Seuraa 
Viestejä6878
Liittynyt8.11.2007

Yle kirjoittaa: http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/2008 ... 33533.html

"EU:n parlamentti on torjunut jäsenvaltioiden esityksen viikoittaisen työajan pidentämisestä. Parlamentti torjui sen suurella enemmistöllä...

EU:n jäsenmaat olisivat halunneet muuttaa nykyistä direktiiviä niin että työntekijät olisivat voineet tehdä yli 48 tunnin työviikkoja. Jäsenmaat esittivät, että työviikkoa olisi voitu työntekijän suostumuksella pidentää enimmillään 17 tuntia eli 65 tuntiin. Myös työnantajat kannattivat nykyistä pidempää enimmäistyöaikaa. "

Siis mikä ihmeen 48 tunnin katto muka on ollut tähän mennessä ??? Edellisessä työpaikassani oli vuorojärjestelmän mukaan pakko tehdä 64 tuntista työviikkoa ilman työntekijän suostumusta jostain 1995 vuodesta lähtien ja on edelleen.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa ? Pitääkö Ata-Gearsin nyt luopua 64 tunnin työviikon teettämisestä, vai mistä on kysymys ?

Kommentit (6)

Mitenkäs olisi pikemminkin lyhyemmät tai muuten mukautetut työajat. Tällätavalla työllistettäisiin enemmän ihmisiä ja edistettäisiin työssäjaksamista.
Aika tilanneriippuvaistahan tämä tosin taitaa olla.

Itse ihmettelen vuorotyöjärjestelmän järkevyyttä. Jos kerran ihmiset valittavat, että rytmi menee sekaisin, niin eivätkö he voi tehdä pidempään yhtä vuoroa ja sitten toista eikä niin että aina on eri vuoro.

Vaikka yleensä esittäydyn EU:n fanina, niin täytyy myöntää että vähän hirvittää kuinka lopullinen versio tästä direktiivistä tulee vaikuttamaan pelastusalan työntekijöiden vuoroihin. Nykyäänhän Palomiehet tekevät pääsääntöisesti vuorokauden vuoroja, joita rajoitettaessa esimerkiksi kahdeksan tunnin pätkiksi, saadaan aikaan täysin kestämätön tilanne koko alalle.

Toivottavasti tämä yksittäinen omaa alaani koskettava direktiivi ei nyt kokonaan aiheuta välirikkoa minun ja Unionin välille...

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6878
Liittynyt8.11.2007
Dark Shade
Ei pidä, poikkeuksia oli ja on yhä olemassa.
En valitettavasti muista, millä perusteella ne sallitaan.

Paikallinen sopimus polkee työaikalain maan rakoon.

Poikkeukseen pitää kait sitten olla pätevät perustelut niin että todistetaan ettei mikään muu onnistu.

Perusteluna voi olla kaikenlaista.
Jos syy on ettei ole kuin niin ja niinpaljon tarvittavaa ammattitaitoa, se taitaa "hipoa rimaa" selityksenä, mutta painoarvoa sillekin voi tuoda se, että kyse olis jostakin välttämättömästä toiminnasta, jonka estyminen heikentäis kokonaisuuden toimintaa oleellisesti.

---

Hallittu toiminta kuitenkin kaikenkaikkiaan on parempi vaihtoehto kuin hallitsematon.

Mä en ainakaan täältä läntiseltä pallonpuoliskolta tahtois minnekkään, enkä tahtois tänne sellaista, missä toimitaan kaottiisesti ilman sääntelyä, tai missä pätee se "viidakon laki", jossa valtaa voi käyttää vaikka parhaiten aseistautuneet ja väkivaltaisimmat/tyhmimmät. Siellä missä ei ole hallittua talous- tai elinkeinopolitiikkaa ja sen vaatimaa älykkyyttä sosiaalipolitiikkoineen, siellä ei myöskään ole tasa-arvoa, ei yhteiskuntarauhaa, eikä sitten hyvinvointiakaan.

Joten.. poikkeuslait ei murenna koko systeemiä ja sen perustaa. Eihän mikään muu voi olla täydellistä kuin idea.. (jos sekään..).

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat