Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005

En keksi muitakaan kuin te, jolle valittaa asiasta joka ei ole kivaa. Semmosta vaan, että kaksi vuotta vanhalla Fujitsu Siemenssin scaleoview C19-kuutosella kestää yli puoli tuntia käynnistyä.

Kommentit (9)

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
Olli V
Mutta käynnistyykö varmasti? Mikäs siinä, jos varmasti aina pelittää.Käynnistyy kyllä, mutta ei se tee eloani tyydyttäväksi. Mikä eron tekee noihin? Töissä on pelittänyt näyttö täydellisesti siitä asti kun litteitä näyttöjä yleensäkin alkoi kaupasta saamaan.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
CE-hyväksytty
Olli V
Mutta käynnistyykö varmasti? Mikäs siinä, jos varmasti aina pelittää.Käynnistyy kyllä, mutta ei se tee eloani tyydyttäväksi. Mikä eron tekee noihin? Töissä on pelittänyt näyttö täydellisesti siitä asti kun litteitä näyttöjä yleensäkin alkoi kaupasta saamaan.Ettäå missä vika?? Valskaako hakkuri ettei tuu korkeajännitettä?

OjH
Seuraa 
Viestejä259
Liittynyt1.12.2008

Siis puoli tuntia kestää ennenkuin tulee kuva ruutuun? Palaako edes valmiusvalo kun pistät päälle? Jos ei niin vika saattaa olla hyvinkin yksinkertainen. Siis no tv-mekaanikolle yksinkertainen. Kuulostaa nimittäin siltä että virtalähteessä saattaisi olla huonoja kondensaattoreita, tarkemmin sanoen elektrolyyttikondensaattoreita (elko). Huonoilla elkoilla on taipumus toimia kunnolla vasta hetken aikaa lämmettyään.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
OjH
Siis puoli tuntia kestää ennenkuin tulee kuva ruutuun? Palaako edes valmiusvalo kun pistät päälle? Jos ei niin vika saattaa olla hyvinkin yksinkertainen. Siis no tv-mekaanikolle yksinkertainen. Kuulostaa nimittäin siltä että virtalähteessä saattaisi olla huonoja kondensaattoreita, tarkemmin sanoen elektrolyyttikondensaattoreita (elko). Huonoilla elkoilla on taipumus toimia kunnolla vasta hetken aikaa lämmettyään.Valmiusvalo palaa.
Kyse ei ole televisiosta.
Konkkia juuri tarkoitin hakkurin valskaamisella. Elkojen ei pitäisi huonota kahdessa vuodessa.
Kyse on nimenomaan LCD-näytön syttymisestä.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Jos pitäisit sitä koko ajan päällä? Paljonko kuluttanee sähköä? Ei kai monenkaan hermot kestä odotella puolta tuntia rynttämyllyn käyttöön saamiseen.

Lierikki Riikonen

OjH
Seuraa 
Viestejä259
Liittynyt1.12.2008
CE-hyväksytty
Valmiusvalo palaa.
Kyse ei ole televisiosta.
Konkkia juuri tarkoitin hakkurin valskaamisella. Elkojen ei pitäisi huonota kahdessa vuodessa.
Kyse on nimenomaan LCD-näytön syttymisestä.

Enkä minäkään puhunut mistään televisiosta, vaan tietokoneen lcd näytöstä. Juuri viime viikolla korjasin Hewlett-Packardin lcd näytön missä oli virtalähteestä elkoja paskana. Ei sekään ollut kahta vuotta vanhempi.

Ei se ikä niissä elkoissa niin paljon paina kuin valmistuksen laatu. Hyvin valmistetut ja tarkoitukseen oikein mitoitetut elkot kestävät laitteen eliniän, huonot (tai tarkoitukseen väärin mitoitetut) saattavat oireilla heti uusissa laitteissa.

Lcd näytössä tämä ei ilmene läheskään niin usein kuin digibokseissa, olen korjannut paljon enemmän digibokseja joissa on virtalähteessä sököjä elkoja kuin lcd näyttöjä joissa on vastaava vika.

Jyde
Seuraa 
Viestejä594
Liittynyt29.8.2005
CE-hyväksytty
En keksi muitakaan kuin te, jolle valittaa asiasta joka ei ole kivaa. Semmosta vaan, että kaksi vuotta vanhalla Fujitsu Siemenssin scaleoview C19-kuutosella kestää yli puoli tuntia käynnistyä.Tänää korjasin oman, yllätys yllätys, Fujitsu-Siemens Scaleoviewin. Powerin seitsemestä konkasta 5 oli pullahtanut:

Nopeasti vaihdettu ja taas pelaa:

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Tuossa Jyden kuvissa hajonneet konkat näyttävät kaikki olevan "X":n muotoisella hatulla.

Olen korjannut erilaisia tietokoneiden emolevyjä ja ADSL-modeemeita ja niissä myös kaikissa vain nuo "X":n muotoiset konkat ovat hajonneet.

"K":n ja muun muotoisilla hatulla varustettuja kondensaattoreita en ole nähnyt kuin pari kappaletta hajonneen ja nekin ovat olleet vain yksittäiskappaleita emolevyllä.

Nuo "X":n muotoiset konkat ovat olleet järjestään kaikki hajonneita, tai juuri repeämässä.

Onko kenelläkään tietoa, tulevatko nuo huonolaatuiset "X":n muotoiset konkat kaikki samalta valmistajalta? Vai olisiko sen muotoinen hattu vaan sitten herkempi pullahatamaan, kuin muun malliset?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat