Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... sort=false

Tanskalainen online-sijoittamiseen erikoistunut investointipankki Saxo Bank on julkistanut oman ennustuksensa vuodelle 2009. Se on niin synkkä, että melkeinpä voisi toivoa, että se ei kävisi toteen.

Saxo Bank esimerkiksi näkee, että S&P 500-indeksi laskee ensi vuonna 500 pisteeseen. Tämä tietäisi pörssimarkkinoille vauhdikkaita aikoja lähikuukausina, sillä indeksi liikkuu nyt noin 900 pisteen tasolla.

Pankin näkemys euron ja dollarin keskinäisen kurssin heittelehtimisestä on merkittävä ja tekisi yrityksille suojautumisen kalliiksi.

Saxo uskoo, että Italia voisi jättää eurojärjestelmän. Mahdollinen siirtymä tarkoittaisi kenties Italian vanhan valuutan liiran käyttöönottoa. Näkymä tuntuu teoreettiselta, sillä EU:ssa ei ole esimerkiksi ollenkaan lainsäädäntöä maalle, joka haluaisi irrottautua järjestelmästä.

Synkän vakava on myös ennustus, että Kiinan kasvu painuisi nollaan.

[size=150:vplde45z]Näin Saxo Bank näkee ensi vuoden[/size:vplde45z]:

1. Öljyn hinta painuu 25 dollariin, sillä kysyntä laskee dramaattisesti

2. S&P 500-indeksi laskee 500 pisteeseen yritysten tulosnäkymien painuessa.

3. Kiinan bkt:n kasvu laskee nollaan

4. Euron dollarikurssi painuu ensin tasolle 0,95, ja nousee sen jälkeen 1,30:een.

5. Italia voi jättää euron.

6. Iranissa syntyy merkittäviä sosiaalisia levottomuuksia, kun aleneva öljyn hinta merkitsee tinkimistä elintasosta

7. Australian dollarin jenikurssi painuu 40:een.

8. Monet itäisen Euroopan valuutat ovat paineissa suhteessa euroon. Tämä voi hidastaa eurojärjestelmän laajenemista.

9. Teollisten raaka-aineiden hintakehitystä ennustava Reuters / Jefferies CRB -indeksi laskee 30 prosenttia 150 pisteeseen.

10. Ensi vuonna ensimmäiset aasialaiset valuutat kiinnittävät kurssinsa Kiinan juaniin. Nämä maat saattavat myös suunnata talouspoliittisen linjansa pois Yhdysvalloista kohti Kiinaa.

Kommentit (8)

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
Liittynyt31.8.2006
ralf64
4. Euron dollarikurssi painuu ensin tasolle 0,95, ja nousee sen jälkeen 1,30:een.Synkältä kuulostaa. Onneksi ennustelijat ovat melkein aina väärässä.

Tarkoittaako euron dollarikurssi, kuinka monta dollaria euro maksaa vain kuinka monta euroa dollari maksaa?

FED:n korkopäätöksen jälkeen dollari on heikentynyt nopeasti. Pari viikkoa sitten eurolla sai 1,25 dollaria nyt saa jo 1,45 dollaria. Kukaan ei halua dollareita, joita amerikkalaiset alkavat tehdä lisää tietokoneilla.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Lazlo
Nuo investointipankithan ovat viime vuosina olleet erittäin luotettavia tulevaisuuden ennustajia.


Nuo ennusteet edellyttäisivät dolarin täydellistä murtumista maailman tukivaluuttana. Siitä seuraisi iso määrä levottomuuksia markkinoiden ja valtioiden hakiessa turvasatamia sijoituksilleen ja reserveilleen. Voiko FED määritellä negatiivisen ohjauskoron? Silloin dollarin vastaanottajalle maksettaisin niiden säilytyksestä.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Ohjauskorko USAssa on nyt hyvin lähellä nollaa. Alle se ei voi mennä. FEDin keinona sen jälkeen on vain setelirahoitus. FED alkaa painaa rahaa, jolla ei ole reaalikatetta ja työntää sitä maksuksi joka paikkaan. Tämä aihettaa samanlaisen tilanteen kuin Saksassa 1920 -luvulla. Dollarin arvo romahtaa. Tarkoituksella luotu inflaatio. Sen hallitseminen saattaa kuitenkin olla mahdotonta. Toivottavasti sen yritystäkään ei nähdä.

Ohjauskorko USAssa on nyt hyvin lähellä nollaa. Alle se ei voi mennä. FEDin keinona sen jälkeen on vain setelirahoitus. FED alkaa painaa rahaa, jolla ei ole reaalikatetta ja työntää sitä maksuksi joka paikkaan. Tämä aihettaa samanlaisen tilanteen kuin Saksassa 1920 -luvulla. Dollarin arvo romahtaa. Tarkoituksella luotu inflaatio. Sen hallitseminen saattaa kuitenkin olla mahdotonta. Toivottavasti sen yritystäkään ei nähdä.Kiinalla taitaa olla suunnilleen 2 triljoonan dollarisaatavat. Japseilla taas yhden !

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Dollari romahtaa, mutta tarvittaessa voidaan vaikka kansallistaa FED, ja alkaa sitten painaa uutta rahaa. Aasian voimakkaan vientivetoinen talous ajautuu kaaokseen ja anarkiaan. Kiinan nousua ja varsinkaan kotimarkkinoita ei tällä pikku jekulla tosiasiassa taannuteta, mutta pienikin jäynä on aina jäynää Mahtaa Kiinan "kommareita" harmittaa, kun 2-triljoonaa "dollaria" paloi juuri savuna ilmaan. Dumppaavat sitten raivoissaan nämä vessapaperiliuskat markkinoille, AHAHAHAHAHHAAA !!!

Moses Leone
Kapitalismi on tullut tiensä päähän, vai mitä Ralf?Ensin pitäisi määritellä mitä tarkoitetaan "kapitalismilla". Jos se tarkoittaa markkinataloutta, niin silloin olen jyrkästi eri mieltä. Mutta jos sillä taas tarkoitetaan subprimevetoista taloutta, joka muistuttaa lähinnä noituutta, niin olen silloin samaa mieltä.

On ilman muuta selvää, että valtioiden ja poliitikkojen ote talouselämän sääntelyssä kasvaa. Taloudelle paalutetaan jatkossa lisää sääntöjä, sijoittajat tulevat entistä epäluuloisimmiksi talouspappeja ja talouspapittareita kohtaan.

Erään arvion kuulin tänä aamuna radiosta. Haastateltu henkilö arvioi että maailman talouskasvu tulee ensivuosikymmenellä olevan selvästi hitaampaa kuin v. 1994-2007, mutta kasvu tulee olemaan uskottavammalla pohjalla.

Tietenkin Saxo Bankin ennuste ei tule toteutumaan sellaisenaan, mutta luultavasti osa noista skenaarioista voi hyvinkin muuttua arkipäivän todellisuudeksi piankin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat