Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/44356-t ... mment-form

Sähköinen media näyttää tragediat lähes reaaliajassa. Verkkoterroristi voi vaikeuttaa suomalaisenkin elämää, vaikka estämällä sähkön saannin.

Terrorismia tutkineet komentajakapteenit Juha-Antero Puistola ja Janne Herrala tietävät, miten terrorismi kasvaa, miten se on syntynyt ja mihin se saattaa olla menossa. Komentajat ovat Uuden Suomen vieraina 18. joulukuuta.

Kysymys:

Terrorismi vaatii aina kasvualustakseen fundamentalistisen ideologian, joka demonisoi jonkin ihmisryhmän. Mielestäni vihreässä liikkeessä (en tarkoita puoluetta) on ollut nähtävissä kehitystendenssi, joka on johtamassa liikkeen radikalisoitumiseen. Tähän vaikuttaa osaltaan ilmastonmuutoksesta kouhkaaminen ja se tapa, jolla media on käsitellyt silkkihansikkain esim. "kettutyttöjä", oikeammin ekoterroristeja. Demonisointi on jo täydessä käynnissä: perkeleitä ovat suurperheet, katumaasturin omistajat, globaalit suuryritykset kätyreineen etc.

"Greenpeace"-niminen terroristijärjestö järjestää jo järjestelmällisesti hyökkäyksiä, joissa tuhotaan jonkun muun omaisuutta, eikä askel pahojen yrityspamppujen tappamiseen ole suuri. Onhan taistelussa kyse "elämästä ja kuolemasta", tai kuten ekosoturit asian ilmaisevat, "elokehän totaalisesta tuhoutumisesta". Mikäli ekoideologia nousee vallalle jossain maassa, voimme ehkä nähdä tulevaisuudessa myös ekosotia saastuttavia valtioita vastaan.

KYSYMYS: Missä määrin arvon tutkijat ovat huolissaan vihreän liikkeen nykytilasta tai mahdollisesta radikalisoitumisesta, ja milloin näemme ensimmäisen ekofasismin inspiroiman poliittisen murhan tai pommi-iskun pohjoismaissa?

Janne Herrala:
Kaikissa suljetuissa ryhmissä piilee mahdollisuus itseään ruokkivaan radikalisoitumiseen. Hyppy turkistarhaiskuista tarhaajien murhaamiseen ei ole mahdoton. Terrorismiksi nykyistä aktivismia ei voi rikollisuudestaan huolimatta määritellä. Itse asiassa ekoterrorismin arvellaan olevan yksi terrorismin tulevaisuudenmuodoista.

Kommentit (4)

Suljettujen ryhmien psykomekaniikka on ikivanhaa, muistetaanpa Vuorten Vanhus, joka lähetti salamurhaajiaan terroritekoihin - palkintona paratiisi ikuisine keitaineen ja seitsemine neitsyineen. Tai Baader-Meinhof, Punaiset prikaatit, IRA; suljettu ryhmä oli myös eräässä ryöstetyssä pankissa, siitä termi Tukholma-syndrooma.

Terrorismi on aina terrorismia. Terrorismilla on tulevaisuutta niin kauan kuin on epäkohtia. (Mitä sanoo Samael: niin kauan kuin on valtioita? Mitä sanoo Linkola: niin kauan kuin on liikaa ihmisiä?)

Suljettuun järjestelmään tarvitaan vain sama kaava kuin totalitaariseen valtioon. Eristetään joukko, sanellaan sille tehtävät ja pidetään huolta, ettei porukka saa mitään tietoa tai vaikutteita muualta.

[size=85:2a7l11p9](Eedit: tulipa vaan lisää mieleen...)[/size:2a7l11p9]

Kaipa se on mahdollista... sitäpaitsi, vihreä liike otti siipiensä suojaan äärivasemmiston edustajat sosialismin romahtaessa.
Heille ainoa keino saada aikaan muutos on väkivalta.

"Suljettujen ryhmien psykomekaniikka on ikivanhaa", puhumattakaan suljetun maapallon ekosysteemistä. Ihmetyttää myös miksi jotkut valittavat jostain politisoitumisesta, eikö se nyt kuulu niinkuin yhteiskuntaan?

ralf64
KYSYMYS: ... ja milloin näemme ensimmäisen ekofasismin inspiroiman poliittisen murhan tai pommi-iskun pohjoismaissa?Toivottavasti ei koskaan, sillä se vain lisäisi valvovan ja rankaisevan pakkojärjestelmän poliittista kysyntää.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat