Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kaikille lienee selvää, että terveydenhuolto ja etenkin sairauksien hoito haukkaa melkoisen osan valtiontaloudesta eli verorahoistamme. Rankin tilanne on Yhdysvalloissa, jossa terveydenhuolto imee itseensä n. 1 700 miljardia dollaria eli yli 15% maan bruttokansantuotteesta. Kerrannaisvaikutukset ovat valtavat sikäli, että sairaudet aiheuttavat jo Suomessakin satojentuhansien miestyövuosien menetykset vuosittan.

Ongelman juuri on länsimaisessa ruokavaliossa, jossa kemikaalien ja ruon jalostamisen vaikutus terveyteen on suurempi kuin viranomaiset antavat ymmärtää. Kansanterveyttä ollaan voitu pitää yllä siedettävällä tasolla kehittelemällä pahimpiin oireisiin kalliita synteettisiä lääkkeitä, jotka kuitenkin saavat ihmisen kokonaisterveydentilan laskemaan. Elintarvike- ja lääketeollisuus muodostavat symbioosin keskenään, joka toimii suunnattoman tehokkaana rahamyllynä omistajille ja aloja tukeville poliitikoille. Tämä symbioosi on kuitenkin vahingollinen varallisuuden musta-aukko sekä kansantaloudelle, että kansanterveydelle.

Ongelma on mielestäni ratkaistavissa, jos yhteiskunnan voimavaroja panostettaisiin entistä enemmän ravintotieteiden ja yrttien tutkimiseen. Esim. tehokkaiksi havaituista yrteistä (esim. mäkikuisma parempi lääke keskivaikeaan depressioon kuin synteettiset) vain n. tusinan verran on käynyt yhtä laajamittaiset kliiniset tutkimukset, jotka synteettisiltä lääkkeiltä vaaditaan tieteellisen uskottavuuden saamiseksi. Julkisin varoin rahoitettu laajamittainen lääkeyrttien tutkimus voisi tuoda hyvin mielenkiintoisia tuloksia, jolloin sairauksia ei tarvitsisi hoitaa huippukalliilla patenttilääkkeillä.

Toinen tapa rakentaa ratkaisu ongelmaan olisi alkaa verottaa kovalla kädellä epäterveellistä ruokaa, kuten teemme tässä maassa jo tupakan ja alkoholin kohdalla. Maksakoot epäterveellisellä ruoalla elävät ihmiset veroina omat reseptilääkkeensä, kun heille tulee sydän- ja verisuonitauteja ja diabetes.

Huolestuttavalta vaikuttava taloustilanne vaatii uutta ajattelua ja minusta tämä olisi eräs tehokas tapa turvata tulevaisuuttamme.

Kommentit (2)

Tok
Joo ja laitetaan autoihin lisää veroa, jolloin hekin maksavat sitten kolarointinsa. Ei kiitos.Suomessa autoissa on JO reilusti veroa, jolla he maksavat kolarointinsa ja muut vahingot.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat