Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Sain idean -tadaa- Pönniltä.

Onko kukaan lukenut prof. Keltikangas-Järvisen kirjaa

"Temperamentti ja koulumenestys" ?

Haluaisin laajentaa aihetta (unohtamatta kirjan otsikkoa) seuraavalla tavalla:

-Temperamentti ja työmenestys

-Temperamentti ja perhemenestys (ei eroaminen, vaan oma ja lasten onni, ehkä myös isovanhempien)

-Temperamentti ja menestys harrastuksissa (urheilu, juominen)

-Temperamentti ja onnen kokeminen yksilönä

-Temperamentti ja menestys politiikassa (koska olen itse ex-kansanedustaja)

Jos ajatellaan että tietyille tyypeille (vientimyyjät, johtajat) menestys työssä on myös kansakunnan etu, niin haluaisin ehdottomasti kuulla ihmisten omia (aitoja, kokeellisia) kokemuksia sekä hyvistä että huonoista havainnoista em. aiheista.

Kommentit (3)

Lektu-Elli
Jos ajatellaan että tietyille tyypeille (vientimyyjät, johtajat) menestys työssä on myös kansakunnan etu,

Kaikkien menestys työssä on kansakunnan etu. Mitäs ne vientimyyjät myisivät ja keitä johtajat johtaisivat, ellei olisi muita valmistamassa ja toimittamassa myytäviä tuotteita? Turhia olisivat.

Koulunpenkkiä hinkatessa ainakin on haittaa jos on vilkas ja keskittymiskyvytön. Adhd lapsille annetaan lääkkeitä että pysytyvät suoriutumaan perusopetuksesta.

Aikuisiällä onkin sit eri juttu. Pääasia että oppii luku ja kirjoitus, perustaidot. Energiset vilpertit voi pärjätä käytännön duuneissa, missä ei teorioilla voi päteä.

Koulussa on kyllä ihan perustavaa laatua pahasti pielessä se että se suosii liikaa nynneröitä ja just ne, joilla on isoin syrjäytymisriski, ne jätetään jo heti alussa paitsioon.

Ongelman ydin ehkä on sinällään siinä että juurikin hikibingoista tulee opettajia ja opetusministereitä, politikkoja, johtajia, jne.
Kukaan ei aja muiden etuja.

Mauno Koiviston jälkeen ei ole tullut yhtään tuumaavaista ministeriä tai pressaa. Ahtisaarikin on hermoherkkä kuin sähköjänis. Halonen taas on siitä kuuluisa, ettei tullut toimeen alastensa kanssa.

Harkitsevainen ja viisas ministeri säästäisi helposti miljardin poikineen miettimällä asioita juurta jaksain, ja edellytys sille olisi jättää kalenteriin joka viikolle vapaata aikaa, kuten Koivisto teki.

Alkeellisin esimerkki olisi ollut varautuminen nykyiseen talouskatastrofiin, joka tulee kestämään 7 vuotta. Suomessa ei ole enää edes sokeritehdasta.

Hektiset pörrääjät ovat saaneet reagoida vallassa jo pitkään, ja johtaminen ulkoistettiin meklareille.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat