Seuraa 
Viestejä185
Liittynyt20.2.2007

http://www.overstream.net/view.php?oid=m2t1n5initn1
Erittäin olennainen dokkari, sopii kaikille.

Auttaa fanaattisuuteen, pseudoskeptisyyteen, vastuuttomuuteen, absoluuttisuuteen ja yleiseen tyhmyyteen. Auttaa purkamaan jumiutuneita ajatusluuppeja. Antiparanoidi. Tekee ylipäätään viisaammaksi.

Ehkä.

Sain jokin aika sitten enkkutekstitykset valmiiks tähän loistavaan dokkariin. Wilsonin puhe on etenkin vanhoilla päivillään paikoittain käsittämätöntä muminaa, siksi siis enkkutekstit enkunkieliseen dokkariin. Suomitekstit tulossa myös, jos ei enkku taitu.

Wilsonille altistuminen on inspiroinu monessa isoja elämänmuutoksia. Wilson ei tietysti tee mitään sun puolesta, vaan voit kiittää ihan ittees ku huomaat et jotain tapahtuu.

Et kadu, ja rahat takaisin jos et kadu.

Sivut

Kommentit (41)

pitääkin tsekkaa toi, Illuminatus! trilogia on btw mielenkiintonen kans, ja monet muutkin Wilsonin kirjat

RAW oli hurja setä, ihan tutustumisen arvoisia juttuja hänellä

"Learyn tavoin hän tuki ihmisten avaruuden kansoittamista, älyn kasvattamista ja elämänpidentämistä: esi-transhumanistista aatetta, jota Leary kutsui SMI2LE:ksi (SM=Space Migration, I2=Intelligence Increase, LE=Life Extension)."

"Hän on sanonut kohdanneensa maagisia "olentoja". Kysyttäessä olivatko nämä olennot "todellisia", hän vastasi niiden olleen "tarpeeksi todellisia", muttei kuitenkaan "yhtä todellisia kuin verovirasto", sillä olennoista oli helpompi päästä eroon. Hän on varoittanut vasta-alkajia okkulttisista rituaaleista, sillä niiden kanssa hätäily voisi johtaa "energioiden" vapautumiseen, jotka puolestaan saattaisivat ajaa ihmisen "melko hulluiksi". loistavaa läppää hittolaine

Aukikco
Seuraa 
Viestejä185
Liittynyt20.2.2007

Ettei kellekään tulis liian hörhöä kuvaa, niin lainattakoon lisää:

"Belief is the death of intelligence. As soon as one believes a doctrine of any sort, or assumes certitude, one stops thinking about that aspect of existence."

"It's important to abolish the unconscious dogmatism that makes people think their way of looking at reality is the only sane way of viewing the world. My goal is to try to get people into a state of generalized agnosticism, not agnosticism about God alone, but agnosticism about everything. If one can only see things according to one's own belief system, one is destined to become virtually deaf, dumb, and blind. It's only possible to see people when one is able to see the world as others see it."

"All phenomena are real in some sense, unreal in some sense, meaningless in some sense, real and meaningless in some sense, unreal and meaningless in some sense, and real and unreal and meaningless in some sense. "

"The Constitution admittedly has a few defects and blemishes, but it still seems a hell of a lot better than the system we have now."

(ennen kuolemaansa): "Various medical authorities swarm in and out of here predicting I have between two days and two months to live. I think they are guessing. I remain cheerful and unimpressed. I look forward without dogmatic optimism but without dread. I love you all and I deeply implore you to keep the lasagna flying. Please pardon my levity, I don't see how to take death seriously. It seems absurd. "

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Discordianismi on minulle aiemmin tuttua, tulin joskus lukeneeksi siitä Wikipediasta. Innoituksena mikä muukaan, kuin animaatiosarja Grim & Evil, jonka Eris -hahmosta minun piti katsoa että mihin se oikein pohjautuu. Siitä se lähti. Ihan hauska nähdä tässä dokkarissa yksi discordianismin paaveista.

Dokumentin loppupuolella oleva vertaus uskovaisen ja taiteilijan välillä ("taiteilija viettelee sinut kohti omaa näkemystään, uskovainen uhkaa ja pakottaa sinut omaan näkemykseensä") oli ihan mielenkiintoinen huomio, mutta on toisaalta hieman ristiriidassa sen yleisen ohjeen kanssa että kenenkään käsityksiin, ei edes omiinsa, pitäisi uskoa täysillä. Tai eipä siinä kai mitään ristiriitaa ole: miksi taidetta pitäisi "uskoa"?

Kannatti katsoa. Meinasin juuri sanoa että olisi tämä voinut olla vähän koherentimpi dokumentti vähän kuten Zeitgeist - mutta itse asiassa ei. Niin puhuja kuin itse dokumenttikin tuntui nauravan itselleen, mikä on ihan hyvä pohja koko sen sanomalle. Zeitgeist -formaatti olisi tähän liian dogmaattinen.

Substantiiveista ("nouns") luopumista en ihan vielä hahmota että mikä siinä olikaan tarkoituksena, ja miksi siihen pitää pyrkiä.

kannattaa myös tsekkaa Principia Discordia kirja, joka on ihan hulvaton siinä ruoditaan discordianismin olemusta ihan kunnolla ja kaikkea muutakin siinä sivussa, saa kyl naureskella & rapsutella päätä vähän väliä.
Mm. termi "Fnord" jos kelleen tuttu, peräisin k.o. opuksesta

niijoo, ja mitä itse "Maybe Logic" -dokkariin tulee, oikein hyvä! ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen

Aukikco
Koska kaikki maailman ihmiset eivät ilmeisestikään ole vieläkään katsoneet tätä, kehottaisin keskustelemaan lisää!

Et kadu, ja rahat takaisin jos et kadu.
Jospa suurin osa todellakin omaksuisi sen mistä tuolla dokkarilla puhutaan. Todella hieno video, toivottavasti muistaa taas olla vähemmän "cosmic schmuck" jonkin aikaa...

Herätti myös ajatuksia keskusteluista tälläkin palstalla. Lähes aina eri osapuolet ovat linnoitautuneet omiin näkökantoihinsa eikä toisen esittämiä asioita välttämättä edes huomioida. Varsinkin ne pointit, mitä ei pysty helposti kieltämään, ohitetaan, ja takerrutaan taistelemaan kaikesta mistä vaan voi. Mutta toisaalta, pitää ymmärtää ihmisten rajallisuutta, joillakin on vain yksi putki minkä kautta maailmaa tarkastellaan eikä aivot edes ala käsittelemään sen vastaista tietoa.

Aukikco
Seuraa 
Viestejä185
Liittynyt20.2.2007

Nii-i.

Itse asiassa ton dokumentin katsomisen ja edes jonkinasteisen ymmärtämisen tulisi olla vaatimus, että saa edes kirjoittaa tai ajatella mitään tieteeseen tai filosofiaan liittyvää.

Itse asiassa muita ei pitäisi edes päästää puhumaan julkisesti!

Ukolla oli ihan ok pointteja ja hyvää läppää, mutta ei ihminen näitä dokumentteja katsomalla viisastu vaan menemällä itseensä ja laajentamalla kokemusmaailmaansa. Tämähän Wilsonin pointti itse asiassa olikin.

Mistä noita taas sikiää...

Wilson oli katolilaiskoulun kasvatti ja pornolehden toimittaja 6 vuoden ajan 1965-1971.

Hän sai tohtoripaperit postimyyntinä koulusta, joka lopetti saman tien.

Aukikco
Seuraa 
Viestejä185
Liittynyt20.2.2007

Tosta paskanjauhannasta sais helposti sellaisen kuvan ettei tässä keskustelussa, tai Wilsonilla, oo mitään pointtia.

Onko tässä keskustelussa, tai Wilsonilla, jokin pointti?

No, mut sä kuitenkin meet kattoo Maybe Logicin, ja reagoit. Sä voit väittää ettei edellinen lause pidä paikkaansa, mutta ennemmin tai myöhemmin sä kuitenkin huomaat sen tapahtuvan.

Mitä enemmän yrität kieltää sitä ajatusta, että Maybe Logic vetää sua puoleensa, sitä enemmän se vetää sua puoleensa, ja siksi sun on vaan jossain vaiheessa pakko kattoa se. Ja sit reagoit.

siispä: http://www.overstream.net/view.php?oid=m2t1n5initn1

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat