Upporasvassa paistaminen

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kuinka hyvin ravinteet säilyy upporasvassa paistettaessa?
Siirtyykö osa ravinteista paistinrasvaan?
Ruoka-aineen painohan putoaa murto-osaan upporasvan poreilussa koska vesi haihtuu.

Esimerkiksi sian nahka. Sitä kun upporasvassa kärventää niin paino putoaa n. 70% arviolta. Eli jäljelle jää pelkät proteiinit, ravinteet ja rasva. 100g nahkaa kutistuu 30g:ksi rapeata rouskuteltavaa jossa on 25g proteiinia ja muut ravinteet päälle.

Siis upporasvassa paistaminenhan on urheilijoitten ruokaa.
Eikö olekkin?

Kommentit (10)

Vierailija

Rasva muodostaa kalvon ruuan pintaa, joka estää uuttumista ja höyrypaine, estää rasvan imeytymisen ruokaan. Tapahtuma on nopea, jolloin muutoksetkin jäävät pienenemmiksi.

Vierailija
tietää
Rasva muodostaa kalvon ruuan pintaa, joka estää uuttumista ja höyrypaine, estää rasvan imeytymisen ruokaan. Tapahtuma on nopea, jolloin muutoksetkin jäävät pienenemmiksi.



Muutokset painossa on melkoiset ainakin kun ohuempia viipaleita paistaa. Kokonainen kala tietysti on toinen juttu, mutta nuo nahkat menettää ison osan painostaan. Täällä päin uppopaistettuja nahkoja syödään sipsien asemasta.

Nuohan saattavat olla yllättävänkin terveellisiä.

Vierailija
Rasputin
Kuinka hyvin ravinteet säilyy upporasvassa paistettaessa?
Siirtyykö osa ravinteista paistinrasvaan?
Ruoka-aineen painohan putoaa murto-osaan upporasvan poreilussa koska vesi haihtuu.

Esimerkiksi sian nahka. Sitä kun upporasvassa kärventää niin paino putoaa n. 70% arviolta. Eli jäljelle jää pelkät proteiinit, ravinteet ja rasva. 100g nahkaa kutistuu 30g:ksi rapeata rouskuteltavaa jossa on 25g proteiinia ja muut ravinteet päälle.

Siis upporasvassa paistaminenhan on urheilijoitten ruokaa.
Eikö olekkin?




Kyllä niistä rasvaakin poistuu kun se sulaa ja liukenee öljyyn.
Samalla poistuu suurin osa vitamiineista jos teurasjätteet ovat ohuiksi suikaloituja.

.
Seuraa 
Viestejä846
Liittynyt10.9.2005

Tuli tehtyä pieni virhe, eli lapsille oikeita ranskalaisia.
Siis paistettu alle 150C, nyt ei tehdas kärvennetyt kelpaa.

Vierailija

Kuumassa hapettunut rasva ei tosin ole terveellistä. Pitäisi paistaa suojakaasussa. Se koskee uppopaistoa erityisesti siksi että samalla rasvalla paitetaan pajon.

Vierailija

Kyllähän minä uskon että vitamineja ainakin katoaa, mutta "tiivistyykö" proteiini kun nesteet häviää vai häipyykö proteiinia myös?

Tuo lähinnä kiinostaa.

Eli jos raksutteelee 30g uppopaistettuja nahkoja niin saako siitä sadan gramman tuoreaineen proteiinit?

Vierailija
Rasputin

Eli jos raksutteelee 30g uppopaistettuja nahkoja niin saako siitä sadan gramman tuoreaineen proteiinit?




Ei niihin varmaan paljon muuta jää kuin vähän rasvaa, kolesterolia ym. ja proteiinit.
Eläinkaupoissa myydään kuivattuja siankorvia, kannattaa mielummin syödä niitä.

Vierailija
fenomenologi

Eläinkaupoissa myydään kuivattuja siankorvia, kannattaa mielummin syödä niitä.



Usein on tullu syötyä. Kiinalaiset osaa laittaa niistä monenmoista oivaa evästä.

Vierailija
Rasputin
fenomenologi

Eläinkaupoissa myydään kuivattuja siankorvia, kannattaa mielummin syödä niitä.



Usein on tullu syötyä. Kiinalaiset osaa laittaa niistä monenmoista oivaa evästä.



Eikö rasvassa keitetty nahka ole aika sitkeetä.

Vierailija
fenomenologi
Rasputin
fenomenologi

Eläinkaupoissa myydään kuivattuja siankorvia, kannattaa mielummin syödä niitä.



Usein on tullu syötyä. Kiinalaiset osaa laittaa niistä monenmoista oivaa evästä.



Eikö rasvassa keitetty nahka ole aika sitkeetä.



Siitä tulee rapeeta. Eli sitä voi rouskutella niinko sipsejäki. Hiukka tukevampaa kyllä on.

Kiinassa oon syöny ihan muilla tavoin valmistettuna. En siis upporasvalla paistettuna.

Uusimmat

Suosituimmat