Seuraa 
Viestejä2683
Liittynyt3.10.2006

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1629136

Kulttuurien yhteentörmäyksen tutkija Huntington on kuollut
27.12.2008 20:00

Arvostettu yhdysvaltalainen politiikan tutkija Samuel Huntington on kuollut. Huntington kuoli jouluaattona Massachusettsissa 81-vuotiaana.

Huntington toimi peräti 58 vuoden ajan opettajana ja professorina Harvardin yliopistossa. Hän jäi eläkkeelle vuonna 2007. Pitkän uransa aikana Huntington julkaisi 17 teosta, jotka käsittelivät etupäässä Yhdysvaltain hallintoa, demokratiaprosessia, sotilaspolitiikkaa, siviili- ja sotilashallinnon suhteita ja poliittista kehitystä.

Hänen tunnetuin kirjansa on vuonna 1996 ilmestynyt Kulttuurien kamppailu ja uusi maailmanjärjestys (The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order).

Teoksessa Huntington hahmotteli sivilisaatioteoriaa, jonka mukaan kylmän sodan jälkeisessä maailmassa väkivaltaiset konfliktit juontuvat sivilisaatioiden kulttuurisista ja uskonnollisista eroista, ei niinkään valtioiden ideologisista ristiriidoista.

Teos on käännetty noin 40 kielelle, myös suomeksi.
UUSI SISÄLLISSOTA TIEDOSSA ?

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

Kommentit (3)

Alue jossa on useita etnisiä/uskonnollisia ryhmiä on aina potentiaalinen pommi. Jostain syystä monet eivät tätä käsitä. Ei tarvitse katsoa montaa vuotta taakse Euroopankaan historiaa, että tämän näkee.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat