Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Molemmat maanosat tarvitsevat tietenkin nykytilanteessa "Help:piä" Mutta lähestyn asiaa kuitenkin USA:n kannalta. Eurooppalaisten kannalta vaikea kysymys tietenkin, emme me voi enää jenkkien taloutta pelastaa, jos sitten omaakaan, mutta aina voidaan jotain tehdä. Joulupatakeräyksessä ja muissa hyvä mieli jutuissa suomalaiset ainakin ovat hyvin anteliaita. Kriisiapuna USA:n köyhille voitaisiin sellainenkin täällä järjestää.

Poliittisesti Suomen ja Euroopan päättäjät voisivat todenteolla auttaa heitä pääsemään irti G. Bushin aloittamista järjettömistä teurastuksista Irakissa ja Afganistanissa. Ensi askel oli vetää kaikki Eurooppalaiset joukot Jouluksi kotiin. Sitten myöhemmin amerikkalaisjoukkojen kotiinkuljetuksessa Suomestakin löytyisi ainakin yksi isompi laiva avuksi, Finnjet.

Ennenkaikkea amerikkalaiset tarvitsevat nytten todellisia avunantajia, ajattelukykyisiä ystäviä, ei perseennuolijoita, jotka useimmiten enemmän ongelmia aiheuttavat, kuin ratkaisevat niitä.

http://www.youtube.com/watch?v=9ibX3TejlZE

Lierikki Riikonen

Sivut

Kommentit (23)

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005
LotharToivottavasti nyt ei kuitenkaan. Paljon riippuu euron luotettavuudesta rahamarkkinoilla. Jos se säilyy, vahvalla eurolla voidaan tukea USA:n rahamarkkinoita ostamalla taaloja varastoon, kun niitä näillä näkymin tullaan saamaan halvalla. Maailmankapitalismin laman kuitenkin historiallisesti joskus loputtua, niitä voi sitten myydä kalliimmalla takaisin.

Nähdäkseni Obaman suunnitelema elvystyspaketti ei kuitenkaan riitä. Amerikkalaisille kuluttajille olisi iskostettava päähän, ettei velaksi voi loputtumasti elää pitämällä saavutettua elintasoa yllä. Vyötä on joskus kiristettävä. Tästäkin kirjoitin ennakoivasti jo pari vuotta sitten. Ostetusta hyödykkeestä pitää maksaa sen todellinen arvo itse tekemällään työllä. Paitsi tietenkin pääomanomistajan, joka saa hynät toisten tekemästä lisäarvosta, kirjoitti Marx. Mutta myös: " Kapitalistisessa yhteiskunnassa pääomanomistaja on välttämätön toimija."

Lierikki Riikonen

Siellä oli kuin villinlännen kaupungissa, jossa puupäinen pormestari ja patenttirohtoukot ja pyssysankarit pääsi huseeraamaan. Kyllä ne läksynsä oppivat

lierik
Ostetusta hyödykkeestä pitää maksaa sen todellinen arvo itse tekemällään työllä. Paitsi tietenkin pääomanomistajan, joka saa hynät toisten tekemästä lisäarvosta, kirjoitti Marx. Mutta myös: " Kapitalistisessa yhteiskunnassa pääomanomistaja on välttämätön toimija."

Höpsänkönkköä taasen. Maailmantaloudesta hävisi taivaan tuuliin ainakin biljoonan euron edestä arvoa, joten miksi ne tavarat ovat silti edelleen olemassa? Miksi esim. jokin rakennus ei vain häviä ilmaan, kun sen arvo häviää ilmaan?

Pääomanomistamisessa on siis kyse lumepääomasta. Tuskinpa pääomanomistajilla on kassakaapissaan aitoja rakennuksia, tehtaita -- Heillä on ainoastaan tuotannontekijöille mitattu virtuaaliarvo, jota ei todellisuudessa ole missään; ne ovat ainoastaan leikkipelimarkkoja, eikä reaalista valuuttaa.

Pääomanomistajat pelaavat feikkipeliä, mutta koska koko kansa kärsii tukholma-syndroomasta, niin tietty kaikki luulevat, että pääomanomistajien peli on aitoa

Miksi ihmeessä pitäisi uskoa satoja vuosia sitten kuolleita taloustieteilijöitä, joiden opeilla kaiketi oltaisiin voitu tehdä jotakin heidän aikanaan?

USA paska kaatuu! Sen amerikkalaiset on ansainnu ku ovat yli varojensa eläneet! Euroopan maat ottavat USA:n hajoamisesta kaiken hyödyn irti! Eurooppa saa takaisin ansaitsemansa paikan Telluksen keskipisteenä!

Toope
Seuraa 
Viestejä24762
Liittynyt23.7.2006
Tumppi L
USA paska kaatuu! Sen amerikkalaiset on ansainnu ku ovat yli varojensa eläneet! Euroopan maat ottavat USA:n hajoamisesta kaiken hyödyn irti! Eurooppa saa takaisin ansaitsemansa paikan Telluksen keskipisteenä!

Pöh, ei USA mihinkään ole hajoamassa. Se on tämänkin laman jälkeen maailmantalouden keskus. Toki se koko ajan menettää osuuttaan itä-Aasialle, eritoten Kiinalle.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Vaari meni kisaan nuortensarjaan ja kompastui, kaataen muitakin. Aivotuonnilla ja suurilla raaka-aineresursseilla lihonut köntys. Nitroja vaan huuleen, kyllä se siitä.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005
mensaani
lierik
Ostetusta hyödykkeestä pitää maksaa sen todellinen arvo itse tekemällään työllä. Paitsi tietenkin pääomanomistajan, joka saa hynät toisten tekemästä lisäarvosta, kirjoitti Marx. Mutta myös: " Kapitalistisessa yhteiskunnassa pääomanomistaja on välttämätön toimija."

Höpsänkönkköä taasen. Maailmantaloudesta hävisi taivaan tuuliin ainakin biljoonan euron edestä arvoa, joten miksi ne tavarat ovat silti edelleen olemassa? Miksi esim. jokin rakennus ei vain häviä ilmaan, kun sen arvo häviää ilmaanEi tietenkään tuotantohyödykkeen ja sen tuotantotekijöiden todellinen arvo mihinkään ilmaan häviä. On vain niin että kun jollakin, siis kapitalistilla, on ylimääräistä hintaa, jonka on hankkinut lisärvolla, haluaa sen sijoittaa tuottavasti. Kun sitten muutkin pääomanomistajat sen huomaavat hekin sijoittavat, siten tuotantohuödykkeeseen sijoitettu raha (paperia) ei enää vastaakaan sen todellista arvoa markkinoilla, jos sen myisi.

Pääomanomistamisessa on siis kyse lumepääomasta. Tuskinpa pääomanomistajilla on kassakaapissaan aitoja rakennuksia, tehtaita -- Heillä on ainoastaan tuotannontekijöille mitattu virtuaaliarvo, jota ei todellisuudessa ole missään; ne ovat ainoastaan leikkipelimarkkoja, eikä reaalista valuuttaa.
Juuri noin.


Pääomanomistajat pelaavat feikkipeliä, mutta koska koko kansa kärsii tukholma-syndroomasta, niin tietty kaikki luulevat, että pääomanomistajien peli on aitoa.Miksi, kuuntelisivat minua?


Miksi ihmeessä pitäisi uskoa satoja vuosia sitten kuolleita taloustieteilijöitä, joiden opeilla kaiketi oltaisiin voitu tehdä jotakin heidän aikanaan?Ei voitu, vielä silloin. Nykyään ne modernisoituina toimivat edelleenkin. Ei minulla ole Keynesinkään talousteorioita mitään vastaan, pitäisi vaan saada toimimaan. Bushmannin lanseeraama Adam Smith:istä olen kyllä täysin eri mieltä. Hänen juttunsa on jo aikaa sitten kumottu porvarillisessa taloustieteessäkin. Yksi jenkki sai siitä jopa Nobelin. Hänestä on tehty jopa Oscarin saanut elokuvakin, "Kaunis mieli." Tyypin nimeä en muista, mutta anekdoottina muistelen, että hän todellisuudessa häätöi telkkarissa lehtimiehiä ympäriltään huitomalla kepillään.

Lierikki Riikonen

Amerikan Yhdysvalloissahan sanotaan, että jokainen on oman onnensa seppä. Nyt näyttää siltä, että sanonnaksi on muodostumassa "jokainen on oman onnensa ´suutari´.

Bushan oli ´suutari´ jo syntyessään, kuten on nähty. Midaksen kosketuksen vastakohta.

Oma mielipiteeni on, että USA on menettänyt jalansijaa Kiinalle jo ainakin 10-vuoden ajan.

Kaikki alkoi Japanin "Ihmetoipumisesta" sodasta. Nopeasti, ja niinkuin monet lännessä epäilevästi totesivat, LIIAN nopeast! Japanilla ei ollut kykyä enää muodostua Aasian dominoivaksi mahdiksi, mutta se kykeni antamaan mallin Kiinan tulevalle taloudelliselle kehitykselle.

Samoihin aikoihin kun Japanilaiset olivat liian kiireellisiä pyytelemässä anteeksi sodanaikaisia hirmutekojaan, Kiinalaiset räjäyttivät ikioman atomiaseen ja miehittivät Tiibetin. Kiina oli kahden Supervallan välissä, mitä saattaa pitää joko uhkana tai mahdollisuutena. Niinkuin Amerikkalaiset jo aikoja sitten totesivat, Kiina olisi tosiasiallinen hyötyjä USA:n ja USSR:n totaalisesta välirikosta.

Neuvostoliitto hajosi, mutta puna-armeijaa ei ikinä lyöty taistelukentällä, eikä virallista rauhansopimusta ikinä solmittu, jossa Venäjän federaation rajat, saati maan valtavan ydinarsenaalin kohtalo oltaisiin varmistettu. Asevarustelu tosiasiassa jatkui kauniiden hymyjen ja ikuisten rauhanlupausten kanssa kulssien takana. Fransis Fukuyama julisti historian päättyneeksi, mutta korkeintaan oltiin otettu aikalisä ilman, että edes todellinen luku olisi päättynyt maailmanhistoriassa. Venäjän federaation johto yksipuolisen liennityksen jälkeen valmistautui todelliseen ja lopulliseen konfliktiin USA:n kanssa kulssien takana.

Amerikassa kulssien takana oli miehiä, jotka olivat tehneet matikan läksynsä ja ymmärsivät, ettei USA:n korruptoitunut talous ja hajoava sosiaalinen rakenne tulisi millään kestämään viimeisen asevarustelukierteen tuomi rasituksia. Hajoavassa maassa tehtiin salaa suunnitelmia todellisen uuden mailmanjärjesytksen luomiseksi, kun USA lopulta hajoaisi uusien sotien ja asevarustelukierteiden tuomiin hirvittäviin rasituksiin. Suunnitelmat lyötiin tosiasiassa lukkoon jo kauan ennen Yrjö Puskan nousemista valtaistuimelle. Iraqin sodan tosiasiassa aloitti hänen edeltäjänsä massiivisella pommituskamppanijalla, johon tosin maajoukot eivät vielä tuolloin osallistuneet.

Amerikan taloudellinen ja poliittinen eliitti oli päättänyt aloittaa Lähi-Idässä ilmisodan! Sodalla olisi useita eri tavoitteita. Niistä yksi oli saada alueen öljyvarat pysyvästi USA:n haltuun, ja näin käytännössä muodostaa kuritusote Kiinaan. Toinen olisi Vietnamin karvaan tappoin kostaminen. Kolmas olisi Venäjälle näpäyttäminen, kun USA lopulta kukistaisi "voittamattoman" Talibanin Afghanistanissa. Neljäs olisi Iranin vallankumouksellisen hallituksen kaataminen ja lopulta viides yksityisessä omistuksessa olevan aseteollisuuden tilausten turvaaminen useiksi vuosiksi eteenpäin, sekä tietenkän voimistuneen turvatakuut liittolaiselle Israelille, ja samalla mahdollisuus testata Nato liittolaisten uskottavuutta. Sotilasoperaatioon kuului salaa kulssien taka yhtenäisen ohjustukikohtien ketjun rakentaminen aina Puolasta Japaniin ja uusi sukupolvi avaruusaseita, jotka takaisin USA:n armeijalle elintärkeän avaruuden herruuden.

Mitä julkisuudessa ei ikinä kerrottu oli, ettei USA:lla ikinä olsi varaa näihin kaikkii hankkeisiin kerralla siitä huolimatta, kuinka paljon Nato liittolaiset tulisivat sitä tukemaan. Pieni piiri ihmisiä asetti aluksi USA:lle totaalisen epärealistisia tavoitteita, ja jatkuvasti eskaloimalla konfliktia ja asevarustelua he pyrkivät pitämään huolen, ettei Amerikka ikinä kykenisi liukertelemaan irti heidän ansastaan riippumatta siitä, kun oli vallankahvassa. Sinällään tällä ei ollut mitään merkitystä, koska kun sota oli alkanut armeija halusi voittaa, ja samalla pestä lopullisesti Vietnamin "likapyykit" Se, minkä puolesta taisteliin oli sivuseikka, ja vähitellen USA:n herruus toisi rauhan, tasapainon ja hyvinvoinnin Lähi-Itään. Näin heille ainakin kerrotiin

Oltiin luotu edellytykset Amerikan kontrolloidulle romahdukselle. Romahdus olisi kaksitasoinen johtuen USA:n luonteesta. Kaikista tärkeimpiä olivat tietenkin tapahtumat Amerikan sisällä. Keskiluokan kuolema Reaganomicsin avulla toteutettiin massiivisia "immigration+outsosrching" ohjelmia käyttäen. Agressiivinen ulkopolitiikka palveli monia eri tarkoituksia rikastuttaen varsinkin yksityisessä omistuksessa olevan aseteollisuuden kukkaroa, mutta sillä oli myös toinen päämäärä;KUKAAN ei tulisi mielivaltaisen, yksinvaltaisen romahtavan mahdin avuksi, joka saarnasi muille ihmisoikeuksista samaan aikaan kun toteutti ja tuki systemaattista kansanmurhaa, sotia, ja saastutti yhä enemmän kuin mikään muu mahti maailmassa. Vihattua Amerikkalaista järjestelmää ei tulisi pelastamaan KUKAAN! Se saisi mädätä rauhassa

Sota oli vain yksi ulkopolitiikan päätevoite. Pitää sotaa yllä, ja pitää sitä pystyssä. Sotateollisuus saisi taatut tilaukset vuosiksi eteenpäin, ja uusi asevarustelukierre Kiinan, Venäjän ja nyt myös Iranin kanssa auttaisi myös lihottamaan yksityisen sotateollisuuden kukkaroa. Itse nikkaroitu "talouskriisi" takaisi myös yksityisten pankiirien kontrolloimalle Fedille tilaisuuden ostaa konkkaan menneitä Amerikkalaisyrityksiä pilkkahintaan. Supervalta vailla keskiluokkaa olisi pian kypsä diktatuurille, ja "talouskriisi" pakottaisi luopumaan siinä samalla sosiaaliohjelmista vähävaraisille

Mutta Amerikan eliitillä oli hyvät suhteet Aasiaan, ja etenkin Kiinaan, johon he olivat sijoittaneet suuria omaisuuksia. He tiesivät, ettei USA millään kykenisi estämään Kiinan nousua. Sillä oli jo muutenkin liikaa rautoja tulessa. Amerikan ROMAHDUS olisi väjäämätön, ja Kiinasta tulisi pian johtava Supervalta. Ja kun se vääjäämättä tapahtuisi, heillä oli Aasian ihmemaassa useita ystäviä ja tuttavia. Yhteiskunta luisuisi kaaokseen ja anarkiaan ja massiivisen Lähi-Idän armeijan pelastaminen jäisi Nato liittolaisten harteille. Mutta Amerikassa taloudellinen ja poliittinen kaaos johtaisi yksinkertaisesti Marshal lawn säätämiseen, mikä oli alusta saakka ollut kaiken tavoite, A ja O. Kymmeniä tuhansia sotilaita oltiin jo pikku hiljaa siirrettin Amerikan suurkaupunkien kaduille niitten saatua vuosia korvaamatonta koulutusta sissi sodasta Lähi-Idässä. Levottomuudet tultaisiin rauhoittamaan poikkeuslailla. Samalla poikkeuslailla, joka oltiin otetti käyttöön ensimmäisen sisällis-sodan aikana. Ja Amerikan tuleva sotilasjohto olisi yhä voimakkaasti riippuvainen näistä vanhoista herroista ja heidän tarjoamastaan taloudellisesta tuesta, heidän käytännössä yhä kontrolloiden Amerikan koko kultavarantoa. Romahtanut suurvalta ajettaisiin entisen Neuvostoliiton lailla konkkatilaan, jonka jälkeen Washigton Krelmin tyyliin myyntäisi Fedin herroille maasta parhaat palat, aivan kuten Neuvostoliitossa. Itseasiassa nimen omaan sieltä he olivat ottaneet mallia pikku kokeilulleen

Kiinan nousu oli vääjäämätön. Koska Amerikan eliitti huomasi ettei sitä voinut pysäyttää, he päättivät pikemminkin jouduttaa sitä romahduttaakseen USA:n ennenaikaisesti, jolla me myös estäisivät Kiinan ja Amerikan sodan, joka merkitsisi heidän omaisuutensa totaalista neutralisoimista sekä Amerikassa että Kiinassa! Oligarkien yksipuolisesti toteutettu romahdus oli jo kerran toteutettu idässä. Nyt se oli määrä toteuttaa lännessä saman kaavan mukaan, ja tähän mennessä kaikki on käytännössä mennyt TÄYSIN suunnitelmien mukaisesti Taantuvalle suurvalalle ollaan TIETOISESTI kaivamassa suo mistä se ei IKINÄ enää nouse ylös! Mitään "Glasnostia" ei lännessä käytännössä IKINÄ tule, vain ROMAHDUS !!!

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Tuosta Rikastajan pitkästä visiosta jäi mieleen yksi asia, muiden lisäksi. Ja on ehkä off topiccia, olkoon. Miksi Kiina on Tiibetin miehittänyt? Siis mitä hyötyä heille on koko alikehittyneestä munkkivaltiosta? Päinvastoin haittaa on ollut, uskontokermapersekomukkahippi (ei ole minun keksintöni ilmaus) Dala Lama taisi saada jopa Nobelin rauhanpalkinnon. Eikä hänen kanssaan, Kiinan pelossa, kukaan asemastaan kiinni pitävät valtiomiet, tai kansansa etuja ymmärtävät, uskalla edes vastaanottaa ja porista julkisesti. Kuitenkin tehdään vaikkapa Tiibettiläisiä elokuvia vielä. Taitaa tosiasiassa Kiinan valtaan alistuminen olla tiibettiläiselle vuohipaimenelle enemmän siunaus, kuin uskonnollinen valtio, vaikka kartoissa raja vielä esitetään punaisella katkoviivalla.

Lierikki Riikonen

Sinulla on tyypillinen Eurooppalainen patrionistinen asenne Kiinaa kohtaan; se on tehnyt "väärin" ja sinä voit ottaa jonkinlaisen "ylemmän" moraalisen asenteen ja määrittää sille "rajat" Eli kun Kiina rikkoo ihmisoikeuksia, saastuttaa ympäristöä ja alistaa vähemmistökansoja, voitte te valkolaiset nuhdella heitä jonkinlaisesta Jumalan asemasta. Kuin Jumala, joka istuu kultaisella tuolilla josta jakaa kansoille oikeutta

Myönnän, olen Kiinafani(joskaan en Kiinalainen)mutta en lähde tässä saarnaamaan naama punainen Kiinalaisintoani. Joten, tiivisteteenäpä tämä sinulla lyhyesti ja ytimekkäästi, JUNTTI !

Kiina on SUURVALTA! Koska se on suurvalta, se voi tehdä asioista, joista sinä ja sinun Eurooppalaiset liberaali ystäväsi eivät pidä tai hyväksy. Kiinan voimilla ja vallalla on toki rajansa, mutta se on SUURVALTA! Ei sen tarvitse välittää mitä "Globaali mielipide" on siitä mieltä, varsinkin kun "globaali" mielipide koskettaa vain kateellisia Eurooppalaisia, joitten viimeinen imperiumi on hajoamassa palasiksi.

Tiibet on nyt Uiguurien lailla liitettynä tiukasti osana Kiinaan kiitos toimivan rautatieyhteyden. Se on OSA KIINAA! Se onko tämä "oikein" on ihan toinen kysymys. Te "lberaalit" valkoiset ette ole kovin paljoa juuri protestoineet Afghanistaninkaan sotaa. Sehän on "oikein" koska te valkoiset viette sinne ilosanomaa Jeesuksesta ja naisten oikeuksista. Eivät ne kirotut alikehittyneet ählämit ansaitse omaa valtiota riippumatta siitä, olivatko ne sitten 9/11 takana tai eivät !

Et taida nyt oikein ymmärtää tätä kalpeanaama. Sitä et kuulu mihinkään "ylempään rotuun" vaikka sinulle ollaan varmasti tällaisia piilovaikutteita mm Eurooppalaisessa mediassa annettu ymmärtää. Ja päinvastoin kuin Tumppi tuolla ylhäällä väitti, USA:n taantuma ei merkitse uutta vaslatkeskittymää Euroopassa. Ei tosiasiassa LÄHELLEKÄÄN !

Minä en tietenkään voi saada sinua muuttamaan mieltäsi. Onneksi sillä mitä sinä ja kaltaisesi valkoiset "Liberaalit" ovat joko Aasian ympäristöstä tai ihmisoikeuksista mieltä ei tosiasiassa ole paskan marjan verran merkitystä. Kiina on Aasialainen SUURVALTA! Se on YDINASEIN varustettu suurvalta, jolla on pian yksi maailman suurimmista talouksista ja sotavoimista, hyvin pitkälle muuten Amerikkalaisten sijoitusten auttamana Tästä voitte taas jälleen kiittää "ystäviänne" jenkkejä. Ei sillä, mitä sinä pian MAAILMAN MAHTAVIMMASTA kansakunnasta olet mieltä ole kuusen marjaa enempää merkitystä Sinä et ole Jumala, etkä kuulu "ylempään rotuun" vaikka niin kyllä uskotkin. Et sinä päätä vaikka kuinka itkisit maailman ympäristön ja ihmisoikeuksien puolesta, mistä te valkolaiset ette tosiasiassa IKINÄ pitäneet huolta! Itke vaan Tiibetin pientä vuoristoapinaa kaikessa rauhassa, mutta sinä tai sinun rotusi ette ole mitään "Jumalia" Sillä mitä sinä olet mieltä luultavasti jo nyt MAAILMAN MAHTAVIMMASTA kansakunnasta ei tosiasiassa ole kärpäsen paskan vertaa merkitystä. Etkö paremmin aikaasi saa aamuyöstä kulumaan ?

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Mitä helevetin sontaa suollat? Tuossa viestissänihän asetuin nimenomaan Kiinan puolelle, muun muassa Tiibet-kysymyksessä, ja muutenkin. Opettele ymmärtämään lukemaasi. Niin kauan kuin Kiina säilyy kommunistisena valtiona, olen muutenkin jäävi sitä kritisoimaan. Ihmisoikeuksissa olisi silti toivomisen varaa.

"JUNTTI !, kalpeanaama" Yritä nyt toveri keksiä jotain hehkuvampaa. "Ryssän koirakaan" ei hetkauttanut mitenkään.

Lierikki Riikonen

Offendaalina:

Minulla on äärimmäisen hämärä muistikuva, että olisit käynyt Triplan kanssa aikoinaan keskustelun Pavlovin koirista, jossa mainitsit, että "huu ceös"?

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005
Pubi
Offendaalina:

Minulla on äärimmäisen hämärä muistikuva, että olisit käynyt Triplan kanssa aikoinaan keskustelun Pavlovin koirista, jossa mainitsit, että "huu ceös"?
Joo, keskustelu ei kyllä niinkään käsitellyt sitä, taisi tärkein anti minulle kuitenkin olla Arkos-vainaan kanssa sanailu. Ketjun nimi on: "Henkien taisto, sanan säilä". Itse perustamani vielä. Se oli näköjään jo 2005. Tässä ilmeisesti tuo "huu ceös":

Otan "Pavlovin koiran" pois omalta Hiler/Stalin/natsi/ryssä -korttilistalltani. "Pavlovin koira" nimittely sopii minulle oikein hyvin. Senkin vuoksi että voi käyttää kahdessa eri merkityksessä on hieno. Monessa suhteessa kuvaava. Alan käyttämään sitä myös itse. Myös "ryssän koira" saa lähteä. Nyt puhaltavat vapaat tuulet. Siirryin kannattamaan "Valkoinen Päivänkakkara" liikettä, "Punaruusun" sijaan.
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?f=12&t=2915&st=0&sk=t&sd=a...

Lierikki Riikonen

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat