Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ei saa millään unta ku joulukin tulossa ja sillee. Missäs se avaruuden raja voi sijaita? Tai siis missä tämä avaruus on...ku pakkohan sen jossain on oltava.
Ja ihan turha tuputtaa sitä teoriaa "avaruus luo itse itselleen tilaa ja ei ole rajoja" koska se on vain ihmisen luoma idioottimainen teoria, jotta saataisiin porukka hiljaiseksi.
Big Bangit on ehkä tapahtunut, mutta MISSÄ?
Siis miettikää ny ihan järkevästi, että jossain kaiken on oltava ja mitä käy jos avaruus onkin toisen "avaruuden" sisällä jne..tämä kaikki on oltava jossain

Sivut

Kommentit (22)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Ei noihin voi vastata oikein mitään. Kukaan ei tiedä, eikä ikinä pysty tietämäänkään. Ei noita asioita voi järjellä ymmärtää. Pitää vain koittaa kestää ja hyväksyä se.. yöunethan siinä menee ja lopulta mielenterveyskin, jos oikein uppoutuu pohtimaan syvällisesti näitä.

くそっ!

Big Bang on yhtä pätevä kuin luomisteoria. Vaikka jotkut aihetta mättävätkin urakalla. Minusta asiassa tulee turvautua Jumalaan, ja uskoa että Hän kyllä järjestää asiat niin kuin parhainta on.

Olli V
Big Bang on yhtä pätevä kuin luomisteoria. Vaikka jotkut aihetta mättävätkin urakalla. Minusta asiassa tulee turvautua Jumalaan, ja uskoa että Hän kyllä järjestää asiat niin kuin parhainta on.Olisko jopa NIIN pätevä?
Avaruuden - siis "ulkoavaruuden" raja tulee ilmakehän ja pilvien jälkeen...
Mutta onhan maapallo itsekin avaruudessa, se on se meidän SUURI avaruusaluksemme, oisko ollut alunperin jostain sileästä metallista, ja sitten hivenen murtui soraksi?

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
hi3
Ei saa millään unta ku joulukin tulossa ja sillee. Missäs se avaruuden raja voi sijaita? Tai siis missä tämä avaruus on...ku pakkohan sen jossain on oltava.
Mielivaltainen avaruuden "raja" on asetettu 100 km. korkeuteen merenpinnasta. Googlaa "X-prize".

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Missäs se avaruuden raja voi sijaita?
Big Bangit on ehkä tapahtunut, mutta MISSÄ?
Asiahan ei varsinaisesti minulle kuulu,
mutta koska minäkään en saa unta niin...

...Sanoisin että joku voisi sanoa, että:
BIgBangit on tapahtunu ei missään, ei-avaruudessa...
...ja avaruuden rajat on ns. materian rajat.

Mahdotonta vastava... ehkäpä jopa sen pohtiminen voi olla mieletöntä. Samanlainen kysymys voitaisiin helposti tehdä esimerkiksi internetistä: minne internet laajenee? Mitkä ovat internetin rajat? Fyysisesti internet koostuu reitittimistä, palvelimista jne., mutta ideaalisesti käsitettynä ihmisen käsityskyky haluaisi käsittää, minne uusi nettisivu tarkalleen syntyy. Siihen vastaaminen on luonnollisesti mieletöntä.

offmind
Seuraa 
Viestejä16204
Liittynyt19.8.2008
Seppo_Pietikainen
hi3
Ei saa millään unta ku joulukin tulossa ja sillee. Missäs se avaruuden raja voi sijaita? Tai siis missä tämä avaruus on...ku pakkohan sen jossain on oltava.
Mielivaltainen avaruuden "raja" on asetettu 100 km. korkeuteen merenpinnasta. Googlaa "X-prize".pakonomainen nillitys:
Raja ei ole täysin mielivaltainen vaan se rajapinta jonka yläpuolella lentokoneen pitää muuttua avaruusalukseksi jos se haluaa pysyä ylhäällä.

Perustelut sille, miksi raja on asetettu tuohon, ovat ihan tieteeseen perustuvat, eivät hatusta vetäistyjä vaikka tietenkin ilmakehä on sen verran eläväinen otus, että tuo tasan 100km on vain sopivasti pyöreä luku lähellä avaruuden rajan keskiarvoa.

http://en.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1rm%C3%A1n_line
The line was named after Theodore von Kármán, a Hungarian-American engineer and physicist who was active primarily in the fields of aeronautics. He first calculated that around this altitude the Earth's atmosphere becomes too thin for aeronautical purposes (because any vehicle at this altitude would have to travel faster than orbital velocity in order to derive sufficient aerodynamic lift from the atmosphere to support itself). Also, there is an abrupt increase in atmospheric temperature and interaction with solar radiation.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

ihmismäisemme käsityksemme rajoittuu siihne, mitä näemme, kuulemme ja mitä voimme käsittää.

Näemme avaruudessa pimeyttä ja valopilkkuja, sekä ihmiselämälle vain tuhoisia olosuhteita, kuulemme vain hirmuisten purkauksien kohinaa, jossa ei ole mitään älyllistä.

Käsitämme vain sen teorioita, joiden tosiasiallisuus on kyseenalaista.

Olemme olosuhteiden vankeja, emmekä ikinä tule pääsemään itse omin voimin eroon näistä olosuhteista, olosuhteiden jotka näemme jatkuvan aina vain loputtomiin.

Elämämme on ihme, josta saamme olla syvästi kiitollisia ikuisuuden Mestarille, josta olemme täysin riippuvaisia.

Tähän loppuu mielenvikaisuus ja mielenrauha alkaa..

Kristillinen usko vihjaa, että on maailmoita, joita emme siis nyt näe, emme käsitä emmekä voi todistaa, joissa on onnellisia asukkaita eläen suuressa onnellisessa teokratiassa.

Usko siis vastata, että kaiken takana onkin järjestys.

Käännänkin tämän nyt päälaelleen. Kaikki jännittävä ja todella mielenkiintoinen onkin täällä Maapallolla..raamatun mukaan itse ikuisuuden Mestari laskeutui tänne Maapallolle, eli tällä, mutta murhattiin julmasti, mutta joka murha olikin pelastus ihmisille, näistä olosuhteista. Raamattu myös kertoo, että tämä sama Mestari nousi ylös kuolemasta, ja elää nyt rukoillakseen meidän puolestamme.

Joten me ihmiset olemme siis erittäin tärkeitä, voimme ajatella että koko maailmankaikkeuden mielenkiinto on kohdistunut tänne.

Niinpä siis jos joku täällä on kärsimyksessä, ajallisten tarpeiden puutteessa, sellaisten lievittäminen olisikin maailmankaikkeuden kannalta huikeasti kiinnostavampaa kuin se, että mitä me näemme ulkoavaruudessa.

ykskivi
Seuraa 
Viestejä1950
Liittynyt27.3.2006

Asian voi sisäistää näin:

1. Ajattele kumilenkkiä yksiulotteisena avaruutena. Mistä se alkaa ja mihin se päättyy?

2. Laajenna ajatustasi yhdellä ulottuvuudella, eli ajattele palloa, jonka pinta on kaksiulotteinen avaruus. Missä on sen kaksiulotteisen avaruuden raja?

Kun mietit noita kahta vähän tarkemmin, huomaat myös, että jos kumilenkkiä venyttää, sen pituus kasvaa. Mutta mihin suuntaan se kasvaa? Sama juttu pallolla; jos on kyseessa ilmapallo ja sen sisälle puhalletaan ilmaa, pallon pinta-ala kasvaa.

Nyt laajennetaan asiaa vielä: ajattele neliulotteista palloa, jolla on kolmiulotteinen 'pinta'. Tuo kolmiulotteinen pinta on avaruutemme. Neliulotteisen pallon säde on aika (tämän vertauksen todellisuudesta en ole kyllä ihan varma..).

Edit: ja se big bang tapahtui esim. siinä kumilenkin keskellä (eli kuvittele aikaa taaksepäin mennessä, että se kumilenkki alkaa kutistumaan kunnes se on yksi piste), tai ilmapallon keskustassa (päästä pallosta ilmat pihalle ja purista se yhdeksi pisteeksi niin olet mennyt 'palloavaruuden' ajassa taaksepäin sen big bangiin), tai meidän tapauksessamme sen neliulotteisen pallon keskustassa.

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

Ihan kiva, että jaksoit edellinen herra/rouva kirjoitella noin selkeästi. Kuminauha kutistuu pisteeksi ja pallo pisteeksi, mutta kerro mulle please missä ne "pisteet" ovat alussa olleet. Kuminauha on maapallolla,maapallo avaruudessa jne..kuminauha siis syntyi tänne maapallolle. MIHIN syntyi avaruus?

eiköhän se oo liene loputon.. ja jos jokin raja on, niin sen voi aina toki ylittääkin,.. 'raja' on itsessään jo sellanen termi, että se rajaa alueita (ts. jotakin) jostain toisesta alueesta, vaikkakin sitten olis kartoittamatonta aluetta.
Ei kenekään pää voi poksahtaa tällasen funailusta, koska ei ihmisen (ainakaan tänhetkisellä) tietoisuuden tasolla ja ymmärryksellä voi edes käsittää k.o. asiaa
Siis aina voi toki yrittää, mutta se tyssää alkuunsa jo siihen ettei pysty käsittämään kokonaisuutta. Pystyy käsittään vaan sen, ettei voi käsittää, ja sittenhän mennäänkin jo reippaasti filosofian puolelle tässä.
Ihminen mielellään vetää rajoja, mutta ei se sitä meinaa että niitä oikeasti ja todella olisi.

edit:

hi3

Siis miettikää ny ihan järkevästi, että jossain kaiken on oltava ja mitä käy jos avaruus onkin toisen "avaruuden" sisällä jne..tämä kaikki on oltava jossainno onhan tää jossain, olevaisuudessa itsessään. Ei tällasta voi kukaan tietää vaikka kuin järkevästi ajattelisi.. itse asiassa, ei tätä voi järkevästi ajatella
joo, olevaisuudessa itsessään, kaikkeudessa. Sielä tää on.
Jos jotain nyt kerta tarttis johtopäätöksenä vetää

hi3
Ihan kiva, että MIHIN syntyi avaruus?Jos tila syntyi alkuräjähdyksessä, se ei tietysti syntynyt mihinkään, koska ei ollut mitään mihin syntyä.
Silloin on olemassa vain laajeneva avaruus ilman ulkopuolia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat