Seuraa 
Viestejä8643

Rikki palaa mielettömän sitkeästi. Mikä sammuttaa luonnossa vapaan rikin palamisen? Tulivuorialueilla on paikoin keltaisenaan härmistynyttä rikkiä. Mikä sen on sammuttanut?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Rikki palaa mielettömän sitkeästi. Mikä sammuttaa luonnossa vapaan rikin palamisen? Tulivuorialueilla on paikoin keltaisenaan härmistynyttä rikkiä. Mikä sen on sammuttanut?Tulivuorista purkautuu hiilidioksidia, raudan puute ei tietysti estä rikkiä palamasta.

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Paul M
Rikki palaa mielettömän sitkeästi.

Ei minusta. Rikin sitkeää palamista vastaan puhuu jo sekin, että...

Paul M
Tulivuorialueilla on paikoin keltaisenaan härmistynyttä rikkiä. Mikä sen on sammuttanut?Härmistynyt rikki on tiivistynyt rikkipitoisista höyryistä. Nekään eivät ole palaneet, vaikka ilmakehän happea on ollut tarjolla.

Sitkeästi palavia alkuaineitakin löytyy, kuten fosfori. Sitäpä et löydäkään vapaana luonnosta.

kfa
Härmistynyt rikki on tiivistynyt rikkipitoisista höyryistä. Nekään eivät ole palaneet, vaikka ilmakehän happea on ollut tarjolla.Ei tulivuorissa ole ylimääräistä happea tarjolla, sieltä vapautuu muita kaasuja, lisäksi kaasuuntunut rikki poistaisi hapen, itsesyttymislämpötila 232 oC, bp.445 oC

Palaminen - otin vapauden lajentaa sitä pelkkää happeen yhtymistä laajemmaksi.

Rikkihän voi reagoida muiden aineiden kanssa, tuloksena erilaisia sulfideja. Reaktio on eksoterminen, eli se pitää yllä itseään ja tuottaa lämpöenergiaa. Rauta on yksi "polttoaine rikkipitoisessa ympäristössä.

On myös laskettu elämän esiintymisen mahdollisuuksia hapettomassa tilassa, tällöin rikkireaktiot ovat todennäköisin energiantuottaja. Sen jälkeen on löydetty maapalloltakin hapettomissa olosuhteissa rikkiä syöviä organismeja.

TPa
Palaminen - otin vapauden lajentaa sitä pelkkää happeen yhtymistä laajemmaksi.
Ei kannata ottaa vapauksia, tarina voi muuten jäädä ymmärtämättä.

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Paul M
Oletko koettanut sammuttaa palavaa rikkiä?Pieninä määrinä kemian labrassa. Sammuu tukahduttamalla. Onneksi en ole koskaan joutunut sammuttamaan palavaa fosforia. Syttyy uudelleen heti kun saa ilmaa.

Kun ihmetellään jonkin luonnonlähteen ympärillä olevaa kerrostunutta rikkipintaa, niin silloin ei pidä olettaa, että palaminen on ainoa mekanismi joka estäisi sen muodostumisen.

Tarina jatkuu kysymyksellä: Onko hapettuminen palamista?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat