Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mistähän löytäisi jo kehitysvaiheen läpikäyneen sirun ihon alle, joka toimisi ns "kuolleen miehen kytkimenä"? -Eli jos elintoiminnot alkaa hiipumaan, niin järjestelmä ensin hälyttää puhelimeen "Soita 112!". Jos ei käyttäjä reagoi, niin kytkee sirusta datan puhelimeen tai vaihtoehtoiseen varasysteemiin esim linkkaa suoraan satelliittiin, jos puhelin on rikki. Siirtää sen hätäkeskukselle ja kertoo ambulanssille GPS paikannuksen avulla missä on potilas?

Kommentit (9)

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Jos sinun puhelimesi on rikki, niin ei sinua mitenkään pystytä paikallistamaan, kun ei lähetä mitään signaalia. Sirunkin pitäisi lähettää sinne satelliitille faktatietoa. Nykytekniikalla ei akut riitä, eivätkä sirun virtalähteet, niitä ei edes taida ollakkaan, niin pitkän matkan tiedon välitykseen niitten tehoilla, vaikka olisi antennit päässä ja foliohattukin.

Lierikki Riikonen

Sirut ovat passiivisia komponentteja, jotka tarvitsevat lukulaitteen, niin kuin eläimiin asetetut, mutta menee vielä aikaa jotta ne keräävät mitään tietoa aktiivisesti.

Ennakoiden voidaan määrittää mitä ihminesen kuuluu tehdä ja missä ja liikkumisen perusteella tarkkailla toteutuuko se ja hälyttää tietyin ehdoin: Jos mummo ei ole käynyt puoleenpäivään mennessä vessassa, niin hälytys käynnistyy tms.

Miksi sen pitäisi olla ihonalainen?
Muistaakseni noita turvarannekkeita on jo sellaisia jotka mittaavat ainakin sykettä, lämpöä ja liikettä, eli liian pitkä liikkumattomuuskin aiheuttaa hälytyksen.
Yksintyöskentelevien turvaksi on myös laitteita, jotka tunnistavat liikkeen ja asennon, jolloin liian pitkä liikkumattomuus tai makuuasento hälyttää (pomon) auttajat paikalle. Ellen erehdy, niin näitä on käytössä esim. metsureilla?
Nämä tomivat siis lähettiminä ja sisältävät tietysti pariston, joka on aika ilkeä vaihtaa ihonalaiseen laitteeseen.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005
lierik
Sirunkin pitäisi lähettää sinne satelliitille faktatietoa.

Siis GPS:ää varten vai? Ei nyt sentään. GPS-signaalia otetaan vain ja ainoastaan vastaan. GPS-satelliitit lähettävät tasaista signaalia, ja GPS-laite ottaa sitä vastaan, ja laskee eri satelliittien signaalien vaihe-erosta oman sijaintinsa. Juuri tämän ansiosta erillisiä GPS-laitteita voi olla maapallolla miljoonia, eikä satelliittien tarvitse kommunikoida jokaisen kanssa erikseen. Ja samaisesta syystä erillistä GPS-laitetta saa käyttää myös matkustajakoneessa, sillä se ei lähetä mitään signaaleja, ainoastaan ottaa niitä vastaan (kännykkään rakennettu GPS-laite onkin sitten toinen juttu).

Joka tapauksessa saadut koordinaatit voidaan toki kuitenkin lähettää esim. kännykkäverkon kautta hätäkeskukseen.

Onhan noita jo olemassa. Sellaset rintsikatkin on kehitetty joka tarkkailee sydämmenlyöntejä. Lyönneistä se pystyy päättelemään onko nainen hengästynyt, kiihoittunut tai vaaran uhkaamana. Vaaran uhatessa rintsikat käynistää hälytyksen.

US armeija kai käyttää elintoimintojá tarkkailevia antureita. Niitä on tietääkseni suomestakin heille toimitettu.

Rasputin
Sellaset rintsikatkin on kehitetty joka tarkkailee sydämmenlyöntejä. Lyönneistä se pystyy päättelemään onko nainen hengästynyt, kiihoittunut tai vaaran uhkaamana. .Mistähän saa ostaa noita vastaanottimia, jotka tunnistaa, onko nainen kiihottunut?... Ottaisin baariin mukaan.

juahan
Seuraa 
Viestejä82
Liittynyt4.3.2006
PeterH
GPS-satelliitit lähettävät tasaista signaalia, ja GPS-laite ottaa sitä vastaan, ja laskee eri satelliittien signaalien vaihe-erosta oman sijaintinsa.Vaiheestakin paikkaa voidaan laskea, mutta olen siinä käsityksessä että paljon yleisempi tapa on käyttää signaalien kulkuaikaa etäisyyden mittauksessa.

"Vastustaja ilman halua hyökätä? Se on kuin yrittäisi rakastella puuta."

juahan
PeterH
GPS-satelliitit lähettävät tasaista signaalia, ja GPS-laite ottaa sitä vastaan, ja laskee eri satelliittien signaalien vaihe-erosta oman sijaintinsa.Vaiheestakin paikkaa voidaan laskea, mutta olen siinä käsityksessä että paljon yleisempi tapa on käyttää signaalien kulkuaikaa etäisyyden mittauksessa.

Juurikin näin yleisesti tehdään, eli satelliitilta tulee pakettina satelliitin oman kellon aika ja satelliitin sijainti. Näistä sitten vastaanotin laskee suht yksinkertaisella tavalla oman sijaintinsa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat