Seuraa 
Viestejä2644
Liittynyt4.10.2005

Katsoiko kukaan muu sitä? Oli mahtavaa kun toi hihhuli-täti sanoi että raamattu on 100% totta.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Kommentit (15)

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005

Minusta se ei ollut mahtavaa. Lähinnä aiheutti melkoista myötähäpeän ja tyrmistyneen pettymyksen tuntua: kuinka ihmiskunta voikin vielä olla tällä tasolla?

Paljon on vielä valistumisen ja viisastumisen varaa maailmassa.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Ihmiselon lyhyys on se ongelma. Minkä yksi sukupolvi saavuttaa, voi kokonaan kadota seuraavassa.

Varsinkin kun kirjoja ei enää lueta. Telkkarilla korvattu, ja kun telkkari ei opeta, niin ihmiset taantuu aikaisempien tasolta.

Eli pitkä matka on kuljettavana, yhä uudelleen ja uudelleen.

Viimeiset 20 vuotta ollaan menty takapakkia, liekö syynä Internet...

deep'n'dark
Katsoiko kukaan muu sitä? Oli mahtavaa kun toi hihhuli-täti sanoi että raamattu on 100% totta.

Todista ettei ole! Tai no joo.

Ihan mukavaa katsottavaa. Täytyy pyöräyttää uudesta Areenassa kun tuli eilen katsottua vahän toisella silmällä ts. huolimattomasti. Se kyllä ärsytti, että Valtaojan Eskon pitää olla se kiintiöagnostikko suunnilleen jokaisessa ohjelmassa missä asiaa käsitellään. Tai sitten vain Eskon parta on niin mieleenjäävä.

Kun tälläistä ohjelmaa tekee, niin joskus osuu ja joskus ei, ja nyt Tuomas veti mielestäni ok-tasoisesti. Vähän tylsistytti, kun sai taas kuulla ne kaikkein kliseisimmät ateisti-läpät (jotka nyt ovat tälläiselle lukevalle uskonnottomalle valmiiksi jo kovin tuttuja).

Sen verran pitää tarkentaa ohjelmaan, että toisin kuin Tuomas väitti, kuolemanjälkeisen elämän huoli ei ole kaikkien uskontojen keskeinen piirre. Ei edes lähelle. Se ei monia maailman ihmisiä edes kiinnosta. Tämä on tyypillinen vääristymä, kun kristillisestä lännestä maailmaa tarkastelee.

Vahtera
Se kyllä ärsytti, että Valtaojan Eskon pitää olla se kiintiöagnostikko suunnilleen jokaisessa ohjelmassa missä asiaa käsitellään. Tai sitten vain Eskon parta on niin mieleenjäävä.

Totta! Sama ärsytti minua. Hänet olisi ihan hyvin voinut korvata vaikka jollain (sekulaarilla) uskontojen asiantuntijalla, eli uskontotieteilijällä. No, yksi sellainen siinä kyllä olikin. Toinenkin olisi mahtunut, ja ohjelma olisi saanut lisää substanssia.

Itse jätän tuollaiset ohjelmat katsomatta, syynä tietysti tuo jo mainittu tuntemus, jossa rationaalisesti ajatteleva homo sapiens häpeää ihmisyyttään .

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
Liittynyt12.6.2007

No, kyllä Jeesus pelastaa. Ja jeesus-paita päälle, ja jeesus-hattu päähän, sitten mennään kaikki jeesus-kävelylle, meitä meidän oma paitakaupan jeesus ohjatkoon!!

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Juu, onhan noita hihhuleita vieläkin valitettavan paljon. Itse olen muunmuassa tavannut jumalanlähettilään, tai ainakin kyseinen nainen oli sanonut että se oli nähnyt jumalan ja se käski häntä auttamaan köyhiä ihmisiä. Ei enää muista, mitä muuta se sano.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
Liittynyt13.12.2006
Sakarias
Kosh kirjoitti:
...kuinka ihmiskunta voikin vielä olla tällä tasolla?

Ei ihmiskunta, vaan huonot yksilöt sen joukosta.Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Ihmisen kyky ja ominaisuus pohtia jumaluutta ja mahdollista kuoleman jälkeistä olotilaa on minusta pikemminkin kiehtova asia. Miksi näin on? Miksi koirani ei suuntaudu uskonnollisesti eikä oman koiramaisen arkensa ulkopuolelle?

En usko että Valtaojan ennustus uskonnon vähentymisestä tulee toteutumaan koska ihminen on mikä on.

Yhteiskunnallisesti näen jonkin uskonnon monopoliaseman yhtä kielteiseksi kuin uskonnonvastaisuuden monopoliaseman. Ateisminkaan monopoli ei ole saanut aikaan mitään muuta kuin pahaa tässä maailmassa.

Diktatuuri politiikassa tai uskonnossa näyttää muodostuvan aina sorron välikappaleeksi.

Uskonnonvapaus on hyvä asia, niinkuin poliittinenkin vapaus. Kunhan uskontojen ja poliittisten aatteiden edustajat noudattavat ihmisoikeuksia ja niiden mukaisia lakeja. Uskonnon pitäisi ajaa ihmisen ja ihmisyyden parasta.

Ehkä poliittiset aatteet ja uskonnolliset suuntaukset kuvaavat myös ihmisyyden eri puolia ja siksi vapaus niissä saa aikaan parhaan lopputuloksen, ihan niinkuin yksilöiden vapaus toimii yhteisön parhaaksi.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005
Roger&Out
Ihmisen kyky ja ominaisuus pohtia jumaluutta ja mahdollista kuoleman jälkeistä olotilaa on minusta pikemminkin kiehtova asia. Miksi näin on? Miksi koirani ei suuntaudu uskonnollisesti eikä oman koiramaisen arkensa ulkopuolelle?Mistä sinä koiran ajatusmaailmasta niin paljoa tiedät? Koira voi suhtautua maailmaan kovinkin taikauskoisesti ja uskonnollisesti, aina alkaen siihen nähden ylivertaisen isäntänsä kyvyistä maagisine ja selittämättömine koneineen ja tarttumaraajoineen.

Toinen juttu on sitten se, että koiran ja ihmisen ajattelukyvyn rinnastaminen on aika hataralla pohjalla.

Mielenkiintoista löytää varmasti mistä tahansa jos valitsee mielenkiintonsa alan oikein. Tiedän ihmisiä joista miljardin samannäköisen erilajisen kovakuoriaisen tutkiminen on maailman mielenkiintosinta hommaa, ja se hommahan ei lopu ikinä. Minusta koppakuoriainen on koppakuoriainen ja seuraavaan aiheeseen, kiitos.

Mielikuvitus on kyllä ihmisen kivoja ominaisuuksia. Kaikenlainen fantasia ja muu keksitty on kiehtovaa ja viihdyttävää. Se, miksi joillakin aivosolu nyrjähtää malfunction-asentoon ja he alkavat nähdä maailman vääristyneenä tarujen läpi, on sitten kiinnostavaa enää psykiatriselta kannalta. Inhimillisesti ajateltuna se on lähinnä surullista. Jos sattuu vinksahtamaan sopivaan uskoon ja kuulumaan hyvään sisäpiiriin, elämä ei ulkoisesti siitä hajonne, ja itse saattaa kuvitella elävänsä hyvän elämän, mutta rajuimmat muodot tästä hiipivästä mielisairaudesta voivat tuhota koko elämän.

Roger&Out

En usko että Valtaojan ennustus uskonnon vähentymisestä tulee toteutumaan koska ihminen on mikä on.Tietty osa ihmisistä kai on taipuvaisia uskontosekoiluun. Mutta uskontojen massoja kontrolloiva voima tulee heikkenemään sekularismin, uskonlahkoutumisten, ja yleisen sivistys- ja ajattelutason nousun myötä. Tapakristityt tajuavat ettei kirkko ole heitä varten, ja eroavat kiihtyvällä tahdilla. Oikeat hihhulit tajuavat, ettei tapakristittyjä kosiskeleva valtiokirkko ole uskonnon vaan kymmenystenkeruun asialla, ja siirtyvät omiin pienempiin kuppikuntiinsa. Vieraat uskonnot leviävät maahanmuuton ja lisääntyvän globaalin kommunikaation myötä tännekin. Uskonnosta tulee kansaa yhdistävän tekijän sijaan kansaa pilkkova tekijä, sellainen kuin nyt on musiikkimaku tai aiemmin sosiaals-ekonominen status. Kun massat huomaavat tämän, he valitsevat uskonnon tai hylkäävät sen nykyisen epämääräsien näennäiskuulumisen sijaan.

Aina toki tulee piisaamaan taikauskoa ja sekopäitä, mutta trendi lienee selvä.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005
kairamo
Sakarias
Kosh kirjoitti:
...kuinka ihmiskunta voikin vielä olla tällä tasolla?

Ei ihmiskunta, vaan huonot yksilöt sen joukosta.Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten.No... joo. Minun vain on vaikea samaistua äärimmäisen hurahtaneisiin sekopäihin ihan vain siksi, että pidän ihmisyyttä määrittelevänä tekijänä tiettyä rationaalisuutta. Koen, että ruokinta-automaatin värillisten painikkeiden logiikan oppinut koe-eläinsimpanssi on inhimillisempi kuin silmät kiiluen Jessestä ja Jumalasta saarnaava hurmoksellinen totuudenjulistaja. Olkoonkin kyseessä biologinen lajitoverini.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat