Seuraa 
Viestejä45973

Tutkiskelin sellaista tilannetta jos jokin vieras tähti
ohittaisi aurinkokuntamme siten kulmassa
että se suistasi Maan radaltaan. Miten pian Maa jäätyisi?

Sivut

Kommentit (69)

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Lähitulevaisuudessa ei ole sellaisia tähtiä tiedossa jotka suistaisi Maapallon radaltaan.

Tiedetään että eräs tähti tulee kuitenkin valovuoden päähän meistä joskus kaukaisessa tulevaisuudessa. Tietenkin valovuosikin on liian pitkä matka että meidän aurinkokunnassa tapahtuisi minkäänlaista interaktiota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Galakseissa tähtien keskimääräinen etäisyys toisiinsa nähden on kymmeniä valovuosia. Toisin sanoen, jos kaksi galaksia, esim. Andromeda ja Linnunrata "törmäisivät" toisiinsa, mitään erityistä ei tapahtuisi; tähdet soljuisivat toisensa lomitse ihan rauhallisesti. Toki, sattuman oikusta, joku kahden tähden törmäyskin saattaisi tapahtua, mutta sekin olisi erittäin epätodennäköistä.
Myöhemmin, "törmäyksen" jälkeen, galaksit jäisivät gravitaatiovoimineen toistensa vangiksi, kiertämään toisiaan, mutta siltikään mitään erityisiä törmäyksiä ei tapahtuisi.

Eli vastaus peruskysymykseen: Oman Linnunrata-galaksimme tähdistä yksikään ei voi asettaa oman Aurinkomme asemaa epävakaaksi, koska kaikki Linnunradan tähdet liikkuvat toisiinsa nähden symmetrisesti "sopusoinnussa".

Ennustettuun Andromedan ja Linnunradan kohtaamiseen kuluu vielä miljardeja vuosia, joten meidän ei tarvitse sen suhteen olla vielä huolissamme.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Vähintään kuukausia. Arvelisisin että 4 kuukautta ainakin selviää, todennäköisesti kauemminkin. Kuitenkin maapallo saisi vielä energiaa auringosta, tosin jatkuvasti hiipuen ja hiipuen. (sehän tietysti riippuu, minkälaisella vauhdilla se toinen tähti linkoaa maapallon pois radaltaan)

Mut entäpä toinen skenaario, että maa suistuisikin kohti aurinkoa? Kuinka kaiuan silloin kestäisi että maapallo grillaantuisi, niin että elämä ei olisi mahdollista täällä? Kerkeiskö mennä lähelle merkkuuriusta ennen grillaatumista?

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Lisäys: Mikäli peruskysymys on pelkästään hypoteettinen, eli että jos Auringon vaikutus Maahan nähden äkisti lakkaisi, mitkä olisivat seuraukset? Silloin maapallo jäätyisi pinnaltaan muutamissa viikoissa, ehkä parissa, kolmessa kuukaudessa.
Maan sula ydin sen sijaan säilyisi vulkaanisena ja maasta tulisi todennäköisesti jäätyneitä tulivuoria käsittävä termospullo, kuten eräät Saturnuksen ja Jupiterin kuista ovat tänäkin päivänä.

Parhaan vastauksen tuohon antanee todellakin se Sudenpentujen Käsikirja, eli noin kolme vuorokautta pötkimme eteempäin kutakuinkin nykyisenlailla, mutta sen jälkeen alkaa sitten vaikeudet kiihtyvästi kasaantumaan.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Juuri saamani tiedon mukaan aurinkokuntaan on saapunut black hole, se imaisee meidän auringon tapahtumahorisonttiinsa viimeistään 2010. Tämä havaittiin Yhdysvaltalaisessa ID- Jehova yliopistossa Iovassa tarkoilla mangneettikentänvaihtelututkimuksilla, eikö teitä vielä ole tieto saavuttanut? Kiertolaiset katoavat tietenkin jo sitä ennen.

Rukoilkaa syntiset! Harmagedon on jo huomenna. Viimeistään.

Lierikki Riikonen

Tuo on todellakin huolestuttavaa! Itse olen nimittäin myös saanut samansuuntaista sisäpiirin tietoa Yhdysvaltojen alan johtavalta tutkimuslaitokselta ICR:ltä (Institute for Creation Research). Nyt kun meillä on näinkin monta täysin toisistaan riippumatonta incidenttiä käsillä odotan todellakin, että hallituksemme ryhtyy tarvittaviin toimiin!

Tarina oli jo toisessa ketjussa, tähän se sopii ehkä paremmin,
lainaus täältä, http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit/ti ... rmayksessa
Galaksit törmäävät toisiinsa silloin tällöin ja törmäyksessä niiden keskustassa olevat mustat aukot joutuvat törmäyskurssille keskenään. Ilmeisesti ne jollain aikavälillä yhdistyvät yhdeksi, vaikka on todennäköisesti ne jäävät ensin kiertämään toisiaan. Kun ne sitten alkavat sulautua yhteen, syntyy valtavia painovoima-aaltoja.

Teoreettisten laskujen perusteella tiedetään että nämä lähes valon nopeudella liikkuvat painovoima-aallot etenevät pääasiassa yhteen suuntaan. Se aiheuttaa puolestaan vastavoiman, rekyylin, samaan tapaan kuin ampuma-aseella ammuttaessa. Galaksien törmäyksessä painovoima-aaltojen rekyyli saattaa potkaista toisen mustan aukon vastakkaiseen suuntaan niin suurella nopeudella, että yhteentörmäävien galaksien massa ei riitä pitämään mustaa aukkoa enää kiinni vaan se pääsee irti galakseista.

Saksalaistutkimuksessa havaittiin 10 miljardin valovuoden päässä tapahtuneen galaksien törmäyksen jäljiltä massiivinen musta aukko, joka on karkaamassa. Sen massa on useita satoja miljoonia auringon massoja, pakonopeus on 2650 kilometriä sekunnissa ja sen mukana kulkee mustan aukon reunustaa kiertänyt "kertymäkiekko". Kertymäkiekossa oleva materiaali riittää ruokkimaan mustaa aukkoa pitkään vaikka joskus sekin loppuu.

--> Snautin ja Lierikin löytämä hihhulitutkijoiden tarina on totta, musta eukko saapuu parin vuoden päästä ja nielaisee maapallon.
Tähden massaisia, suurella nopeudella liikkuvia mustia aukkoja arvellaan olevan galakseissa runsaasti, ehkä joku niistä tulee sieppaamaan aurinkokunnan mukaansa ja maailma pelastuu.
Varmuuden vuoksi jonkun hihhulin olisi syytä ryhtyä rakentamaan avaruusalusta, on jumalan tahto että maapallo tuhoutuu.
Koska vedenpaisumuksesta ei opittu mitään, jumalan on kaikessa hyvyydessään murhattava suurempi ryhmä ihmisiä, että ihmiset ymmärtäisivät että he eivät saa tappaa toisiaan.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
fenomenologi

--> Snautin ja Lierikin löytämä hihhulitutkijoiden tarina on totta, musta eukko saapuu parin vuoden päästä ja nielaisee
Varmuuden vuoksi jonkun hihhulin olisi syytä ryhtyä rakentamaan avaruusalusta, on jumalan tahto että maapallo tuhoutuu.
Koska vedenpaisumuksesta ei opittu mitään, jumalan on kaikessa hyvyydessään murhattava suurempi ryhmä ihmisiä, että ihmiset ymmärtäisivät että he eivät saa tappaa toisiaan.
Olen jo tuohon parkkipaikalle alkanut rakentaa uutta Nooan arkkia. Elintoimintojen ylläpitämiseksi käytän tuota jenkkihondan moottoria asukkaille, jotka mukaan pääsevät. Se vie niin paljon bensaa, että laskelmieni mukaan tehot riittävät koneessa. Ajoaineesta odotan vielä jumalallista ilmoitusta. Sitten lähdetään! Huoltofirman miehet ihmettelevät vielä, mitä häkkyrää tänne rakennat? Sittenpähät näkevät! Otan tuon akkanikin mukaan, vaikken ole lisääntymiskyvystään enää kovin varma. Yksi varattu paikka on sille TV 1:sen kuuluttajalle, joka yleensä hameessa replikoi. Tulevan ihmissuvun kanta-äitejä, näkisin.

Lierikki Riikonen

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
nuubi
Mua huolestuttais hidas musta aukko suhteessa meidän auringon nopeuteen verrattuna ennemmin. Sitä ei vois havaita.Mielenkiintoista. Minkälainen on "hidas musta aukko"? Sellainen tulisi sitten hiipimällä tai jotenkin muuten meille kylään. Mustien aukkojen havaitseminen taitaa olla nykyisinkin aika vaikeaa. Entäs nämä "hiipparit" sitten? En ole sellaisista aikaisemmin kuullut.

Lierikki Riikonen

lierik
nuubi
Mua huolestuttais hidas musta aukko suhteessa meidän auringon nopeuteen verrattuna ennemmin. Sitä ei vois havaita.Mielenkiintoista. Minkälainen on "hidas musta aukko"? Sellainen tulisi sitten hiipimällä tai jotenkin muuten meille kylään. Mustien aukkojen havaitseminen taitaa olla nykyisinkin aika vaikeaa. Entäs nämä "hiipparit" sitten? En ole sellaisista aikaisemmin kuullut.Meinaan hitaalla mustalla aukolla sitä vaan verrattuna meidän auringon nopeuteen mitä se pyörii galaxin ympärillä kait. Sillä viissiin että se joku isompi aurinko mikä on räjähtänyt, sen tuloksena ollut se musta aukko. Vaikeaa on sanoa 100%: että jatkaako se musta aukko samaa nopeutta ku se "räjähtänyt" aurinko. Niin jos se aurinko oli meitä edellä ja samalla radalla suhteessa bla... niin sitä vaan meinaan.. että meidän aurinko törmäis mustaan aukkoon.. tai planeetta.. en oo varma

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Minäkin alan rakentamaan arkkia sitä mustaa-aukkoa varten. Tarvitseisin apua joltain uskovaiselta aluksi neuvoa miten se Nooa rakensi arkkinsa.

Wikipedian mukaan maailmassa on 2 - 100 millioonaa eläinlajia riippuen lajin määrityksestä. Jokaisesta lajista pitää saada vielä se uros ja naaras sukupuoli etsittyä ja tunnistettua. Aluksikkin että kuinka yksi ihminen voi kantaa elämänsä aikana ne arkkiinsa ja kuinka paljon tilaa arkkiin tarvitaan. Miten tämä saadaan käytännössä toimimaan?

TJT:n kotisivullahan oli pohjapiirustus ja mitat siitä arkista jos aloittaisi rakentamaan sillä tavalla.

Raamatun mukaanhan Nooa teki sen näin.

http://www.youtube.com/watch?v=TxajHsqJAoY&ftm18

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Lettu Haimakainen
Barbaari
Raamatun mukaanhan Nooa teki sen näin.

http://www.youtube.com/watch?v=TxajHsqJAoY&ftm18
Ei mua enää masennakkaan. Annoit aamun naurut, thanks maan.Eipä kestä. Mukava että pystyin auttamaan. Kyllä susta välitetään ainakin foorumilla niin ei sulla ole syytä masentua.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat