Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

No niin lapsukaiset. Punaposki palluraiset.

Näin joulun kunniaksi puhutaanpas hieman Jeesuksesta.

Siis tarinahan menee niin että Jeesus jakoi leivän.

Otetaan nyt sitten sellainen hypoteettinen tilanne että Jeesus olisi ostanut leivän.

Syyllistyikö Jeesus piratismiin?

Tätä voi ajatella kahdella tavalla

A. Syyllistyi. Jeesus jakoi leipää (vaikkapa) tuhannelle ihmiselle. Ajatellaan vaikka että leivän hinta olisi yksi silakka, niin tästä erittäin monimutkaisella ja vaikealla matematiikalla pääsemme tilanteeseen että kauppias menetti 1000 silakkaa.

B. Ei syyllistynyt. Henkilöille joille Jeesus jakoi leivän, ei olisi muutenkaan ollut varaa ostaa omaa, joten kauppiaan tulonmenetys on nolla. Kauppiaalle on pitkällä tähtäimellä edullisempaa että tulevat potentiaaliset asiakkaat eivät kuole nälkään.

Kommentit (9)

Kukahan tässä se lapsukainen olisi...

On sinulla huolenaiheet...!

Jos jeesus jakoi yhden leivän 1000 osaan, niin ei tainnut syyllistyä. Jeesus saa ostamallaan ja omistamallaan leivällä tehdä mitä haluaa, eikä kauppiaalla ole siihen mitään sanomista.

Mikäli jeesus olisi monistanut leivän 1000X, niin voisimme ehkä ajatella piratismia. Mutta näin ilmeisesti ei tapahtunut...(vai?)

Ja mäkö luin että Jeesus ja piparismi, toivo heräs että kohtako tässä pääsee ruotimaa sen seksielämää, mut ei sentää...

Niihän ne väittää että Jeesus olis niitä leipiä monistanu, mut ei se taida pitää paikkansa. Perätön syytös tuo. Empä tuolloin tainu mitään patenttisuojaakaan olla.

Lettu Haimakainen
No niin lapsukaiset. Punaposki palluraiset.
Näin joulun kunniaksi puhutaanpas hieman Jeesuksesta.
Siis tarinahan menee niin että Jeesus jakoi leivän.
Otetaan nyt sitten sellainen hypoteettinen tilanne että Jeesus olisi ostanut leivän.
Syyllistyikö Jeesus piratismiin?

Hehhee.. Aivan upeaa ajattelua. Ajatelkaas sitä, mitä tapahtuisi leipureille, jos heidän tarvitsisi leipoa vain yksi leipä?
hhmmm.. Kaiketi myös leipuri saisi syötävää riittävästi, joten hänen ei tarvitsisi purnata siksi, että Jeesus vie häneltä leivän

Samoin rockkihoilottajien ei tarvitse purnata sitä, että heidän hoilotuksiaan kopioidaan, koska he saisivat itsekin kuunnella silloin musiikkia ilmaiseksi, joten he eivät tarvitse rahaa hoilotuksistaan ostaakseen muiden kailotuksia.

Muuten. Jeesus todellakin kopioi leivän. Hän monisti leivän molekyylejä... Lukekaa siitä eräästä tutun-nimisestä kirjasta

Vahtera
180°
Kuka/mikä tämä Jeesus on?

Muistaakseni joku juutalainen...

Fariseukset ottivat Jeesukselta kansalaisuuden pois, koska muutoin he eivät olisi saaneet tappaa häntä

OjH
Seuraa 
Viestejä259
Liittynyt1.12.2008

Piratismista en tiedä, onhan tuo leipä saattanut olla freeware -kamaa. Mutta Jeesus joutui ilmeisesti vähän muokkaamaan alkuperäistä leipätaikinaa, jotta se riittäisi 1000 ihmiselle. Silloinhan kyse on sisällönmuokkauksesta, eikä sitä saa tehdä edes freewareen, ellei sitten ole open source...

Ja jakoiko Jeesus nuo 1000 leipää vertaisverkkojen kautta??

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat