Seuraa 
Viestejä45973

Listatkaa tänne parhaimpia suomenkielisiä kirjoja ja nettisivuja joissa käsitellään lihaskunnon treenaamista ja/tai juoksemista ja/tai hengitys tekniikoita. Miten saada syke laskemaan pysyvästi? Miten treenata maksimaalisesti, mutta kuitenkin turvallisesti paikkoja hajottamatta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Syke laskee pysyvästi treenaamalla riittävän pitkäjänteisesti matalilla tehoilla eli parantamalla peruskestävyyttä. Nopeasti ei tuloksia tietenkään tule. Minulla on parin vuoden säännöllisellä juoksuharjoittelulla laskenut leposyke 5-10 pykälää ja samalla ovat harjoittelusykkeet tulleet jonkin verran alas, ts. samassa vauhdissa on syke matalampi kuin ennen.

Juoksija-lehden Maraton-kirja on hyvä perusopus pitkänmatkanjuoksuun, mutta se painottuu nimensä mukaisesti juuri maratonharjoitteluun. Muita kirjoja minulla ei ole. Täällä on Suomen suurin juoksufoorumi: http://www.seponkotisivut.dreamhosters. ... /index.php

Sykettä Ladulle -niminen opus (Kantola, Rusko) on hyvä. Kirja keskittyy aerobisen suorituskyvyn kannalta maailman vaativimpaan urheilulajiin, maastohiihtoon, mutta sitä voi kyllä suositella kenelle tahansa joka on kiinnostunut kestävyysurheilun fysiologiasta ja harjoittelun periaatteista. Ne siinä nimittäin on selostettu ainakin näin maallikon näkökulmasta melko kattavasti. Aivan uusinta tietoa kirjassa ei ole kun se on vuodelta 1985.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat