Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ihmiset kuvittelevat toisinaan että hyvä kirjallisuus perustuu pitkiin selostuksiin ja monivaiheisiin tapahtumien kuvauksiin. He eivät voisi olla enempää väärässä; sanoihin tarvitaan sielu, muu on roskaa. Kaikki voidaan tiivistää yksinkertaisiin ilmaisuihin. Lettu on tämän päivän Tšehov - yksinkertaisilla ilmaisuilla luodaan kattava mielikuvamaailma. Lettua lukiessa tuntuu siltä että enkeli lensi ohitseni.

Hyvä kirjallisuus on aina lähellä ihmistä ja tämän kokemusmaailmaa. Tuttavien puhe, ilmeikkyys, maailman vapaa ja epävirallinen hilpeys. Mitä on estetiikka, mitä on rujouden määritelmä? Kuinka sitä kuvataan? Letun tekstit ovat fragmentaarisia koosteita luovasta elämästä.

Hän on vieraantunut kirjalija, joka luo tulkintaa laajentavia värssyjä, ne rakentavat kokonaan uuden kokonaisuuden pienistä osasista. Muutamat lausunnot alkavat elää omaa elämäänsä. Kun Lettu kuvailee jään poistamista auton tuulilasista, on hän meitä niin lähellä että kukaan ei kiistä kuvauksen elinvoimaisuutta. Ettekö te ymmärrä tämän nerokkuutta?

Mitä tämä on? Paradigman vaihto vai jotain vanhaa ja uudestaan tulkittua ilmaisua? Kyllä ja ei. Suomalaiseen kirjallisuuteen ei ole perinteisesti kuulunut näin elinvoimainen ilmaisu. Ne sanat kuiskivat paperilla, vailla kaavoihin kangistuneen kirjallisuustutkimuksen taakkaa. Ne elävät! Lettu ei tuomaan esille sivistynyttä kikkailua ja muotokeinojen taitavaa hallintaa. Tämä on jotain muuta - luonnonlapsi joka on laitettu kirjoituskoneen äärelle. Se ei ole ulkokultaista, sanoja tai kielikuvia ei ole opeteltu muualta.

Letun ei tarvitse opettaa sydäntänsä tuntemaan tietyllä lailla. Se pomppii vailla päämäärää. Juuri tästä syntyy oivallinen ja luova jännite lauseiden rakenteessa, sen voi maistaa jokaisesta sanasta. Hän kohtaa sieluaan koittelevat kysymykset vailla ennakkoluuloa mietteidensä virheellisyydestä. Hän on kerran elänyt ihminen, joka loihtii tilanteita esille - tekstit tuoksuvat whiskylle ja elämälle, tämä on Hemingwaytä parhaimmillaan

Sivut

Kommentit (23)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Puhutaanko nytten niistä letuista mitä paistetaan paistinpannulla? Ne on hyviä. Syön niitä sokerin kanssa.

Jos puhutaan tän palstan letusta, nii se on turha ja jonkun trolli satavarmasti. Todennäköisesti echin itsensä, kun se on sanonu testailevansa muita täällä eri nimimerkeillä ja niille luomilla erityishahmoilla.

Puhia ei huijata.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

TERÄS NALLEPUH

Jos puhutaan tän palstan letusta, nii se on turha ja jonkun trolli satavarmasti.Letulla on sentään tasokkaita juttuja, toisin kuin eräillä muilla.

fenomenologi
TERÄS NALLEPUH

Jos puhutaan tän palstan letusta, nii se on turha ja jonkun trolli satavarmasti.Letulla on sentään tasokkaita juttuja, toisin kuin eräillä muilla.No enpä nyt noinkaan sanoisi, mielestäni sekä Teräs NallePuh että Lettu Haimakainen ovat olleet eräitä parhaita trolleja joita olen foorumeilla ikinä tavannut.

Ja ei, en ole kenenkään multinikki, vaan uusi käyttäjä joka on lurkannut tätä foorumia jo pitkän aikaa ja nyt päätti rekisteröityä.

Toope
Seuraa 
Viestejä24762
Liittynyt23.7.2006
Echi
Letun ei tarvitse opettaa sydäntänsä tuntemaan tietyllä lailla. Se pomppii vailla päämäärää. Juuri tästä syntyy oivallinen ja luova jännite lauseiden rakenteessa, sen voi maistaa jokaisesta sanasta. Hän kohtaa sieluaan koittelevat kysymykset vailla ennakkoluuloa mietteidensä virheellisyydestä. Hän on kerran elänyt ihminen, joka loihtii tilanteita esille - tekstit tuoksuvat whiskylle ja elämälle, tämä on Hemingwaytä parhaimmillaan

Ai. Minusta Lettu on vain normaalia hauskempi känniääliö. Jee.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Toope

Ai. Minusta Lettu on vain normaalia hauskempi känniääliö. Jee.Sinä et kykyne havaitsemaan tiettyjä vivahteita kirjoituksessa. Känniääliössä ei ole mitään vikaa, suurin osa kirjailjoista on juoppoja. He eivät kuitenkaan pysty kuin jäljittelemään rehevää verbaalista ilotulitusta, siksi monet kirjat ovat niin tylsiä. Jari Tervo on yrittänyt astua tämän rajan yli, mutta ei ole mielestäni onnistunut siinä täysin. Hän tarvitsee elävän vastakumppanin jonka kanssa painitaan, ennen kuin taitoja voidaan käyttää hyödyksi. Lettu on syntyjään räyhädemoni, ainutlaatuinen sellainen.

Kyllä siellä Letun toilailuissa helmiä on. Harmi vaan että ison osan on moderaattori haudannut historian hämärään.

Oon tällä kohtaa Echin kanssa samoilla llinjoilla vaikka en ihan noin runsain sanoin osais ylistää. Echi nyt on sellanen kaunosielu näköjää, ku sille päälle sattuu.

Ylläpito vois avata sinne vapaan sanan tienoille alueen mihkä siirrettäisi kaikki rivoimmat huutelu jotka ei kestä päivänvaloa tai kun keskustelu yltyy hillittömäksi. Sielä sais huutaa mitä haluaa. Tiedefoorumin kaatopaikka.

Kiinostais nähdä missä se porukka luppukädessä kävis eniten tonkimassa.

Rasputin

Ylläpito vois avata sinne vapaan sanan tienoille alueen mihkä siirrettäisi kaikki rivoimmat huutelu jotka ei kestä päivänvaloa tai kun keskustelu yltyy hillittömäksi. Sielä sais huutaa mitä haluaa. Tiedefoorumin kaatopaikka.Toivottavasti Tiede.fi ja Tiede-lehti-osastot yhdistetään ja tulee yksi osasto lisää, minkä viestit eivät näy aktiivisten ketjujen listoissa.
Sinne voi varmaan avata aiheita, mitkä kiinnostavat vain muutamaa ihmistä.
Sinä, nallepuh, olliv ym. keskustelette luultavasti melko runsaasti jatkossa siellä, jos ei tarinoiden taso muutu.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Echi yrittää iskeä mun morsianta kaunopuheeisuudellaan. Jos osaisin tapella, niin sanoisin: "Lähetäänkö tasaselle saatana!"

Olkoon sitte, vie vaan, vaikka sydäntä korventaa. Kysytään feministi Neonmidelta kuitenkin ensin. Letulla itsellään naisena, ei ole näihin miesten asioihin sananvaltaa.

Lierikki Riikonen

sakkimies
aivan varmaSaisiko jotain perusteluja, ettei tarvitse epäillä että sinulla on vaikeuksia hahmottaa todellisuutta.

lol..... taisi koira älähtää....kun kalikka kalahti... vakavasti puhuen tason arviointi liittyy arvioijan näkökulmaan... mielestäni kirjoituksesi eivät ole erityisen tasokkaita eivätkä innostavia tai edes mielenkiintoisia...mutta mitäs sinä siitä välität...omasta mielestäsihän olet itse erittäin korkealla tasolla kaikin puolin...niin että voit omasta näkökulmastasi jättää kritiikin omaan arvoonsa...eikö vaan...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat