Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

sotapelejä verkossa? Uskoisitteko siis sota pelien pelaamisen pitämään itsensä hengissä oikeassa sodassa?

Voisi kuvitella äkkiseltään, että miksei voisi. Jos ajattelee nykyisiä sotapelejä, jotka on hyvinkin realistisia. Ainakin verkossa pelatessa oppii erilaisia taktiikoita suojatua ja pyrkiä tuhoamaan vihollinen.

Tosin oikeassa sodassa kuollaan vain kerran ja toista mahdollisuutta ei tule.

Sivut

Kommentit (42)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Paha sanoa näin äkkiseltään.. nuo pelit voisivat jossain määrin toimia simulaattoreina, jos pelaajia koulutettaisi niiden avulla. Yleensä kuitenkin pelaajat ovat nuoria eivätkä tiedä sotimisesta mitään ja pelaavat tavallaan väärin.. väärällä asenteella ja taktiikalla. Tai en tiedä kun en itsekään ole vielä armeijaa käynyt enkä tiedä miten sodassa oikeasti toimitaan, rynnitäänkö siellä vaan päättömästi ja toivotaan että selviää hengissä vai mitenkä, onko siellä jotain taktiikoita kuten jollain kommandoilla ja poliisien erikoisjoukoilla sun muilla taktisilla tyypeillä?

Nuo pelit saattavat myös liikaa pelattuina turruttaa kuolemanpelkoa jonkin verran niin että tekee sitten sodassa älyttömyyksiä niinkuin peleissä, kun alitajuisesti luulee että se on edelleen vain peliä jossa kuolema on vain yksi miinuspiste ja pari kirosanaa. No näin tuskin kovin monella käy, mutta saattaa se ehkä hieman joillakin hämärtää tuota tilannetta. Vai olisiko se ehkä hyväkin asia, sitäkään en osaa sanoa.

Kyllähän se voisi tosiaan jotakin pelaajalleen opettaakin.. ainakin tarkkaavaisuutta ja reagointikykyä sun muuta sellaista.. peli ei kuitenkaan ikinä vastaa todellisuutta, siellä ei voi pelätä samalla tavalla kuin oikeasti, joten siinä mielessä peli opettaa sotimaan hiukan väärin.

くそっ!

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

First personit ainakin parantaa reaktiokykyä huomattavasti joka auttaa tosi paljon selviytymisessä. Reaktiot paljon pelaavilla on huippu yleisurheilijoiden tasosia tai jopa useinmiten parempiakin.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Ainakin kunto on onneton paljon pelanneilla. Kaikki tapahtumat ovat syöpyneet visuaalisiksi ilman ruumiillista vastinetta. Luulisin että ennuste on erittäin heikko.

Joku tosimies moottorisahametsuri tai kirvesmies luultavasti pärjäisi kenttäoloissa erinomaisesti ilman mitään sotilaskoulutusta verrattuna virtuaalipersoonaan. On kuntoa ja näkemystä luonnon olemuksesta eri vuodenaikoina. Ja malttia.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Menkääs nörtit vetämään vaikka 200 metrin tetsaus ja sanokaa sitten onko köyntter straikista iloa tosi elämässä. Jostain Operation Flashpointista tai Armed Assaultista voisi periaatteessa olla jotain hyötyä taktiikan opettelemiseen. Nekin vaativat sitten moninpelin jossa on asiaan perehtynyt porukka.

Menkää lapset metsään leikkimään vaikka lumisotaa, siinä sekä fysiikka että taktinen ajattelu kehittyy.

Pelaaja voi todentaa kykyjään vaikka siten että marssii 30 km ja viettää samantien vuorokauden syysateisessa pellon ojassa kyttäämässä ohikulkevaa liikennettä niin ettei kukaan huomaa. Ilman ruokaa ja juomaa.

Sitten palkata jonkun tyypin vetämään turpiin niin yllättävästi kuin pystyy määräämättömän ajan kuluttua.

Luoda elämäänsä hulluntarkan säännöstön jonka rikkomisesta langettaa itsellen pari päivää putkaa.

Simulaattori kuin simulaattori parantaa reaktiokyvyn lisäksi taktista "pelisilmää" myös reaaalimaailmassa, eikä tämä ole arvaus.... mutta...

Vähänkin enemmän "pelattuasi" huomaat, että vaikka olet kuinka hyvä "pelaaja", pelisi alkaa joskus alusta... oppiaksesi... olkoon tapposuhteesi 1/1, 1/1000000 mielikuvituksellisia vihuja sikiää aina vain jostain lisää, pitkässä juoksussa tilanne jossa letaali osuma napsahtaa on väistämätön. Myös tilanteet, jossa ammut EI vihuja selkään on väistämätön. Loppujen lopuksi ajaudut pimeään nurkkaan pohtimaan tilannetta kuka olikaan tuo vihollinen, jonka niin halusit tappaa... vastaus kulkee aina mukanasi, minne ikinä kuljetkin. Tilanne käy lopulta sietämättömäksi ja ymmärrät yskän vasta kun kätesi nostavat tahtomattasi piipun osoittamaan otsalohkoasi ja sormesi puristavat tiedostamattasi liipaisinta.

Toisin sanoen sodassa ei ole hyötyä, että on pelannut fps pelejä. Sodassa kun ei ole voittajia.

T:Make love not war.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Ehkä niistä on hyötyä jos olet taistelutilanteessa vähintään ryhmänohjaaja tai siitä ylöspäin että voit hyödyntää taktista ja strategista harjaantumistasi. Muussa tapauksessa ei ole hyötyä.

Hämmentää.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008
googeli
Menkääs nörtit vetämään vaikka 200 metrin tetsaus ja sanokaa sitten onko köyntter straikista iloa tosi elämässä. Jostain Operation Flashpointista tai Armed Assaultista voisi periaatteessa olla jotain hyötyä taktiikan opettelemiseen. Nekin vaativat sitten moninpelin jossa on asiaan perehtynyt porukka.

Menkää lapset metsään leikkimään vaikka lumisotaa, siinä sekä fysiikka että taktinen ajattelu kehittyy.


Tuskimpa tässä ny tarkotetaan mitään ,että olisi pelkästään pelannut pelejä. Luonnollisesti pitää osata käsitellä asetta oikeassa elämässä, että voisi hyödyntää peleissä saamiaan taitoja.

Yhdysvaltain armeija käyttää omaa simulaattoria taktiikoiden hiomiseen, sillä oikeassa elämässä kyseiset harjoitukset ei välttämättä onnistu tai ne on liian kalliita toteuttaa usein.

Lumisota on hauskaa.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Useimmat voivat hankkia riittävän peruskunnon ja oppia raplaamaan vehkeitä rittävästi. Sodassa on vain kaikki tehtävä kovan paineen alla, huonoissa olosuhteissa, epäröimättä ja usein julmasti vihollisen ollessa kasvokkainkin, vaikka yleensä pyritään yllättämään.

Jos ei kesken lenkin voi pulahtaa avantoon ja jatkaa lenkkiään toisen mokoman, on pullamössöä.

Sodassa tarvitaan monenlaisia taitoja!
Esimerkiksi tetsausta, nurmiporahommia, lakunvetoa ja tykkimiehen hommia... Onhan Suomella jonkinlaiset ilmavoimatkin!

Mutta strateegikko ja taktikko on älypeliä, kuten shakki, mutta ellei ole pistää supersotilasta vastaan vastaavaa supersotilasta, ei auta shakissakaan jos vaikka pikkukirppu pääsee ensin hyökkämään, mutta silti supersotilas liiskaa sen!

Vaikka hyökkäisi ratsulla ratsun kimppuun ENSIN, mutta oma ratsu on lähes olematon, ei auta, vaikka tekisi sen ekasiirron, tuollainen "RITARI" vain naurettaisiin pellolle...

Jos ei oo tarjota supersotilaita vastaan supersotilaita, on se sama kuin pelaisi shakkia ilman riittävää määrää nappuloita!

Tällöin pelin lopputulos on kyllä tiedossa...

Vastaan vain ja ainoastaan otsikkoon, en edellisiin kommentteihin.

Ensimmäinen asia tietenkin on, että tämmöiseen tulee paljon vastauksia. Mutta kehen pitäisi uskoa ?

Juttelin muutamien ammattilaisten kanssa, ja heidän ammattitaitonsa korostui siinä, etteivät antaneet omia näkemyksiään, vaan viittasivat tunnettuun auktoriteettiin.

Sanoivat että entinen erikoisjoukkojen kapteeni, Mannerheim-ristin ritari ja myöhemmin puolustusvoimain komentaja, on tämmöisissä vertailuissa yli muiden, koska oli koulutukseltaan matemaatikko.

Hän korosti sitä, että sota on enimmäkseen tylsää. On ihan turhaa korostaa sitä, että vihollinen voi tulla milloin vaan puun takaa. Jos ei tule moneen viikkoon, niin aseenkäyttövalmius on ihan surkea.

FPS-kokemus tuo aseenkäyttövalmiutta. Samaa todistavat myös Vietnamin tunneleita puhdistaneet USA:n "rotat". Tunneliverkosto oli 2200km, ja siellä kohtasi vihollisen aika usein.

Kuvittele tilanne. On ollut hiljaista useita päiviä tai viikkoja. Sitten vihollisen piippu osoittaa sinua. Molemmat näkee toisen yleensä yhtä aikaa. Voittaja ei ole se, jolla on parempi kunto tai moraali, vaan se joka painaa liipaisinta 0.1sek ennen toista.

Komentaja oli nimeltään Kenraali Keinonen. FPS parantaa ehdottomasti aseenkäyttövalmiutta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Yrj%C3%B6_Keinonen

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat