Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005

Olen tässä katsellut rc-lennokkisivuja ympäriinsä ja todennut, että suurimmalta osalta harrastajista puuttuu tärkeimmät, eli mielikuvitus ja kekseliäisyys.

Vähän niinkuin noi autojen tuunarit. Ne ostaa kaupasta valmiita täsmäosia rässiinsä, ruuvaa ne kiinni ja sitten kehuvat että itse tein. Olenpa taitava urheiluautomekanikko.

Sivut

Kommentit (20)

kahlaaja
Seuraa 
Viestejä36
Liittynyt18.11.2005

Auton tuunaamiseen en ota kantaa, mutta lennokeista kun puhutaan niin harrastajia on kahdenlaisia: toiset arvostavat tikuista rakentamista ja itsensä toteuttamista rakentamisen suhteessa. Toiset taas haluavat keskittää vähänkin aikansa lennättämiseen. Tällöin ns. valmiiksirakennetut ARF-koneet ovat mainio vaihtoehto. Lennättäminenhän lennokeissa hauskinta on.

Ja jos mielestäsi joku maalauskuvio on kovin tylsä ja kaikkialla näkyvä, niin siihen saattaa olla syynsä...se saattaa olla hyväskitodettu värikombinaatio koneen erottamiseksi lennättäessä.

CE-hyväksytty
kahlaaja
Lennättäminenhän lennokeissa hauskinta on.Onko?Jos ei olisi, niin miksi niiden sitten ylipäätään täytyisi pystyä lentämään?

Jos se rakentaminen on mielenkiintoisempaa, niin sitten varmaan kannattaisi keskittyä tavanomaisten pienoismallien kasaamiseen.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
Veikko
CE-hyväksytty
kahlaaja
Lennättäminenhän lennokeissa hauskinta on.Onko?Jos ei olisi, niin miksi niiden sitten ylipäätään täytyisi pystyä lentämään?

Jos se rakentaminen on mielenkiintoisempaa, niin sitten varmaan kannattaisi keskittyä tavanomaisten pienoismallien kasaamiseen.
Ei välttämättä. Joillekin ihmisille voi olla hauskinta rakentaa härveli, todeta että se voi lentää ja alkaa tekemään kehitystyötä tai kokonaan uutta.

Nykyisin on muotia tehdä tarkkoja jäljitelmiä hävittäjäkoneista, jotka eivät aidostikkaan ole stabiileja ja lennättää ne lentotilaan josta ei ole paluuta. Kerätään kalliisti hankitut romut mukaan ja itketään kotona.

Mallari voi tehdä vaikka 1:1 jäljitelmän mistä konemallista tahansa ja vaikka nukkua sen siiven alla tai pelata simua istuen koneessa.

CE-hyväksytty

Ei välttämättä. Joillekin ihmisille voi olla hauskinta rakentaa härveli, todeta että se voi lentää ja alkaa tekemään kehitystyötä tai kokonaan uutta.Kaikenlaisia hulluja tietenkin on olemassa. Joku voi rakentaa autoa, todeta että se käynnistyy, ja sitten purkaa sen uudelleen.

Yleensä kuitenkin lennokit rakennetaan sitä varten että niitä lennätetään, ja autot rakennetaan sitä varten että niillä ajetaan.

Veikko
Kaikenlaisia hulluja tietenkin on olemassa. Joku voi rakentaa autoa, todeta että se käynnistyy, ja sitten purkaa sen uudelleen.
Ei se kovi hulluu oo. Jotkut on nii hulluja että ne kuuntelee jethro tullii.

kahlaaja
Seuraa 
Viestejä36
Liittynyt18.11.2005

kuten sanoin jo aiemmin, ihmisiä on tässäkin suhteessa kahdenlaisia. Ei kenenkään tarvitse todistaa kenellekään, että minkä takia sitä lennokkia rakentaa ja millaisen siitä tekee...kukin taaplaa tyylillään.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
kahlaaja
kuten sanoin jo aiemmin, ihmisiä on tässäkin suhteessa kahdenlaisia. Ei kenenkään tarvitse todistaa kenellekään, että minkä takia sitä lennokkia rakentaa ja millaisen siitä tekee...kukin taaplaa tyylillään.No joo. On vaan huvittavaa katsella kuvasarjoja siitä kuinka joku on asentanut servot paikoilleen kun nissä ei ole mitään nähtävää kerta ne on aina samanlailla.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

Itseasiassa lennokin rakentajia on kolmea eri sorttia. se viimeinen on ns. Batlettajat jotka rakentaa nopeasti tyroksista tms. Lennokin ja yrittävät sitten porukassa tiputtaa toisen koneen lentämällä päin.

toisen polven pilkkuvirhe

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
sinnipirtti
Itseasiassa lennokin rakentajia on kolmea eri sorttia. se viimeinen on ns. Batlettajat jotka rakentaa nopeasti tyroksista tms. Lennokin ja yrittävät sitten porukassa tiputtaa toisen koneen lentämällä päin.Niissä on sellanen nauha perässä mikä pitää katkaista.

CE-hyväksytty
sinnipirtti
Itseasiassa lennokin rakentajia on kolmea eri sorttia. se viimeinen on ns. Batlettajat jotka rakentaa nopeasti tyroksista tms. Lennokin ja yrittävät sitten porukassa tiputtaa toisen koneen lentämällä päin.Niissä on sellanen nauha perässä mikä pitää katkaista.Ei aina, mikäs sen komiampaa kuin koittaa ihan oikeasti rikkoa toisen kone, aina kun tulee kone tonttiin niin häviää kaljan kaverille, mukavasti yritystä.

Tuhon jälkeen uusi siipi kehiin 5min elektroniikan vaihtamisen jälkeen ja taas mennään. Siipiä tietysti tehdään porukalla tekoaika minimoiden "riittävästi" kerrallaan.

Syy siihen miksi lennokit ovat tylsän tavallisia, on juuri siinä että moni harrastaja mieluummin LENTELEE kuin leikkii insinööriä ja keksii ihmeellisyyksiä.

Minä kuulun niihin joille rakentamisen "riemu" on miltei yhtä ankara kuin lennättämisen. Parin oman kyhäelmän kautta vaan tulee silppua, eli kannattaa uskoa että ne valmiit disainit on aidosti hyviä.

Minä insinöörinä (diplomi-sellainen) en tätä tietenkään usko, kuten on myös ilmaisen viinan juonnin lopettamisen kohdalla.. Vaan täyttä Venäjä-disainia pukkaa. Uusin harharetkeni on kai tehdä lapsuuden 80-luvun paska-kumimoottori Tikka (kuva alla) RC-versiona. Vittu tästä ei tule mitään, mut kyllähän ne maatörmäyksessä ovat kalleimmat osat jotka säätyy ja lähinnä se balsa ja päällyste tuhoutuu.

Joo:

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Itse ainakin tykkään rakentaa monimutkaisia elektronisesti tai paineilmalla tai muuten vaan mekaanisesti toimivia leegohärveleitä, siis sellaisia valmiita kaupasta ostettavia, enhän minä vastaavia itse osaisi suunnitella. Sitten kun se on valmis, kokeilen että se toimii, ihailen hetken ja laitan jonnekin hyllylle. Rakentaminen siinä on se antoisin vaihe. Mutta sen täytyy toimia, se vaan on joku juttu että rakentaminen on kivempaa kun tietää että se toimii oikeasti. Sama varmasti lennokkien kanssa. Olen joskus harrastanut lennokkien kokoamista kerhossa, tosin ei saatu ikinä yhtäkään kauko-ohjattavaa valmiiksi asti. Mutta pääsin siihen rakentamisen kutkuttavaan makuun kyllä mukaan tai osaan kuvitella miksi se on niin hauskaa. Ehkä me ollaan sitten hulluja, miten vaan

くそっ!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat