkiintoisia aikoja, kun energia on tuo "ymmärrys viljelystä, tässä ajassa".

Cave man energy 2.0;

Eri maiden valtiot saavat pääosan tuloistaan energiasta.

Murros;

Jos, yksilöt uuden tekniikan ja ymmärryksen myötä voivat itse tuottaa energiansa liikkumiseensa ja asumiseensa jne..
ja vieläpä saasteettomasti, mutta ennenkaikkea tulevia sukupolviakin ajatellen vaarattomasti...

Älä unta nää..

Ratkaisu koko maailman "lamaan":

Päättäjät päättävät siirtyä nopeutetulla aikataululla vetytalouteen,.. H20.. sisältää KAIKEN..

Aurinkopaneeleita Saharaan ym 100000km2 ja tankkerit jakamaan.. tuulivoimalat tuottamaan samaa, leveysasteilla joissa, tuulta enemmän kuin Aurinkoa...
Kaikki kädet töihin uuden struktuurin luomiseen..
"Lama" muuttuisi siinä SIUNAAMASSA uudeksi toivoksi;

ja.. kasvu.. voisi jatkua taloudessa.. kestävällä tavalla.
Mutta eritoten myös ihmisyytemme kasvu.

http://www.tekniikkatalous.fi/tyo/artic ... =-19082008

Tämä kaikki löytyy löytyy Joulukalenterin sivulta 223315 vuodelta....

Lamaa(nnusta) ei tule ..JOS niin päätämme !

Antero Rantanen

Sivut

Kommentit (18)

Ensinnäkin: Cave Man on englanniksi yhdyssana, eli Caveman

Toiseksi: ota ne pillerisi

Kolmanneksi: Älä postaa tällaista tekniikkapalstalle. Postaa se mieluiten notepadiin ja paina alt+F4, tallentamatta tuotostasi. Jos luulet, että joku todellakin on oikeasti kiinnostunut ajatuksistasi, niin älä postaa sitä tähän alueeseen.

Vapaassa sanassa voi levittää oman mielesi humaltuneita tuotoksia melko vapaasti.

Suosittelen myös, että moderaattorit olisivat valppaampina siirtämään tämän tyyppiset postaukset tiede-foorumeilta sinne "Vapaa sana" osioon tai sitten vain ihan yksinkertaisesti poistaisivat tällaiset jotkin tietylle alueelle lähetetyt täysin kuulumattomat postaukset.

Koska tämä on kuitenkin kotimaisen arvostetun populaaritiedelehden foorumi, niin voisi kyllä hieman nostaa rimaa mitä tulee näihin monien palstatrollien ja lukuisten muuten vain härhöilijöiden lähettämiin kirjoituksiin. Monissa ulkomaisissa vastaavanlaisten aviisien keskustelupalstoilla julkaisukynnys on huomattavasti korkeammalla, huuhaajutut ym. trollaukset poistetaan nopeasti sen kummemmin selittämättä.

Uutta aikaa eletään ja ajat muuttuvat.

Mikään ei ole pysyvää muuta kuin muutos.

Repikää siitä..,..

Yleensä en kommentoi nimimerkillä kirjoitettuja kommentteja. .

Jos ei ole munaa kirjoittaa omalla nimellä....

Antero Rantanen

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Menen pilveen visuaalisest, kun luen tuollaista. Eipä mitään, kertamaksulla saa halvempaakin, olen tosin normaalisti kaljaa juonut.

Muttta Snaut:i Missä maassa oikeesti asut, joskus tuntuu, että Stokiksessa, sitten myös Tallinnakin on välillä esillä.

Tämä olisi ollut ehkä enemmän yv:tä, mutta kiitos sinulle. Olet minua monesti tukenut toduuden julki saattamisessa, ilman poliittisia aspekteja.

Jaa, tuli terapiapuhelu. Vittu kun kestäis kaikkien ruikutukset.

Lierikki Riikonen

lierik
Menen pilveen visuaalisest, kun luen tuollaista. Eipä mitään, kertamaksulla saa halvempaakin, olen tosin normaalisti kaljaa juonut.

Muttta Snaut:i Missä maassa oikeesti asut, joskus tuntuu, että Stokiksessa, sitten myös Tallinnakin on välillä esillä.

Tämä olisi ollut ehkä enemmän yv:tä, mutta kiitos sinulle. Olet minua monesti tukenut toduuden julki saattamisessa, ilman poliittisia aspekteja.

Jaa, tuli terapiapuhelu. ***** kun kestäis kaikkien ruikutukset.
Kitokset kiitoksista, samat ajatukset. Mutta, kyllä meikäläinen ihan Suomessa nykyään asuu vaikka syntyjään (ja toiselta kansalaisuudeltanikin) olen Viron ns. rantaruotsalaisia (rannarootslane) ja täten äidinikieleni on myös ruotsi, mutta tosin melko erilainen ruotsinkieli mitä suomenruotsalaiset tai ruotsalaiset puhuvat. Toki, nyt Suomessa asuessani identifioin tästä rantaruotsalaisuudestani johtuen itseni lähinnä maamme suomenruotsalaisiin ja heidän kieltäänkin nykyään puhun tarvittaessa.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005
anteror

Yleensä en kommentoi nimimerkillä kirjoitettuja kommentteja. .
Jos ei ole munaa kirjoittaa omalla nimellä....
Antero RantanenNo höpö, minunkaan identtiteetti ei ole mikään salaisuus. Nickkiä nyt ei ole syytä vaihtaa. Jokaiselle, joka on mahdollisesti haluaa personoimaan minut on siihen mahhdollisuus, mm. lukemalla jotain linkkejä, joisssa esiinyn omalla nimelläni. Kekkonenkin kirjoitteli nimimerkeillä, Pekka Peitsi ja monta muuta. Osista hän varmaan halusi unohdettavankin, ennenkuin silmät aukenivat itään päin.

Toveri Antero ja muutkin. Minuun saa yhteyttä milloin vaan ja nimeni myös kysymällä vaikka yv:llä. Jos on tärkeää asiaa, niin mielellään oma puhelinnumero mukaan. Vastaan kykyjeni mukaan ja Suomen köyhäillistön.

Sitä on kaikenlaista vi**umaisuutta. Ei liittynyt aiheenseen, mutta nytten tekemääni perukirjoitukseen. Ei, Venäjän, vaan kymmenittäin korppikotkia liitelee postiluukusta. Oikeastaan onkin kiva sanoa haaskalinnuille puhelimessa, ettette saa mitään? "Vainajan pankkitilillä olleet varat, ovat menneet pesänhoidon, perukirjan, ja muihin kuolemasta johtuneisiin kustannuksiin." Tein tuon pesäselvityksen ja perukirjan kuolleen ystävälleni viimeisenä palveluksena ja surutyönä itselleni.

Tumpin kanssa oltiin viimeksi töissäki Muskön laivastoasemalla ruotsissa. Siellä ruotsalaiset ekonomit, vastaa suomalaista merkanttia, tai reipasta nuorta tyttöa ("ööö, eiku henkilöä.) vahvistivat tietojani Ruotsalaisten herrojen vittumaisuudesta ulkomaalaisia kohtaan. Toisaalta , niin suomalaisia insinöörejäkin, kuin ruotsalaisiakin on moneen lähtöön. Pahalta näyttää silti, AMK-inssit ei osa osaa edes perustaitoja. Eikä välttämättä Yliopistonkaan puolella, olen sielläkin työskennellyt.

Eksyin aiheesta, sorry.

Lierikki Riikonen

No täällähän on putiikki sekaisin.

Ei hätää.

Meikäläinen on kyllä tottunut.. tiskin takana kauppiaana muutama vuosikymmen (lamat ja nousut on nähty) ja sen jälkeen rakennusalalla ja rakennuttajana jne... toiset mokomat.
Suorituksia on nähty.

Vetytalous, jossa tuossa alkusadussa oli kysymys;

- Ratkaisisi Kioton sopimukset ja kaikki "päästörajoitukset", päästökiintiöt, päästömaksut ? ja yleensäkin kaiken kädenväännön tämän asian ympärillä , jota tultaisiin näkemään vuodesta toiseen.
ja kunnes oltaisiin pisteessä jossa em mainitut juhlapuheet ja tunnelmat eivät riitä ja realismi astuu peliin ja alkaa todella vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme.

-Vetytalous= päästöt nolla.

-Tehdään kerralla kunnolla.

-Kaikki maailman johtajat ja me kaikki, voisimme unohtaa seuraavan "päästörajoitus neuvottelukierroksen" ja kaiken siihen liittyvän lobbaamiseen ym käytettävän.. panoksen ja kaikki voimavarat ja suunnata sen suoraan talouden ja kehityksen hyväksi.

-Jne.

-Summa summarum, jos siirrytään nyt, nopeutetulla aikataululla vetytalouteen ja uusiutuvaan energiaan, SE on halvempaa kuin muutaman vuoden tai vuosikymmenen jaarittelu ja kaikki SE mihin se johtaa.

Tietenkin ja nimenomaan, tässä olisi MITTAVA ongelmakenttä.
Mutta, olisiko helpompi sopia rahanjaosta ym jne ja yhteisellä tahdolla, TÄSTÄ ratkaisusta, kuin päästörajoista ym

KOSKA, sen jäkeen PÄÄONGELMA olisi ratkaistu ja talouselämä ym alkaisi toimia kestävällä pohjalla.
Puolivalmiista.. ei tule lasta eikä P;tä

Ehkä tässä on samaa(pienessä mittakaavassa), kun rakensin -80 luvulla taloja, joissa oli nelinkertaiset ikkunat, eristeet kuin nykyisissä ns passiivitaloissa, massiiviset vähäpäästöiset varaavat tulisijat ja mahdollisuus käyttää esim tuulienergiaa lämmön varaamiseen jne.. tuolloin kummeksuttiin, nyt, ei enää.

Hyvää joulua, parempaa...

Antero Rantanen

Minusta Rantasen aloittama topikki on asiallinen ja siinä esiintyy jo monia alkaneita kehityssuuntia. Vetytalous oli ehkä hiukan överiä, mutta periaate on OK.

Viime perjantaina (12.12) oli hesarissa uutinen, että jollekin voimalaitokselle oli tullut laivalasti eukalyptusta polttotarkoituksiin. Siis Suomeen tuodaan polttopuuta tropiikista.

Kyllä me pystymme tiukassa paikassa tuottamaan ainakin puolet energiastamme, myös liikennöintikäyttöön. Siihen tarvittaisiin vahvaa aloitetta, joko poliitikoilta tai esim. tältä Rantaselta. Halvaksi se ei tule, mutta muu energia tulee lopulta kalliimmaksi.

Olen samaa mieltä, AnteroR osaa tuoda asiansa mielnkiinoisesti esiin. Avauksen aihe on tosiaankin ajankohtainen ja mielenkiintoinen. Oikeasti ollaan menossa siihen suuntaan, että loppukuluttaja pystyy vihdoin tekemään yhä enemmän valintoja. Se tarkoittaa sitä, että eri energiamuodot tulevet kilpailluksi, myöhemmin jopa sitä, että sähkön osalta myös loppukuluttaja voi olla omavarainen tai tuottaa sähköä verkkoon.

Jenkeissä on jo mahdollisuus ostaa tai vuokrata uusiohärvelit omakotitaloon, vuoratessa maksat kulutuksesta, paikallinen yhtiö käy asentamassa tuulimyllyt ja panelit. Esimerkisi ydinvoimasta voisi näin tulla epäsuosittu kuluttajamarkkinoilla, mutta teollisuus sitä silti ehkä haluaisi rakentaa - tosin se joutuisi nyt maksamaan koko lystin itse. Nyt kun sähköstä laskutetaan kuluttajaa kuin viimeistä päivää, tehdään samalla uusiutuvien läpimurtoa helpomaksi, mitä pidän vain hyvänä asiana.

Uuden sähköverkon suunnitelmiin kuuluu, että viides osa Euroopan sähköstä tulisi Saharan aurinkovoimaloista.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Joo eise minunkhan mielestä maailma siihen kaavu, jos joillaki on erillaisia "visioita" tulevaisuuvesta.
Joskus kuitenki joku nuista visioista on ihan käyttökelpoinenkin.

Mutta siihen se saataa maailma kaatuakki jos "uuvesta"
erillaisesta haavaileminenki kiellethän.

Saharhan soppii aurinkokennoja, ja siellä aurinko paistaa.
Maailmassa tuulet ja myrskyt lisääntyvät , ilmaston muutoksien takia. Tuulessa ujeltavat miljardit megawatit , toistaiseksi ennimmäkshen ihan hukhan.
Vetyä tai vettä merissä riittää.

Sen siijhan öljy ja hiili saastuttavat, atomikhan ei ihan vaaratonta ole. Unelmista ja toiveista vapaa ihmiskunta sortuu toivottomuuteen. Toiveet ja unelmat pitävät intoa yllä, ja aina joku jotaki uutta käyttökelpoistakin tekkee.

Siis unelmoikaa ja toivokaa, ja nähkää jopa valveuniaki , paremmasta maailmasta.

anteror
-Vetytalous= päästöt nolla.

Justjust...vety on vain energian säilytysmuoto ja vedyn kehittämiseen tarvitaan energiaa enemmän kuin siitä saadaan ulos. Mistäs aattelit tämän päästöttömästi saada?

Vesi, sisältää kaiken ratkaisun planeetallamme, H2O.

(Tasoilla, joka on pelkkää mielikuvitusta, vielä nyt, enemmän..kuten kaikki aineet ja niiden yhteydet, mutta vesi OK )

Meille tavallisille tallaajille ei erityisemmin esitellä molekyylitason ja nykyisin,.. mahdollista myös atomitason tutkimusta ja ymmärrystä.
Nyt jos koskaan olisi otettava ns avoin koodi kaikessa tässä, kuten Suomalainen Linus Torvalds otti käyttöön kaikessa tiedeyhteisön ym käytössä..

Korkein hetki on nyt, ottaa käyttöön KAIKKI siis.. KAIKKI voimavarat avoimella koodilla.

Tuossa on esiaste;

http://www.water4gas.com/

Suomalainen ei tietysti usko ennenkuin näkee ja niin pitää ollakin.

Suomessa ja ympäri pallon tämä on kuitenkin meneillään ja testituloksia, mustaa valkoisella ja kättä pidempää on tulossa. (Myös Suomesta ja Ym)

Vesimoottori tulee.

"Tekninen kehitys on kuin tappava ase paatuneen rikollisen kädessä"= Albert Einstein, vuonna. ?

No, sitähän tässä on nähty.

Antero Rantanen

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat