Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Vanhoista komuvaltioista on jäljellä enää Kuuba ja pohjoiskorea...kuinka kauan niillä on enää aikaa? olisiko kellään valistuneita arvauksia? Kuuban kohdalla luulis että Castron kuoleman jälkeen jotain mylläkkää tulee..mutta Pohjois-korea onkin jo sitten kinkkisempi juttu..ja sitten vielä kiina joka on ihan oma lukunsa.

Sivut

Kommentit (32)

kiina on hyvä esmerkki valtiosta jok a on onnistunut säilytäämään suurella osalla kansasta kommiunismin elintason mutta kuitenkin lisäämään tuloeroja....mokomat kusipäät

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
Liittynyt23.4.2008
sakkimies
Vanhoista komuvaltioista on jäljellä enää Kuuba ja pohjoiskorea...kuinka kauan niillä on enää aikaa? olisiko kellään valistuneita arvauksia? Kuuban kohdalla luulis että Castron kuoleman jälkeen jotain mylläkkää tulee..mutta Pohjois-korea onkin jo sitten kinkkisempi juttu..ja sitten vielä kiina joka on ihan oma lukunsa.Aikaa mihin? Järjestelmän vaihtoon ilmeisesti.
Samantien voisi pohtia, paljonko aikaa on ns. kapitalistisilla valtioilla. USA etunenässä. Tämän syksyn päivittäiset uutiset antaa ymmärtää että myllerryksiä saattaa olla tulossa siinäkin leirissä.
No, mitäpä tuosta. Valtioita on tullut ja mennyt. On ollut Roomaa, Persiaa, Turkkia, Egyptiä, Inkojen valtiota ja muita menneitä suurvaltoja.
Näin se tulee käsittääkseni jatkumaan edelleenkin. Jos ihmiskunta vain onnistuu tämän pallon asuttuna pitämään.

Arvaillaanpa, valistuneesti:

Kuubassa totalitäärinen järjestelmä vaihtuu dollarivetoiseksi v. 2011, elokuussa, tiistaina. Castron veljekset karkaa Albaniaan. Kaikki muut Floridaan. Siellä ne pettyy koska tupakinpoltto on vastatuulessa ja sikaarit ei tahdo mennä kaupaksi.

P-korean nykysysteemi taas luhistuu ja porukka, loput 63 ihmistä, jotka ei vielä kuolleet nälkään, karkaa muualle v. 2013, alkuviikosta. Kim, vai mikä se oli, ilmoittaa samalla viikolla, tietysti vanhalla rahisevalla äänitteellä, lyöneensä sadannen hole-in-onensa golfissa sävellettyään ensin aamupäivällä pari oopperaa.

Kiina liittyy Formosaan kansanäänestyksellä äänin 1.300.678.404 vastaan 7. Vuosi lienee 2014, kellonaikaa en lähde spekuloimaan. Formosa yrittää ensi panna hanttiin mutta minkäpä ne mahtaa kun kaikki kiinalaiset soutaa sinne.

Jäädäänpä kattomaan, saattuko noista mikään kohdalleen.

---

Häirikkö
kiina on hyvä esmerkki valtiosta jok a on onnistunut säilytäämään suurella osalla kansasta kommiunismin elintason mutta kuitenkin lisäämään tuloeroja....mokomat kusipäätTietääkseni Kiinassa tuloerot on nimenomaan tasaantuneet, maan "Markkinatalousvetoisen kommunismin" johdosta. (toki edelleen on alueellisia eroja, vaan kehityssuunta [tietääkseni] on aika hyvän-laatuinen.

Ja mitä tulee aloitusviestiin, NDPK tulnee kokemaan hyvinkin lähiaikoina jonkinlaisen "romahduksen". Kuuba taasen on selvittänyt tiensä nähdäkseni pisteeseen josta ei ihan hevillä romahdeta, sanan "romahdus"-määritelmän mukaan ainakaan.

Niin, "Vanhan Kommunismin"(=N-L:n reaalisosialismin harhamalli) vatiot oli tuomittuja romahtamaan silla hetkellä kun päättivät seurata N-L:ää. Kiina vaihtoi hyvinkin nopeasti suuntaa, onnekseen. Kuubassa on aina valittu vain parhaat palat, vaan täydellinen kauppasaarto tekee hyväänkin maahan paljon pahaa, saati sitten (ei-ehkä-ihan-turhaan)vainoharhaisesti USA:n suhtautuvaan johtajan johdettavana olevaan maahan.

Viimeisempänä on enää jäljellä juurikin NDPK, joka tulnee tiensä päähän hyvinkin pian. Venäjällä, eikä Kiinalla ei ole juurikaan intressejä tukea moista maata, ja yksinään sillä ei ole mitään mahdollisuutta. Ja jos ruok-apu paketeissa lukee vuorostaan "China, EU, Russia ja USA"(etenkin viimeisin) niin ei kovin kauaa kansaankaan enää uppoa USA vastainen propaganda.

BTW, alottajalta unohtui nämä uudet, ja tulevat, "Kommunistiset"(Tässä kohtaa pitäisi lukea hieman Marxia) maat: Venezuela, Libya, jne..

Mielenkiintoinen kysymys ! Maailman suurin demokratia porskuttaa velalla epätoivoisesti eteenpäin...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/7792899.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7791999.stm

vaan veikkaan että ovat kyllä taantumaan päin Eivät ne muuten Kiinalle peloissaan noin motkottaisi !

http://www.sinodaily.com/2006/081219175 ... 80pm6.html

http://www.sinodaily.com/2006/081220002 ... 4a9d7.html

P.S:Ja jos luulette että tellä "kapitalisteilla" nyt on vaikeaa...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7793098.stm

Niin tämä on vasta ALKUA !

http://news.yahoo.com/s/afp/20081219/pl ... 1219121909

L
Seuraa 
Viestejä7878
Liittynyt17.3.2005

Häirikkö

Kirjoitit:

kiina on hyvä esmerkki valtiosta jok a on onnistunut säilytäämään suurella osalla kansasta kommiunismin elintason

Ei, vaan ne on onnistunut luomaan elintason nimellisestä kommunismista huomimatta. Sanaa elintaso ja kommunismihan ei ihan pienellä vasaralla samaan virkkeeseen survota.

L
Seuraa 
Viestejä7878
Liittynyt17.3.2005

Rikastaja

Kirjoitit:

Niin tämä on vasta ALKUA !

Siis mikä on alkua ja mille? Juu, ei tartte selitää, kyllä mä ymmärrän.

Siis mikä on alkua ja mille? Juu, ei tartte selitää, kyllä mä ymmärrän.Suomalaiset on aina ollu suorasanaista porukkaa eikä oo tykänny "selittämisestä"

Joten, miten pukea yhden sukupolven aikana kahden Supervallan totaalinen romahdus selvästi luettaan ja ymmärrettävään kuvaan?

Hmm, tässäpä haaste! Kokeillaanpa !

Olen kirjoittanut tästä aiemmin, mutta Hirsohiman pommi oli tosiasiassa säälittävä tarpeeton testiraakile, joka ei millään lailla oleellisesti vaikuttanut sen enempää Japanin vääjäämättömään antautumiseen, kuin antanut USA:lle mitään etulyöntiasemaa Venäjään nähden sotilaallisesti, koska "isä aurinkoisella" oli jo omat miehet syvällä Manhattan projektissa Joten valitettavasti kaikki nuo ihmiset sekä kuolivat että vammautuivat täysin TURHAAN, minkä takia pidänkin Hiroshiman pikku ydinkokeilua maailman suurimapa yksittäisenä sotarikoksena

Mutta takaisin aiheeseen, eli miksi Supervallat romahtaa?

No, sekä USA:ssa että USSR:ssa oltiin tosiasiassa sotilasjohdon keskuudessa tehty "periaatepäätös" ettei pommia IKINÄ käytettäisi, ja tarvittaessa oli olemassa epävirallinen doktriini ns "rajoitetusta" sodankäynnistä, jossa ydinaseiden käyttöalue oli rajoitettu tiukasti Länsi-Eurooppaan, mutta itse USA:n ja USSR:n siviilit säästetty TÄYSTUHOLTA !

Mistä tässä ns "kylmässä sodassa" sitten oli kyse? Ideologisesta taistelusta kommunismin ja kapitalismin välillä?

Ei! Oli kyse siitä, kumpi osapuoli kykenee rakentamaan enemmän ydäreitä ja "voittamaan" ydinsodan, ja Neuvostoliitto hävisi USA:lle+Nato:lle selvsti 1-0

Vaan nyt on meillä menossa käytännössä uusi varustelukilpa, ja USA:lla alkaa olla taloudellisia vaikeuksia selvitä, nyt kun Venäjä ja Kiina ovat vihdoinkin samassa leirissä. Tosiasiassa jenkkilä ei kykene selviytymään nykyisistä rasituksistaan. Sota Afghanistanissa tulee käytännössä olemaan ns "Proxy sota" joka vain sitoo USA:n ja Naton voimavaroja, vuodattaa ne kuiviin, ja estää niitä suunnittelemasta samanlaisia "humanitäärisiä" interventioita muualla, samaan aikaan kun Iran rakentaa jo omaa ohjus ja ydinarsenaaliaan ja Kiina voimastaa otettaan Afrikassa

Enpä ihmettelisi, jos jenkeissä eräät piiri tietoisesti pyrkisivät romahduttamaan talouden, ja julistamaan tämän jälkeen jonkinlaisen "Marshal lawn" ja siinä yhteydessä myös lakkauttaa mm julkisen terveudenhoidon ja sosialaipalvelut. Tosiasiassa jenkit ovat hävinneet toisen asevarustelukierroksen, koska eivät kykene millään saamaan nykyistä asevarustelukierrettään onnelliseen päätökseen edes Naton avulla. Peli on pelattu, ja he joutuvat pian julistamaan VARARIKON! Mitään ydinsotaa ei ikinä tule, koska eivät PELKURIT siihen uskalla! Eivätkä ne siinä "kylmässä sodassa" mitään tosiasiassa "Voittaneet" Kummankaan osapuolen välillä ei käyty yhtään merkittävää taistelua. Luodit eivät viuhuneet, eivätkä varsinkaan ohjukset! Eikä rauhansopimusta, jossa sen enempää Venäjän rajoja kuin maan valtavan ydinarsenaalin kohtaloa oltaisiin millään lailla määritelty. Ei voiton tunnusmerkkejä=ei voittoa! Kiinalla on huomattavasti suurempi talous ja enemmän ystäviä, joten sitä vastaan ne tulevat pärjäämään VIELÄKIN huonommin, ja Japanin voittivat käytännössä kahden rintaman sodassa, jossa ratkaiseva tekijä oli aiemmin puolueettoman Neuvostoliiton sodanjulistus(johon Japani ei käytännössä mitenkään ollu varautunut)kuin noitten radioaktiivisten voutavien tekeleiden pudottaminen "testialueilla"

Antaa niiden uhota finanssi Armageddoneista, Ympäristön tuhosta ja ydinsodan vaaroista. Jenkit on tunnetusti maailman suurimpia VALEHTELIJOITA! Ei ne kykene edes pitämään omaa taloaan kurissa. Ne pelkurit romahduttaa itsensä VARARIKKOON! Mitään "ydinsotaa" ei ikinä tule !

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347
Liittynyt27.4.2008
L
Häirikkö

Kirjoitit:

kiina on hyvä esmerkki valtiosta jok a on onnistunut säilytäämään suurella osalla kansasta kommiunismin elintason

Ei, vaan ne on onnistunut luomaan elintason nimellisestä kommunismista huomimatta. Sanaa elintaso ja kommunismihan ei ihan pienellä vasaralla samaan virkkeeseen survota.

Tarkoitatko elintasolla sitä, että 2% elää tasokkaasti, ja loput ihmiset pallolla eivät?

Everything you know, is about to change.

Ei Kimmo hirveen paha poika ollut, tai no... Sain siltä lapsena kuonoon ja se multa, oli pitkään nokassa verenvuotoja, kunnes itsestään umpeutui...

Mutta vakavasti ottaen, kyllä sirpille ja vasaralle on vieläkin käyttöä, ainakin siihen tiettyyn kellonaikaan, kun ilmestyskirjan enkeli panee tuomioitaan täytäntöön...

"Ja rypeleet pursuivat niin, että veri ulottui hevosen kuolaimiin asti aina 1600 stadionmittaan saakka!"(Ulkoimuistista J(oh)annesta...)

Mutta joo, kyllä varmaan jo 16-mennessä saan hommani loppumaan, mutta kannattaako virtaa sammuttaa välillä?

22(00)- raja,lähestyy säälimättä.. Mutta milloin aika loppuu, ja maalimankaikkeus pimenee, koska kaikki ylläpito loppuu? Alkaakseen uusien henkien uusilla määräyksillä!

L
Rikastaja

Onko paha olla?
Kysykää Aki Bergiltä, se on puolustaja-pelaaja, tai ainakin viime kerralla ol'.

Loistavasti onnistui suomen taktiikka salibändyssä. Eka erä 4*100% onnistumisilla, ja toka erä 3*125% onnistunella puolustustaktiikalla... Ja ruotsin joukkueessa oli sitten edes yksi Kalle Anka, en edes tiedä Hannun ruotsinkielistä nimeä...
Saivat 2-kertaa avopaikan, muttei mennyt...

Venäjä ja Kiina eivät muutakuin paisuttelevat ydinpommejaan... Suohon kaikki, niin tulee hillaa seuraavassakin luomakunnassa...

L
Rikastaja

Kirjoitit:

Niin tämä on vasta ALKUA !

Siis mikä on alkua ja mille? Juu, ei tartte selitää, kyllä mä ymmärrän.
Ettei olisi vain Suomi se kuuluisa "maailman lopun maakunta, jossa viimeistellään TAIVAAT!"? Ai ei... Huonon hienoa olla maalissa, jos ryssiä on paikalla... Virolaiset on onneksi hyviä - vielä...

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Minusta valtiot jotka ovat pitäneet kansan kulutusta alhaalla , ovat toimineet ihan oikein.
Jos koko maailman väkiluvun elintaso olisi euroopan rikkaitten maitten luokkaa, ei maapallo riittäisi kovin pitkään.

Jos taasen maailman koko väestön elintaso olisi jonkin "banaanitasavallan" ´tasolla, ei isompia saaste-riittämis
ongelmia esiintyisi, nykyisellä tasolla.

Elikkä jos ihmiskunta tai kansat eivät tajua rajoittaa kulutustaan, se jääpi yhteiskuntien tehtäväksi tuo rajoittaminen. Siinä ovat onnistuneet parhaiten muutamat diktatuurit, ja kommunistiset valtiot.
Ajatelkaappa tätä kokonaisuutena.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat