Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Talouden kasvaessa Kiinan kommunistinen hallitus ei käyttänyt lisääntyneitä tulojaan kansan elintason ja maksukyvyn parantamiseen, vaan piti rahat itsellään ja sijoitti ne - kuinkas muuten- dollarirahastoihin. Tämä aiheutti USA:ssa löysän rahan ylitarjonnan. Amerikkalaiset pankit kehittivät uusia keinoja markkinoida rahat. Syntyivät mm. subprime-lainat.

Löysä raha aiheutti USA:ssa hintakuplan, joka nyt puhkesi.

Jos Kiina olisi käyttänyt rahat oman kansan elintason parantamiseen, olisivat palkat siellä nousseet ja olisi syntynyt laajat sisämarkkinat. Palkkojen nousu olisi hillinnyt viennin kilpailukykyä, mutta myös synnyttänyt tuontikysyntää, jolloin maailmankauppa olisi pysynyt tasapainossa.

Kiinan hallituksen päätös sijoittaa rahansa dollarirahastoihin oli ilmeisesti valtapolitiikkaa. Raha tuo valtaa.

Samanlaisia maailmankaupan epätasapainotilanteita löytyy myös aikaisempien kansainvälisten talouskriisien taustalta.

Kommentit (5)

Heh! Ketäs luulet että USA:n tulevasta hajoamisesta tullaan syyttämään ?

Tähän oli vanhoilla Rooman keisareille oiva sanonta;Oderint Dum Meutant! Eli vihatkoon kunhan PELKÄÄVÄT! Mitä enemmän valkolaiset kiroavat Kiinan nimeä, sitä paremmin sillä menee! Ei kukaan enää ole kiinnostunut mitä te kateelliset kalpeat läskit luuserit olette mieltä maailman asioista! Olette näet jo hävinneet pelin

Rikastaja: miksi USA hajoaisi? Eivät valtiot ennenkään ole hajonneet talousongelmiin.
Kiina sen sijaan on romahduksen partaalla. Ne hölmöt ovat vuosituhansia pitäneet itseään maailman keskuksena, johon mikään ulkopuolinen ei vaikuta. Pari vuotta vielä, ja muu maailma voi nauraa vahingoniloisena "ylivertaisille" kiinalaisille.
Eiväthän ne pystyneet edes selviytymään mitättömästä talouskriisistä...

Dark Shade
miksi USA hajoaisi? Eivät valtiot ennenkään ole hajonneet talousongelmiin.

Tuskinpa tosiaan yksittäisten valtioiden talousongelmista, mutta nythän on globaali kriisi ja siitä ei montaa ennakkotapausta löydy..

Dark Shade

Kiina sen sijaan on romahduksen partaalla. Ne hölmöt ovat vuosituhansia pitäneet itseään maailman keskuksena, johon mikään ulkopuolinen ei vaikuta. Pari vuotta vielä, ja muu maailma voi nauraa vahingoniloisena "ylivertaisille" kiinalaisille.
Eiväthän ne pystyneet edes selviytymään mitättömästä talouskriisistä...kiinan valtiosta tulee vielä tulevaisuudessa mahtavammaksi ja samoin sen kansankunta, mutta sen sijaan suomi on pysynyt saman "kokoisena" ja sen kansakunta tulee kasvamaan vielä sillä kustannuksella, että sen alkuperäiset peräkyläkansat katoa vähitellen maailman näytämöstä.

rikastajalle: vaikka kiina on sijoitanut ns. löysä raha usaan, mutta sen nykytila johtuu pikemminkin rahaston hoittajien ahneudesta sekä valtiojohdon taitamattomuudesta. ja nyky maailma tila seuraa siitä, että jenkkejä seurataan ja luotetaan liika, vaikka huonoja ennusteita oli jo näkyvissä ennen tämä kuplan puhkeamista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat